Yleinen ja yksityinen etu riitelee

Tuulivoima kaavoituksessa hallinto-oikeudet jättivät tutkimatta kaavoittajan esimiehenä toimineen virkamiehen esteellisyys epäilyn.

 

Oman edun ajaminen ja korruption tuomitseminen on tärkeä yleinen ja yksityinen etu. Esimerkkinä on lainvoiman saanut tuulivoima-alue jonne virkamies järjesti omalle maalle 2 tuulivoimalan paikkaa. Tuulivoimala-alue on noin 23,5 km2 suuruinen, eikä maanomistuksia julkaistu kaavan esille tuonnissa. Hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen annettiin ehdolliset rakennusluvat, niiden liitteenä oli sitten maanvuokrasopimukset. Asian tultua ilmi se esitettiin valituksessa KHO:lle ja KHO katsoi sen kuuluvan alemmalle hallinto-oikeudelle, mutta ei siirtänyt juttua viranomaisen velvollisuutena oikeaan paikkaan. Eikä Turun hallinto-oikeus enää ottanut juttua tutkittavaksi vanhentuneena, KHO:n päätöksen jälkeen. 

 

Kaava on nyt lainvoimainen ja rakennusluvat valmiina, vaikka melumallinnus on väärin tehty ja tuulivoimaloiden teknisistä tiedoista ei ole varmaa tietoa. Asutus ympärillä on liian lähellä, jne.. Rahanhimossa kiireellä hutiloitu tulos.

 

Hallinto-oikeudet rankaisivat aiheellisen valituksen tehneitä korotetulla maksulla, ja jättivät väärinkäytöksen tutkimatta ja tuomitsematta.

 

Yleisen hyväksyttävyyden kannalta järjestelmän toiminnassa ei ole keskeistä pelkästään rangaistuksen langettaminen, vaan myös se, että järjestelmä toimii yleisen oikeustajunnan suuntaisesti ja luottamusta herättävällä tai ylläpitävällä tavalla.

 

Epäilty asia on laadultaan sellainen, että järjestelmää kohtaan tunnettavan luottamuksen ylläpitäminen edellyttää epäillyn selvittämistä ja esitutkinnan toimittamista. Tämän lisäksi myös epäillyssä asiassa tärkeä yksityinen etu vaatii epäillyn selvittämistä ja esitutkinnan toimittamista. Nyt kaikki jäi selvittämättä ja myrkyttämään ilmapiiriä, tämä vie luottamuksen viranomaisten toiminnasta nollaan.

 

Ilmastonmuutosverhon takana tuulivoiman julkisen tuen rahanjako bisnes on ollut härskiä oman edun tavoittelua: Keinoja kaihtamatta kaavoitus läpi, muodollisesti kaikilla selvityksillä höystettynä, valittaa on jokainen saanut mutta se ei ole kaavoja kaatanut. Kaavan läpimenon vauhdittamiseksi korotettiin hallinto-oikeuksiin valittamisen hintaa yli puolet kalliimmaksi kuin ennen tuulivoima rumbaa. Valitus ruuhkan purkamiseen vaikutus on vähäinen, turhaan oikeutta asialleen hakevia kiukuttaa se tutkimatta jättämisen rahastus eniten. 

 

Laki tuomarin esteellisyydestä on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta tässäkin tapauksessa epäilys tuli esille kun KHO:n tuomari vaikuttaa säätiössä joka parantaa maailmaa ja toteuttaa unelmia.

Sama tuomari kuuluu Suomen tiedeakatemiaan joka kannattaa tieteellisen tutkimuksen tuloksien tuomista lähemmäksi yhteiskunnallista päätöksentekoa?.. – unelma tuulivoimalla käyvästä yhteiskunnasta ja "nerokas tariffi" (Pekkarinen) imee rahat pääasiassa kotitalouksilta. Jos tämäkin vielä jää selvittämättä, ei se ainakaan kannusta veronmaksajaa rehellisyyteen tämän kaiken roskan kustantajana.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/korruption-vastainen-taistelu-muutti-tuomareiden-kytkokset-julkisiksi-kaikille-verkkoon-24224212/

 

USA:ssa alkoivat heti muutosten tuulet puhaltamaan kun uusi presidentti lopettaa aiemmilta ilmastomallien suojissa toimivilta maailmanlopun peloittelijoilta tukirahoitukset.

Suomalaisten toimittajien Trump vastaisilla kirjoituksilla ei ollut mitään vaikutusta vaalitulokseen Atlantin tuolla puolella. Mutta vielä niitä ilmoja kaikille riittää, Trump ei niitä pitele jatkossakaan, älkää pelätkö. 

 

Euroopan vihreän energiateollisuuden markkinaindeksi sukeltaa:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2016/11/presidentti-trump-ja-globaal…

 

Tuulivoimabisnes ei nauti kansalaisten luottamusta, mistäköhän sekin johtuu. S-ryhmä ainakin vastuullisesti halpuuttaa omaa sähkölaskua 2500 euron pääomalla perustetun Tuuliwatti Oy:n tukiraha potilla.

Kuortanelaiset suhtautuvat nihkeästi tuulivoimasuunnitelmiin:  http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/rohkaisevia-uutisia-kuortaneelta.html

 

Elinkeinoministeri Torkkolassa tutustumassa tuulivoimaan, video maanantailta, aiheeseen liittyen: http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/torkkolan-tuuliteollisuusalueella.html 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu