Kipukynnys ylittyy, mitä seuraa?

Tuulivoimatoimija otti ampuma-aseet käyttöön vastustajia vastaan Intiassa, yksi kuoli ja useita haavoittui.

 

"Gujarat man shot dead after clash over installing windmills in Surendranagar"

 

http://indianexpress.com/article/cities/rajkot/gujarat-man-shot-dead-after-clash-over-installing-windmills-in-surendranagar-4499682/

 

Suomessakin vaan naureskellaan toivottomasta taistelusta tuulimyllyjä vastaan, mutta eihän se niin ole, tuulivoimalat ovat vaan rikoksen tekovälineitä, epärehelliset ihmiset kritiikin kohteena ovat. Juuri he jotka tekevät bisnestä julkisilla rahoilla, hallitus vielä tukee toimintaa ja rikkoo perustuslakia kuten pahimpaan natsiaikaan.

 

Terveydellisen koskemattomuuden vakava loukkaaminen, perustuslain 7 §:n rikkominen:

”Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen. Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti”.

Tuulivoimayhtiö loukkaa laajan ihmisjoukon fyysistä koskemattomuutta aiheuttamalla vakavia terveyshaittoja. Asukkaat eivät voi välttää infraäänen terveyshaittoja muutoin kuin pakenemalla kodistaan. – Mihin tämä vielä johtaa??

 

Yritetään kuitenkin vastustaa mielivaltaa ja luonnon tasapainon murskaamisia esittämällä julkista kritiikkiä kirjoittamalla epäkohdista, eikä aleta ampumaan aseilla väärintekijöitä. – Viranomaisilla on selvilläolovelvollisuus joka koskee myös hanketoimijoita, nyt siitä ei välitetä ja homma on livennyt "pois käsistä" ihan hallinto-oikeuksia myöten.

 

Ihmisten perusoikeudet poljetaan kaavavalitusten käsittelyssä, valitukset hylätään poikkeuksetta kun tuulivoimarakentamisesta on kysymys, vaikka bisnes pyörii pelkästään tukirahojen varassa. Mitä enemmän rakennetaan tuulivoimaloita sen suuremmat ovat tappiot.

 

Hallinto-oikeudet eivät tutki esteellisyyksiä, eikä kaavan aiheuttamia omaisuuden arvon romahtamisia, vahingolliset terveysvaikutukset melurajan sisälle jääneiltä asukkailta jätetään huomioimatta, ja väärin tehdyt melumallinnukset hyväksytään. Tuulivoima ohittaa kaikki laillisuusperiaatteet, ja hallinto-oikeudet hyväksyvät sen.  – Tämä on raukkamaista viranomaistyöskentelyä, en ihmettele jos Intian esimerkin mukaiset yhteenotot lisääntyisivät, jos annetaan asioiden kärjistyä yli kipukynnyksen.

 

Turhaa on itkeminen ellei itse tee asioille jotain, Kaarlo Kramsu on muovaillut seuraavat sanat kapinapäällikkö Jaakko Ilkan suuhun: "Ken vaivojansa vaikertaa, On vaivojensa vanki. Ei oikeutta maassa saa, Ken itse sit' ei hanki.” Tämän runon on sanottu jopa muovanneen suomalaista identiteettiä.  Vuonna 1595 pohjalaiset nousivat kapinaan, ja ryhtyivät Jaakko Ilkan johdolla puolustamaan sorrettuja.

 

Ilkka oli Nuijasodassa oikeastaan väärällä puolella. Nimittäin kykyjä Ilkalla oli, hän toimi mm. Ilmajoen nimismiehenä. Talonpojat nousivat vastustamaan juuri aateliston ja virkamiehistön etuoikeuksia.

 

Jaakko Ilkka on ollut oikeudenmukainen ja, kuten Kaarlo Kramsu runossaan sanoo, jalo mies, että vastoin omiakin taloudellisia etuja ryhtyi puolustamaan sorrettuja.

"Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit’ ei hanki." – Ilkka mestattiin, mutta hän ei joutunut elämään orjana.

 

http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/taystuulituho-suomen-lansirannikol…

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/ilmastovouhotus.html

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu