Likaista peliä julkisilla varoilla

Ideologia ja politiikka vaikuttavat toisiinsa nyt siinä, että valtio laillistaa ideologisen tuulivoima toiminnan: se myöntää tuulivoimayhtiöille jopa julkisista varoista suuria voittoja tuottavaa tukea ja hylkää markkinaehtoisen sähköntuotantomuodon tasavertaiseksi kilpailijaksi.

 

Hallinto-oikeudet ovat mukana tukemassa poliittisia ideologia päätöksiä, eikä perustuslakia enää noudateta.

 

Valtio ja ideologinen toiminta pitää erottaa toisistaan, sillä tällöin tuulivoimatoimijan ei tarvitsisi siunauttaa tuulivoimaloitaan kirkollisilla kasteseremonioilla.

 

Toisaalta valtiota ja uskontoja on vaikea erottaa toisistaan. Molemmat kun ovat ideologisia eivätkä pelkästään hallinnollisia muodostelmia (valtio poliittinen, uskonto metafyysinen). Valtion ei silti pitäisi hyväksyä sellaisia teollisia toimintoja sääteleviä ideologisia lakeja, jotka mahdollistavat ihmisten terveyden vahingoittamisen valtion sisällä. Se on vastoin kansainvälisiä lakeja, jotka on voimassa ja hyväksytty Suomessakin. 

 

Energiapolitiikkaa pitäisi ohjata puhtaasti markkinaehtoisen politiikan mukaisesti, edunsaajana on silloin kansa, sitä varten julkiset varat kerätään. Eikä näin että julkiset varat jaetaan hyvä veli/sisar, palvelu palvelusta korruptio periaatteella.

 

Nyt tämä toiminta ei ole kansan edun mukaista, – laki syöttötariffista on purettava vahingollisena.

 

Tuulivoiman rakentamista ei mikään sähkötekninen syy puolla. Eikä ilmastopoliittiset ym. tekosyyt pakota jakamaan valtion varoja yksityiseen bisnekseen. Se ettei tuulivoima pärjää on totuus, turhaa on sitä valehteluilla tukea ja suurilla raha määrillä, se tuottaa tappiota sitä enemmän, mitä enemmän sitä rakennetaan lisää. 

 

– Taloudellinen kynnys ei tuulivoimaa tuottamalla ylity:

http://www.forbes.com/sites/jamesconca/2015/02/11/eroi-a-tool-to-predict-the-best-energy-mix/#222192634726

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu