Elinympäristö ei kestänyt tuulivoimarakentamista

Kimmo Tiilikainen, maatalous- ja ympäristöministeri pyytää mukaan ideoimaan, miten alueita tulevaisuudessa suunnitellaan.

 

"Käynnistämme nyt laajan uudistuksen. Sen tuloksena meillä on ensi vuosikymmenen alussa käytössä kokonaan uusi suunnittelujärjestelmä. Uskon vahvasti, että vain laajan, eri ryhmien osallistumiseen perustuvan vuoropuhelun tuloksena saamme järjestelmästä tasapainoisen. Tavoitteena on pystyä hyödyntämään joustavasti ja tehokkaasti uusia mahdollisuuksia, kestävällä ja elinympäristön laatua edistävällä tavalla."

 

https://www.strategysignals.com/38977-31813-890@alue&web

 

Elinympäristön ongelma on huomattu, kauan se kesti mutta Suomessa on fiksua porukkaa eikä meitä huijata kymmeniä vuosia häikäilemättömän korruption voimalla. Tuulivoimapuhallus oli kallis hurmoksellisen uskon voimalla aikaan saatu poliittinen töppäys.

 

Näin tässä tuulivoimahurmoksessa nyt joka tapauksessa kävi, tappioita tulee sitä enemmän mitä enemmän niitä Suomen metsiin rakennetaan. Vituiksmän-hanketta ei pelasta, vaikka kuinka asiaan innostuneita uusia puhujia jostain teologis-paatoksellisessa tiedekunnassa valmistuisi ja kaikki palkattaisiin tuulivoiman hyväksyttävyyttä edistämään.  

 

Tuulivoimatoimijat yrittävät omaan käyttöön valjastetun tieteen avulla edistää bisnestä loppuun asti. Hämäystiedoilla bisnes kukoistaa vielä, ja ongelmat pahenevat. Tieteellisen tiedon manipulointi on todella iso ongelma.

 

Tuulivoimakaavoituksessa ja rakentamisessa liikkuu miljardeja, ja pääasiassa Suomesta ulos. Suomeen jää pieni osa mutta suurin osa menee ulkomaisille valmistajille ja sijoittajille.

 

Tieteellisen tiedon manipuloinnilla hankkeet lisääntyivät kuin rutto keskiajalla. Korruptoituneet virkamiehet hieroivat hyviä lahjuksia omiin taskuihin, tai palvelu palveluksesta sopimuksella perheelle etua.

 

Viime vuonna Suomesta maksettiin noin 800 miljoonaa euroa ulkomaisille turbiinivalmistajille. Summa on huomattavan suuri koko Suomen kauppatasetta ajatellen.

 

Suomen kauppatase laahasi pakkasella lähes koko vuoden. Tuonnissa tuulivoimaloiden osuus oli noin 67 miljoonaa euroa joka kuukaudessa. Tuulivoimaan sijoitettu miljardi on pääosin valtion velkaa, joka ei kuitenkaan näy suorana valtion velkana.

 

Itsessään tuulivoima oli kannattamaton sähköntuotantomuoto, se ei ilman valtion tukirahoja pärjää markkinoilla.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu