Tyytymättömyys kasvaa yli sietorajan?

Pohjanmaata on väkivalta koetellut kautta historian, 1700 luvulla venäläiset kasakat tappoivat miehet, raiskasivat naiset ja veivät lapset orjiksi. Talot poltettiin, hävitys oli totaalista. On ollut nuijasotaa ja konikapinaa, 100 vuotta sitten tsaarin kukistuminen venäjällä aiheutti Suomen irtaantumisen mielivallan alta pois, – kaikki olivat enemmän tai vähemmän tyytymättömiä vallitseviin olosuhteisiin. Kansalaissodan jälkeen perustettiin itsenäinen ja demokraattinen Suomen valtio.

 

Nyt Pohjanmaata koetellaan tuulivoima terrorilla, tuulivoimaloiden rakentamisessa niin kuin aina suurissa muutoksissa on propaganda ollut keskeinen tekijä. Aiemmin kirkko oli tehokas mielipiteiden muokkaaja, nyt netti ja media ovat apuna poliittisen ja hurmoksellisen tuulivoimahengen nostattajana. Näin tuulivoima papit ja papittaret saavat osan ihmisistä disinformaatiolla kannattajikseen, kansaa on peloteltu maailmanlopulla ym. katastrofeilla, ilmastonmuutoksen hillitseminen työnnettiin suomalaisten harteille. 

 

Lopulta poliittisella päätöksellä julkinen tuki ohjattiin itsessään kannattamattomaan tuulivoimateollisuuteen, ja helvetti pääsi irralleen. Julkisen rahan jaosta oli kysymys, poliitikoilla ja päättäjillä oli etulyöntiasema ohjata omaksi edukseen kaikki mitä vaan irti saivat, eikä seurauksista välitetty. Palvelu palvelusta, perheen etu ensin ym. tuulivoimaloiden myyjiä kannattava korruptio kukoisti, ja esim. viime vuonna Suomesta maksettiin noin 800 miljoonaa euroa ulkomaisille turbiinivalmistajille.  

 

Tuulivoimaloita ei kukaan halunnut omille nurkille, hallinto-oikeudet ruuhkautuivat vaikka maksuja tuplattiin. Pohjanmaalla esivaltaa kunnioitettiin ja niin se valikoitui terveydelle vahingollisten tuulivoimaloiden rakennuspaikaksi, siellä sitä on aiemminkin terrorista kärsitty. Nyt hautapaikoista on pulaa, vaikka uusia alueita on siunattu. 

 

YK:n ihmisoikeustuomioistuin kieltää terveyshaittojen aiheuttamisen yksiselitteisesti. Suomen hallitus ei noudata kansainvälisiä lakeja, vaan tukee julkisilla varoilla terveydelle vahingollista toimintaa.

Lisärakentaminen olisi pitänyt pysäyttää terveys selvityksen ajaksi. 

 

Mitä tästä vielä seuraa kun ei historiasta ole opittu mitään, kautta aikain se on nähty mihin riisto ja hävitys johtaa kun tyytymättömyys kasvaa yli sietorajan. Asiat oikaistaan lailliselle tolalle väkisin, vaikka jälkeenpäin jäljet kauhistuttaisivat kaikkia. Ihminen joutuu tekemään jatkuvasti valintoja hyvän ja pahan välillä, ja vasta siinä erottuu ihminen. – Töistään mies tunnetaan, ei kukaan syntyessään ole paha.

 

Politiikassa muutokset tapahtuvat vaalikauden mittaisissa jaksoissa.

Ilmastonmuutoksia ei yhden eikä kahden vaalikauden jaksossa hillitä.  USA näyttää nyt hyvän esimerkin puhtaan energian tuotannossa. Tiede ja tekniikka on kehittänyt faktoihin perustuvan tekniikan hiilen puhtaassa hyödyntämisessä, Suomi oli edelläkävijä maailman puhtaimmin toimivan hiilivoimalan käyttäjänä. – Nyt se on päätetty purkaa?

Ehkä se tekniikka voidaan kuitenkin myydä sitä arvostavalle uudelle käyttäjälle, esim. Kiinaan tai Puolaan, ja Suomessa kehitys voidaan alkaa uudestaan alusta polttamalla puuta?

 

"YHDYSVALLAT aikoo lisätä hiilen ja maakaasun käyttöä energiantuotannossa, sanoi presidentti Donald Trump puheessaan perjantaina.

 

Trump kutsui hiilienergiaa ”puhtaaksi hiileksi” ja sanoi, että hän aikoo purkaa rajoituksia, jotka koskevat sen ja maakaasun käyttöä energiantuotannossa."

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005102403.html

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu