Tutkimus terveyshaitoista pysäyttää lisärakentamisen?

Tuulivoimaloiden ominaisuuksista johtuvien terveys- ja ympäristövaikutusten osalta hallitus teettää puolueettoman tieteellisen selvityksen valtion rahoituksella.

 

Valtion rahoittaman puolueettoman tutkimuksen velvollisuus on pyrkiä mahdollisimman luotettavaan ja objektiiviseen tietoon, eli käyttää parhaita mahdollisia menetelmiä, koska resursseja on.

 

Uusien tuulivoimaloiden rakentaminen pitää kieltää selvitysten tekemisen ajaksi, sairastumisien ja tuulivoimaloiden syy/seuraus yhteys on ollut niin selvä että tutkimus tehdään. Terveys on sen verran kallis ja ainutkertainen asia, ettei ole mitään syytä ottaa sellaista riskiä että aiheutetaan lisää terveys- ja ympäristöongelmia. 

 

Tuulivoimatoimijat ilmoittavat rakentavansa tänä vuonna 200 uutta tuulivoimalaa tutkimuksen tuloksista välittämättä, tähän asti ei ole rakennusluvissa ollut esim. pelastussuunnitelmia mukana, tulipalon ym. vahingon varalle.

 

Mikä poliittinen puolue on valmis kantamaan vastuun vahingoista, kun tuulivoimalat todetaan terveydelle ja ympäristölle vaarallisiksi.

 

Safety first. – Porissa Peittoonkorven tuuliturbiinit ovat esimerkkinä epäonnistuneesta hankkeesta, väärillä melumallinnuksilla hyväksyttiin terveys- ja ympäristöhaitta asutuksen keskelle .

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu