Poliitikot hyväksyivät lobbauksen huijaukseen

Vapaan kilpailun tilanteessa Euroopan unionin jäsenvaltiot eivät voi harjoittaa kilpailua rajoittavaa tai ”markkinoita häiritsevää” tukipolitiikkaa. Suomessa syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle oli paha töppäys, pitää nopeasti ratkaista kuinka saadaan vähimmin vahingoin purettua valheelliseen lobbaukseen perustuva huijaus.

 

"RATSIOITA JA PIDÄTYKSIÄ 8 MILJ. € TUULIPETOKSESSA"

Hollannissa 8 milj. euron petosvyyhdissä on pidätetty 3 henkilöä ja mm. arvoautoja takavarikoitu. Tutkinnan kohteena on hollantilainen sijoitusyhtiö Hollandsche Wind. Hollannin yleisen syyttäjän sekä veroviranomaisten (FIOD) mukaan kyse on laittomasta pyramidipelistä, jossa sijoittajat maksoivat minimissään 5 000 euroa ja rahat luvattiin investoida tuulivoimaan ja sijoittajille luvattiin korkeita tuottoja – näin ei kuitenkaan käynyt. Yli 100 viranomaisen voimin tehtiin ratsioita 4 kotiin ja 5 liikehuoneistoon. Suuri määrä kalliita autoja sekä museoautoja takavarikoitiin. Tutkinta koskee myös Hollandsche Windin edeltäjää Noordenwindia.

 

Eng. kielinen artikkeli:

http://nltimes.nl/2017/03/29/raids-arrests-eu8-million-wind-energy-fraud-case

 

Hollantilainen artikkeli:

http://www.gelderlander.nl/renkum/drie-verdachten-opgepakt-voor-omvangrijk-beleggersbedrog-in-oosterbeek~a1fcb03c/

 

Perinteistä demokratiaa uhkaavat myös vaihtoehdottomuuden politiikka ja julkisuudelta piilossa tapahtuva päätöksenteko. 

Julkisen vallan tehtävä on puolustaa yleistä etua sellaisissa tilanteissa, joissa vahvat yksityiset intressit ajavat hätiköityjen, suuria ympäristömuutoksia aiheuttavien toimenpiteiden toteuttamista. Julkisen vallan velvollisuus on turvata mahdollisuus julkiselle keskustelulle ja kansalaisten osallistumiselle.     

 

– Tuulivoima projekteissa ei julkista keskustelua asiasta hyväksytä:

"LUVIA-tietoa Kuntalaisille, Julkinen ryhmä" 

 

 "Mikäli tuulivoimasta aloitetaan uusi keskustelu niin yp:t poistaa keskustelun, koska vanhat tekstit on saanut niin paljon ilmiantoja."

 -ylläpito-

 

– Keskustelu tuulivoimasta kiellettiin, vaikka kuntalaisten uhkana on toteuttamista vaille valmis projekti, 31 tuuliturbiinia  lähellä asutusta n. 40 m korkean Oosinselän päällä. Kaikki mahdollisuudet valittamisessa käytettiin, mutta hallinto-oikeudet hyväksyivät puutteelliset ja väärin tehdyt selvitykset ja rakennusluvat poliittisen päätöksen mukaisesti.

Laitoin kunnan facebook sivulle Kalevi Nikulan hyvän selvityksen, ja se kosketti liikaa. Nyt pitäisi olla hiljaa, eikä tosiasiota saa esittää: "TUULIVOIMALOIDEN TURVALLISUUDESSA PAHOJA PUUTTEITA". 

http://tvky.info/2017/03/tiedote-tuulivoimaloiden-turvallisuudessa-pahoja-puutteita/

 

Suomessa on työmies Matti Putkonen nostanut esille terveys- ja ympäristöhaittojen lisäksi myös taloudellisen epäkohdan:  "Kyse on jättimäisestä veroeurojen puhalluksesta ilmastopolitiikan nimissä", varoitti Putkonen.

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ps_mputkonen_tuulivoima-63306

 

Vuonna 2013 poliisi takavarikoi Italiassa Nicastrin omaisuutta yli 1,3 miljardin edestä mafian vastaisessa operaatiossaan.

 

Arturo de Felice mafian vastaisen viraston johtaja, sanoi: "Tämä on ala, jossa rahaa voidaan helposti pestä."

 

BBC: Italy seizes record assets from wind farm tycoon (3.4.2013)

http://www.bbc.com/news/world-europe-22017112

 

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/nain-italiassa-on-torsatty-eu-rahoja-huijauksiin/5169388

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu