Kieli jää pakkasessa rautaan kiinni, Suomen hallitus!

Tanskasta ja Saksasta saa varoittavat esimerkit ilmaiseksi, mutta Suomessa ei uskota vaan se kaikki tuulivoima haitta pitää itse kokeilla. Terveyshaittojen takia Tanskassa maalle rakentamiset on pysäytetty, Suomessa rakentamiset jatkuu, ja hallitus antaa toimintaan n. 4000 miljoona euroa. "Rahalla saa ja hevosella pääsee", "nerokas tariffi" tuulivoimalle (Pekkarinen) tekee tuhojaan nyt länsirannikon korkeimmilla paikoilla. Rahat menee ja raiskiot jää, hallitus sai mitä halusi, kansan eriarvoistaminen onnistui. Kirottu tuki tuulivoimalle! – "Sori siitä".

 

Tuulivoimalan merelle rakentaminen on järjettömän kallis ratkaisu, myös sen vaikutukset kaloihin on huomattu vaarallisiksi. Sitä kuitenkin kokeillaan nyt väkisin Suomessakin 600 m Tahkoluodon rannasta ja n. 2,5 km Porin Reposaaresta sijaitsevalla matalikolla. (onnistuukohan enää siian kutu siellä) 

 

Hallitus antoi 20 miljoonaa euroa suunnittelurahaa offshore tuulivoimapuiston suunnitteluun ulkomerelle. (600 m rannasta?)

 

"Merituulipuisto" maksaa n.120 miljoonaa, sen tekevät nyt turbiinitoimittaja Siemens Oy ja rakennustöiden pääurakoitsija belgialainen Jan De Nul. Belgialaiset vastaavat ruoppauksesta, pohjatöistä sekä perustusten ja tuulivoimaloiden asentamisesta. 

 

Saksassa on muuten huomattu että pakkasessa kieli tarttuu rautaan kiinni, Suomen hallitus kokeili, ja on ulkona kieli kiinni rautakaiteessa ja odottaa ilmojen lämpenemistä.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu