Meidän virtuaalivoimalat herran hallussa

Vähän kyllä ihmetyttää kun ei Helsinkiin ole saatu yhtään tuulivoimapuistoa edes merelle, Helsinki on kuitenkin riittävän syrjässä ja meren rannalla, ei ne turbiinit häiritsisi mitään meidän pääkaupungissa, – Brysselissä. Luxemburgin pankkitoiminta saisi lisää valuttaa ja Siemens ja belgialaiset saisivat hyvät urakat työmaalta joka on lähellä tuulivoimaa haluavia kuluttajia. 

Silloin vois jäädä nämä länsirannikon korpimaisemat ja harvojen kuluttajien takia tappiolliset alueet rakentamatta.

 

Visuaalinen haitta Helsingissä ei ole visuaalinen haitta länsirannikolla.

Helsinkiin on hyväksytty tuulivoimapuistoja mutta ei koskaan ole suunnitelmia toteutettu, länsirannikolle ne hyväksytetään pakolla. KHO hyväksyy laittomat suunnitelmat mielivaltaisesti. KHO:lle riittää että meluraja kartassa näkyy selvästi YM:n ohjeiden mukaisesti ettei melurajan sisälle ei jää kuin ehkä muutama asunto tai mökki. Ei melumallinnusta kukaan puolueeton asiantuntija tarkasta.

 

Helsingissä asia ei ole niin, vaikka kaupunki on meren rannalla ja kuluttajat haluavat tuulisähköä, – sitä ei Helsinkiin rakenneta. Vaikka Porissa hyväksytään 600 m rannasta oleva offshore voimala merelle.

Helsingissä kaikki tähänastiset hankkeet ovat kaatuneet:

"Helsingin ympäristölautakunta hyväksyi Melkin tuulivoimalat"

 

"Helsingin ympäristölautakunnan mielestä Lauttasaaren edustalla sijaitseville Melkin luodoille voidaan rakentaa tuulivoimaloita. Ongelmatonta voimaloiden rakentaminen ei ole, koska luodot ovat tärkeitä virkistysalueita."

 

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000003504442.html

 

Porissa Alma media konsernin Satakunnan Kansa repäisi pääkirjoituksessa hyvän jutun taas kerran:

"Tuulivoimasta aiheutuvat ongelmat koskettavat liian harvoja."

"Valistunut arvaus on, että tutkimus ei löydä tuulivoiman aiheuttamia merkittäviä terveyshaittoja, mutta suosittelee asian lisätutkimista."

"Kun pyytää tyhjää, sen saa."

 

"Toinen iso muutos on virtuaalivoimalaitokset."

 

"Asiakas ostaa palvelun, jossa sähkön kulutusta säädellään hintapiikkien mukaan."

 

"Näin esimerkiksi kauppaketjun kaikki kylmäkoneet ympäri Suomea säädetään automaattisesti pienemmälle, kun sähkön hinta on korkealla."

 

https://www.satakunnankansa.fi/paakirjoitukset/merelle-mahtuisi-tuulivoimaloita-terveysselvityksen-lahtokohta-vaara-200108884/

 

Ymmärsittekö mitä tämä tarkoittaa, kun tuuli tyyntyy kulutusta säädellään!

"Kun sähköt todella menevät poikki, niin myös vedenjakelu asuntoihin keskeytyy. Vesivarasto on poikkeustilanteessa tärkein yksittäinen asia, mutta muutkin tarpeet on huomioitava."

 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005180556.html?ref=rss

Vähän se kyllä ihmetyttää kun täällä Suomen länsirannikolla on ydinvoimaa tarpeeksi ja lisää rakennetaan, lisäksi on jonkun verran vesivoimaa, se riittää meidän vaatimattomiin tarpeisiin. Mutta nyt vahvistetaan sähkölinjoja ja tuodaan ilman kuluttajan tilausta uudet digitaaliset etäohjattavat mittarit "vaihtelevan sähkön" takia. Aiemmin Pekkarisen tuulivoima huumassa vaihdettiin mittarit jo kerran miljardin arvosta, ja nyt taas "älymittarit virtuaalivoiman" takia, ehkä miljardi ei nyt edes riitä tämän jyväskyläläisen mittaribisneksen rahoittamiseksi.

 

"Energia-alan suurimpia murheenaiheita on sähköjärjestelmän tasapainon ylläpidon vaikeus. Sähköjärjestelmä toimii vain jos sähköä tuotetaan ja kulutetaan joka hetki yhtä paljon."

 

http://yle.fi/uutiset/3-9577330?origin=rss

 

Tuulivoima ei tuota tyynellä ilmalla sähköä, nyt saa kulutusta säädettyä "älymittarilla virtuaalivoimaa" niin ettei tuulisähkö-asiakkaat saa sähköä töpselistä. Palvelu maksaa hiukan lisää.

"Elenian mukaan jatkossa älykkäät sähkömittarit voidaan yhdistää myös kotien energiankulutuksen ohjausjärjestelmiin."

 

"Inkoo antoi rukkaset tuulivoimapuistolle"

"Suomenlahdelle Inkoon ja Raaseporin edustalle suunniteltu tuulivoimapuisto jää näillä näkymin toteutumatta.

Kielteisen päätösesityksen tehnyt kokoomuksen Marko Rautakoura perustelee tuulivoiman hylkäämistä maisemallisilla ja ympärisöllisillä syillä.

 

http://yle.fi/uutiset/3-6179451

 

Jotkut ovat jo huolissaan, eikö maakuntavallalla saakaan rakentaa mitä tahansa mihin tahansa.. – No saunaa ei ainakaan liian lähelle rantaa saa rakentaa, ei ilman naapurin lupaa, ei ilman että hiki ja pesuvedet suodatetaan, ei liian korkeaa, ei, ei, ja ei. Mutta jos rakennuslupa haetaan tuulivoimalalle niin kyllä, kyllä, kyllä kaikki kelpaa, sen n. 200 m korkean luomuksen voi viedä vaikka 600 m rannasta merelle jokaisen ihailtavaksi. (kiva seurata kun linnut silpoutuu siipiin, eivät päässeet rannalla oleviin pesiin asti)

 

Nauti siinä sitten juhannusaattona kaikessa rauhassa luonnosta ja hyvästä saunakaljasta..

 

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/mtk-n-valiokunta-ymp%C3%A4rist%C3%B6yksik%C3%B6st%C3%A4-vaikea-uskoa-todeksi-salassa-valmisteltua-uudistusta-1.186033

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu