Puisto propagandaa rahanhimossa

Yle uutisoi lakien laadinnan kokonaisvaikuttavuus selvitysten puutteesta. – "Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ja projektitutkija Miira Raiskila tutkivat, miten hyvin hallitus ottaa huomioon lakien talous-, ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset sekä lakiesitysten vaikutukset viranomaistoimintaan".

 

http://yle.fi/uutiset/3-9611721

 

Tutkinnan tulos oli: "Luokattoman huonoa" – Poliitikot eivät aina itsekään ole perillä laatimiensa lakien vaikutuksesta.

Katsotaan nyt esim. syöttötariffi lakia tuulisähkölle, mikä on kokonaisvaikuttavuus? Ei sitä löydy lain perusteluissa, haittapuolia ei tunnustettu, vaikka ne tiedettiin tulevan tukipaketin mukana.

 

Tuulivoima tuotiin Suomeen olkiukkojen ilmastonmuutos hömppätiede paketissa, eikä mitään vaikuttavuuden kokonaisarviointia tehty. Vuosisadan suurin harhaoppi vei poliitikkoja kuin kuoriämpäriä kompostiin. Tuulivoimasta tehtiin joku messias joka pelastaa ja siirtää maailmanloppua, sillä sai poliitikoilta syöttötariffi/takuuhinta asetuksen, rahaa valtion verovaroista kohtuuttoman paljon. Haittoja ei olisi, vaikka kokemukset on päinvastaisia. Kumpi on kauniimpi voimalaitoksen savupiippu vai tuulivoimala jossa olisi 31 kpl ja 230 metriin ulottuvaa tuuliturbiinia kysytään. "Ääni on kuin jääkaapin hyrinää" ja tornit kauniin valkoisia, kuten ministeri arvioi. Oman edun tavoittelun jotenkin ymmärtää, mutta en minä tarkoitushakuista valehtelua hyväksy missään toiminnassa.

 

Nyt muualta maailmasta saatujen tutkimusten ja mittausten perusteella ei CO2 pitoisuudet tuulivoimaloiden myötä laske, vaan nousee kuten Saksassa. – "Alan asiantuntijat myöntävät yksityisesti, ettei tuulivoimala elämänsä aikana onnistu kompensoimaan omaa hiilijalanjälkeään." Ja kun asiaa peilaa alkuperäiseen ilmaston lämpenemisen hillintään tarkoitettua tuulivoimala lääkettä, niin se on vieläkin suurempi järjettömyys tuhlata miljardeja euroja julkista rahaa vahingolliseen pellehommaan kuin tähän asti on kuviteltu, ja kun rahat valuu vielä pääasiassa pois Suomen taloudesta. – USA:ssa Trump pysäyttää tyhjän lobbaamisen ja on tuominnut jo nämä huijareiden bisnekset rikollisena toimena.

 

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/05/13/delingpole-donald-trump-is-so-right-to-wage-war-on-wind-farms/

 

Kauan on jo haitoista kärsitty ja liian kauan tätä roskaa on jouduttu rahoittamaan, ja niin kuin tutkimuksessa professorit kertoo: "Ihmetellä voi, miksei oikeuskansleri ole valvonut, että vaikuttavuusarviot tehdään ja kirjataan hallituksen esityksiin. Ja vielä enemmän voi ihmetellä sitä, miksei edes kulloinkin vuorossa oleva parlamentaarinen oppositio aiheesta älähdä"

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu