Yle mielipidevaikuttajana tukee mielivaltaa

Yle ohjasi kaiken huomion korruptoituneesta poliittisesta pelistä Atte Jääskeläisen ja pääministerin pyrkimykseen estää totuudenmukainen uutisointi tärkeistä yhteiskunnallisista aiheista. Olihan tässäkin kysymys vakavien eettisten periaatteiden rikkomisesta.

 

Mutta kun journalismin korkein päämäärä on pyrkiä kohti totuutta ja vasta toissijainen periaate on se miltä asiat näyttävät, niin paljon tärkeämpi aihe vakavaan keskusteluun olisi ollut aiemmin Ylen uutisoima lakien laadinnan kokonaisvaikuttavuus selvitysten puuttuminen.

 

– "Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg ja projektitutkija Miira Raiskila tutkivat, miten hyvin hallitus ottaa huomioon lakien talous-, ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset sekä lakiesitysten vaikutukset viranomaistoimintaan".

 

http://yle.fi/uutiset/3-9611721

 

Tutkinnan tulos oli: "Luokattoman huonoa" – Poliitikot eivät aina itsekään ole perillä laatimiensa lakien vaikutuksesta.

 

Tämänkaltainen lakien hätäinen laatiminen on suuri yhteiskunnallinen uhka, jos päätetään tehdä laki jonkun asian hoitamiseksi, se ei saisi mennä jonkun pienen klikin edun mukaisesti läpi eduskunnassa. – Seurauksista joutuvat kuitenkin veronmaksajat vastuuseen, velkaantumisen kasvuvauhti on pysäytettävä, nyt ollaan jo EU:n holhouksessa ja eduskunta on ilman valtaa pelkkä marionettinukke, jota ohjataan ylhäältä Brysselistä päin ohjeistamalla. Valta on tosiasiassa Brysselissä, turhaa pelleilyä koko eduskuntalaitos avustajineen, esitykset ovat jääneet köykäiseksi farssiksi.

 

Tekoäly voisi korjata demokratian eduskunnassa.

 

"Nykyinen edustuksellinen demokratia on vain näennäistä kansanvaltaa, sillä se ei ota huomioon massojen joukkoviisautta, Timo Honkela väittää. Valtava määrä ihmisten tietoa, ymmärrystä ja kokemusta jää käyttämättä, kun päätöksenteko on kanavoitu pienelle joukolle, joka valitaan neljän vuoden välein."

 

– "Kyllähän minä tajusin jo silloin kun näitä päätöksiä tein, että tästä tulee valtava julkinen kohu ja että joudun tästä aika monella tavalla tilille. Päätin silti kuten päätin, ja lopputulos on mielestäni oikea".  – sori siitä! – Ei asioiden ole pakko näin päättyä! – Tarttis ensin vähän fundeerata lopputulosta yhteiskunnan kannaltakin.

 

Tehdyissä poliittisissa asetuksissa ja kirjoitetuissa laki teksteissä on korostuneesti ideologista ylivaltaa, ja tosiasiat on jätetty huomioimatta. Tuulisähkölle annettu syöttötariffi/takuuhinta on tällaisesta hyvä esimerkki. – Johdossa on vikaa, vikaa..

 

Ilmaston lämpenemisen hillintä ilmastomuutoksessa oli syy energiapolitiikan suunnan kääntämiseksi tuulivoimarakentamisen eduksi, ja valtion kohtuuttoman suuren tuen saamiseksi asetuksella. Tuulivoima on tosiasiassa itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, siitä muodostui terveys- ja ympäristöhaitta Suomen luontoon. Ydinvoiman tehokkuus, päästöttömyys ja vähäisen jätteen korvaajaksi otettiin tuulivoima  vahvalla poliittisella ideologialla kärkihankkeeksi valtion tukirahoilla. 

 

http://santavuori.blogspot.fi/search/label/l%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri

 

”On ehkä vaarallista esittää skenaario, jossa kone tekee päätöksiä. Mutta on myös vastuutonta tehdä päätöksiä ilman, että katsotaan koneen avulla, mikä olisi järkevin tapa edetä.” – Timo Honkela.

 

CO2 on ilmakehässä 0,04% osuudella, 400 miljoonasosaa (ppm) pieni osakaasu. Siitä on 3 – 4% ihmisen osuus päästöstä, eli 12 – 16 miljoonasosaa. Tämän olemattoman pienen osuuden vähentämiseksi pitää rakentaa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi tuulivoimaloita Suomen länsirannikko täyteen?? –  ”Meille nauravat naurismaan aidatkin” tätä mielipuolista oman pesän likaamista.

 

Antero Ollila – "Hiilidioksidi on heikko kasvihuonekaasu nykyilmakehässä"

https://www.climatexam.com/

 

Mitä näistä tuki koplauksista sitten seuraa, – rahat menee ja jätteet jää:

"Kanadalainen kaivosyhtiö konkurssiin Nivalassa – jätti jälkeensä saasteet ja miljoonien laskun veronmaksajille

Belvedere Mining pesi kätensä ja lähti, myöntää kansliapäällikkö Hannele Pokka."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kanadalainen-kaivosyhtio-konkurssiin-nivalassa-jatti-jalkeensa-saasteet-ja-miljoonien-laskun-veronmaksajille/?shared=971393-e1e7fb7e-500

 

– "Juha Sipilän (kesk) hallitus ehdottaa lisätalousarviossaan tukieuroja ympäristöministeriölle ympäristövahinkojen torjumiseksi."

 

Huomasiko kukaan kun syöttötariffi bisnekseen perustetut firmat ovat kaikki perustettu tätä 12 vuoden syöttötariffin tukijaksoa varten n. 2700 euron pääomalla, siinä se on kaiken kattava vastuu alueen ennallistamisessa toiminnan päätyttyä. Voitot piilossa ulkomaisilla tileillä, ja roskat maanomistajalle laillisesti??

 

"Sipilän hallitus ja elinkeinoelämä eivät ole halunneet muuttaa vastuujärjestelmän toimintaideaa".

 

"Energiakäänne ei epäonnistu poliittisen halun tai osaamisen takia. Se epäonnistuu fysiikan lakien takia."

 

 http://www.science-skeptical.de/energieerzeugung/die-energiewende-scheitert-an-der-physik/009246/

 

Peter Heller / Käännös saksan kielestä:

http://pipa01.blogspot.fi/2017/05/energiakaanne-tulee-epaonnistumaan.html

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu