SuomiAreenalla mainostettiin tuulivoimaa turvallisena, turvamiehet taustalla.

Suomea rakennetaan yhdessä, kertoi Sipilä uskonnollisessa tilaisuudessa. Vaikka toisella kädellä rikkoo ja hävittää Suomea jatkuvasti, yhteiskunnan palvelut ym. voittoa tuottavat omistukset myydään yksityisille, ja jopa ulos Suomesta. Pohjanmaa pilkottu tuulivoima-alueiksi jne..

SuomiAreenalla kaupungin tuulivoima-alueita piirtävä kaavoitusviranomainen lobbasi alan toimijoiden palkkaamana tuulivoimaa, "pelon hälventämiseksi", ja "harmittaa yleensä" asenteella. Lobbaaminen on tuottanut tulosta: – Suomen tuulivoiman yritystuet houkuttivat viime vuonna miljardin investoinnit tuulivoimahankkeisiin Suomessa. Suomen valtio on luvannut maksaa viime vuonna sijoitetut rahat voittojen kera takaisin seuraavan 12 vuoden aikana. Nyt tuulivoimaan sijoitettu miljardi euroa onkin pääosin valtion velkaa, joka ei kuitenkaan näy suorana valtion velkana. ("nerokas tariffi", Pekkarinen)

Tuulivoimayhtiöille maksettavat yritystuet ovat hurjassa kasvussa. Tähän mennessä tuulivoimayhtiöille on maksettu 417 miljoonaa euroa yritystukia (Energiavirasto). Suurin tukien saaja on S-Ryhmän ja Mika Anttosen omistama Tuuliwatti suurella 150 miljoonan euron yritystukisummallaan.

Tsekin ulkoministeri: "Emme halua toistaa länsimaiden virheitä", Suomessa kaksinkertaistetaan kärsityt tappiot lisäämällä tuulivoimaloita. Eikä tehdä verifiointia selvittämään turvallisuus- ja terveellisyys vaatimuksia, eli ei ole todennettu eikä varmistettu muuta kuin rahan tulo tukiaisten muodossa.

Tilaisuus oli STY:n ja Hyötytuuli Oy:n järjestämä,  "monta ääntä tuulivoimasta" selvitti alusta alkaen tarkoitushakuisesti ettei iso tuulivoimala alue olisi terveys- ja turvallisuushaitta ympäristölleen.

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786902

Odotin median reaktioita MTV:ssä esitetyssä keskustelusta, mutta aihetta käsiteltiin tuulivoimayhtiöiden nuottien mukaan.
Vakava vahingoittamisvälineellä aiheutettu kotirauhan rikkominen olisi sallittua, vaikka perustuslain mukaan se pitää rangaista 2 vuotta vankeutta tuomiolla? Mikä tai kuka sallii ettei länsirannikolla ihmiset nauti enää Suomen perustuslain suojaa? – Lääkärin valvonnassa voi infraääntä käyttää hyödyllisesti, ei tuulivoimala alueilla ole mitään melu valvontaa Suomessa.

Kaava arkkitehti puhui syöttötariffia nauttivan edunsaajan pussiin, eikä yhteisen edun puolesta. Kaupungin virkamies lobbaa yksityisen edunsaajan tilaisuudessa kansaa köyhdyttävän ja sairastuttavan syöttötariffi bisneksen puolesta, ja tätä katsotaan läpi sormien.

Tilaisuus oli pelkästään tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi tarkoitettu. Haittavaikutuksesta ei hyväksytty yhtään kommenttia yleisöltä, kehotettiin puhumaan torin teltassa, siellä saisi purkaa harmistuksensa.

Erikoislääkäri oli aivopesty tuulivoima faniksi, se tuli heti ensimmäisestä puheenvuorosta selväksi. Nosebo- ilmiö ja plasebo lääkitys, nämä selittäisivät sairastumiset. Tuulivoimalat lähellä ei aiheuttaisi fyysiseen kuntoon yhtään mitään, kertoi lääkäri.

Muistilääkäri Juvalla nyt joko muisti petti, tai sitten hänei ole suorittanut opintojaan kunnolla, kun hän väitti MTV:n televisiokeskustelussa että "….matalataajuinen melu vaimenee todella dramaattisen nopeasti ilmakehässä…" (ohjelmassa kohta 42.20) … Siis vastoin fysiikan lakeja, jotka hänen on täytynyt tenttiä jo lääketieteen kandi-opinnoissa, ja viimeistään lääketieteen lisensiaatin korva-nenä- ja kurkkutautien perusopinnoissa.

Aihetta käsiteltiin kuten tohtori Mengele aikanaan eugeniikkaa, ihmisarvot osalla ihmisistä ovat tärkeitä vain tutkimuksen takia. Tehdään kokeita, tutkitaan ja katsotaan kuka selviäisi, järjestelmä hoitaa ne jotka ei selviä asiaan kuuluvin seremonioin viimeiselle matkalle. Media levitti MTV:n ohjelman jokaisen nähtäväksi, kritiikki sisällöstä ei jokaista tavoita, eikä asia virheitä korjata. – Miksei, hyväksytäänkö roskaa puhuvien lobbareiden tuulivoima mainos hiljaisesti, ja yhteiskunnan ylläpitämä YLE saa mainostaa vahingoittamisvälineen ominaisuuksia turvallisina ja terveellisenä ilman sertifiointia. – Vakavasta asiasta on kysymys.

Tilaisuus oli raivostuttavan yksipuolista tuulivoima mainosta. Ja sitä vastustavien mollaamista. Infraääniä, melua selvitti Hongisto, (600000 euroa terveys selvityksestä, oli kopio saksalaisesta vanhasta vastaavaan tarkoituksen tehdystä) – jätän kommentoimatta. Jokatapauksessa toimenpiderajan ylittyminen tuulivoimalan melu valituksissa ei juuri koskaan aiheuta Suomessa toimenpidettä, rajojen rikkomista katsotaan läpi sormien.

Meluraja piirretään karttaan kaavoittajan toimesta ja melu pysähtyy tontin rajalle kuin muuriin. Ja todellisuudessa kun melurajat ylittyy niin ei se aiheuta toimenpiteitä, vaikka toimenpideraja ylitetään. – Erikoista lain tulkintaa, jos peltipoliisi ottaa kuvan ylinopeutta ajavasta niin siitä seuraa toimenpiteenä sakko. Tuulivoimaa käsitellään niin kuin se olisi ylin oikeusnormi. Tuulivoimaloiden meluhaittojen takia pitää lähteä omin käsin rakennetusta kodista evakkoon tavaroineen, eikä viranomaiset tee asian puolesta mitään. 

Sinne jää omaisuus arvottomana, ja omistajat joutuvat pilkan kohteeksi tämänkaltaisen nosebo ilmiöitä esittelevän erikoislääkärin todistelun takia jota tukee vieressä 4,5 MW:n tuulivoimalasta n. 600 metrin päähän tontin rajalle pysähtyvän melurajan karttaan piirtänyt kaavoitusarkkitehti noin niinkuin "pelon hälventämiseksi" puolesta.

Siellä ne on ja näkyy, jokainen voi tutustua perinnemaisemiin ja autioituviin maalaiskyliin ns. "tuulivoimapuistojen" välissä länsirannikolla, esim. Peittoonkorpi, asutuksen Ahlainen, Kellahti, Sahakoski keskellä. – Ja mitä on jäljellä Pohjanmaan lakeuksien perinnemaisemasta "tuulivoimapuistojen" jälkeen, siitä tuli tuulivoimaloiden kaatopaikka valtion tuella.

On aikoihin eletty!

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu