Lobbaus ilman rajoja tekee tuhoja Suomessa

Porin MTV:n SuomiAreena keskusteluista paljastui erikoisen hyvin kuinka lobbaus on kehittynyt jo niin hyvin, että kaavoitustoimen kaapannutta yksityistä firmaa mainostaa keskusteluissa kaupungin virkamies "pelon hälventämiseksi".

FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy on jo saanut monopoliaseman Suomen tuulivoima kaavoituksessa, laatii mm. meluselvityksiä osayleiskaavaa varten jne. ja kaikki muutkit asiaan liittyvät selvitykset.

 

"Monta ääntä tuulivoimasta" tilaisuudessa kaupungin kaavoitusarkkitehti puolusti tuulivoimaa turvallisena ja FCG taputti taustalla. Epäonnistuneita kaavoja Pori on hyväksynyt, yhdessä meluraja piirrettiin karttaan n. 600 metriä 4,5 MW:n tuulivoimalasta naapurikiinteistön rajalle, eikä siitä olisi mitään haittaa. – Sudeksi meni, Tuuliwatti osti hälyn hälventämiseksi talon huoltomiehille taukotilaksi jonkin ajan päästä.

 

Toisessa FCG  vertasi melu mallinnuksen tuloksia valtioneuvoston päätökseen VNp 993/1992 mukaisiin melutason ohjearvioihin, vaikka aiemmin KHO oli jo todennut ettei 1992 säännöt sovellu tuulivoimaloiden meluhaitan arviointiin. Nyt KHO sen kuitenkin hyväksyi? 

 

Kun lobbaamiselle ei aseteta mitään reunaehtoja, lobbaus johtaa kaapattuun virastoon (captured agency). Näin siinä on käynyt, ja enää ei voida muka mitään. Termi kuvaa juuri tuulivoimakaavoitus tilannetta, jossa lobbaus on onnistunut niin hyvin, että viraston virkamiehet keskittyvät palvelemaan yksityisiä etuja. Yksityisen ihmisen tilanteesta ei ole niin väliä, eikä yhteiskunnan tappioista.

– Tämä todettiin SuomiAreena keskusteluissa kaavoitusarkkitehdin lausunnoissa.

 

Voimaton sivustaseuraaja voi vain toivoa, että lobbaamisen suhteen harjoitettaisiin joskus itsekritiikkiä. Tai vähintään lähdekritiikkiä. Vastuu jää viranomaisille, vaikka alihankintana teetetty työ hoitaa mukavasti viraston työtaakan. – Totuus ei ole kauppatavaraa.

 

– Kun on paksu lompakko = valtion takuuhinta tuulivoimasta/syöttötariffi, niin kaava valmistelut etenevät sujuvasti tällä järjestelyllä, ja rahantulolle ei ole esteitä.

 

Yksityisen ihmisen sananvapautta rajoittivat tilaisuuksien yksityiset oman asian lobbaamiseen tarkoitetut järjestelyt turvamiehineen, eikä kommentteja sallittu. Sivusta seuraajan asema totuuden puolustamisessa määriteltiin tietämättömät tyhmät -joukkoon, kun yksinoikeus totuuteen oli vain lobbareilla tilaisuudessa. Tämä erikoisasema oli pääjärjestäjä MTV:ltä ostettu.

 

Ilmaston lämpenemisen hillintä tuulivoimaloita lisäämällä on huijaus sillä CO2 lisäys auttaa, kun maaperässä on fosforin puute, ja metsäkin kasvaa paremmin.

 

"Uusi Tutkimus Päättelee Euroopan Tarvitsevan Aina 100% Perinteisen Energian Varavoimaa"

 

Tämä viesti on tuulivoimaan takertujille jotka kieltäytyvät tunnustamasta kuinka surkeaa se todella on.

 

https://myteurastaja.wordpress.com/2017/07/06/tuulen-tupia/

 

ttps://www.vgb.org/studie_windenergie_deutschland_europa_teil1.html

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu