Keskustapuolueelle tappioita vihreistä virheistä

Vihreää ideologiaa julistetaan pelkästään omaa varallisuutta kasvattamaan, yhteiskunnan tappiot on sivuasia, eikä sitä oteta huomioon kunhan valtion politiikka tukee unelmaa ja omalle tilille ropisee rahaa. Pekkarinen (kesk.) on syöttötariffi/takuuhinta asetuksen kehittäjä, mutta kokonaisvaikuttavuus selvitys jäi tekemättä.

 

Tuulivoiman tukipolitiikka oli jo v. 2011 muualla maailmassa osoittautunut pelkästään yhteiskuntaa köyhdyttäväksi ja vahingolliseksi. Mutta ulkomaisen tuulivoimateollisuuden hyväksi oli muka pakko saada Suomen kansallisomaisuus; luonto, puhdas ja rikkomaton rauhallinen ympäristö saksalaisten ym. sijoittajien pelikentäksi. Tottakai se sitten otettiin käyttöön, ja väkisin, kun kerran valtio sitä toimintaa tukee. Valituksia sai ja kehotettiin tekemään, mutta käytännössä ei niillä ollut muuta hyötyä kuin ajanpeluu. Aikaa on nyt kulunut yli 5 vuotta asetuksesta ja nyt viisaimmat poliitikot katsovat taas omaa nokkaa pidemmälle, vaalit on lähellä ja kilpailu kansan suosiosta on käynnistynyt.

 

Tuulivoimalat eivät korvaa koskaan eikä missään yhtään perinteistä sähköntuotantolaitosta, tämän tosiasian kumoamiseksi Saksa on yrittänyt saada ydinvoimalat pois käytöstä, rahaa on palanut monta sataa miljardia, ja tuulivoimaloita on jo 28270 kpl viime vuoden lopun tilastoissa eikä ydinvoimaloita ole saatu sammumaan.

 

"Kaikki otetaan vastaan mitä valtio antaa", oli alussa monen metsänomistajan ajatus, mutta sitä ei otettu huomioon että jokainen euro jonka turha tuulivoimarakentaminen kuluttaa on yhteiskunnan hyvinvoinnista pois. Veronmaksajilta perittävät tuulivoimatuet nousivat tämän vuoden tammi-maaliskuussa kaikkien aikojen ennätykseen: yhtiöille tilitettiin 3 kk:n aikana yli 63 miljoonaa euroa veronmaksajien tukea (lähde: Energiavirasto).

 

Pelkästään tämä 3 kk:n tuulivoimatuki vastaa noin 2235 lastentarhanopettajan vuosipalkkaa. Joinakin päivinä maksetaan yli 50 lastentarhanopettajan vuosipalkan verran tuulivoimatukea (lähde: TVKY ry.).

 

Kokemuksesta tiedetään hyötyjistä, että tuulivoimayhtiöiden omistajat voivat helposti järjestellä verotusta, ja siirtää voimaloiden verotuesta syntyvät voitot ulkomaille, kevyemmän verotuksen maihin. Kannattaa katsoa, minne ulkomaisille pankkitileille suuri osa esimerkiksi Pyhäjoen, Kalajoen, Honkajoen ym. tuulivoimaloiden suomalaisilta veronmaksajilta kerättyä syöttötariffitukea on maksettu. Pankkitilit löytyvät Energiaviraston SATU-järjestelmästä, ja yhtiöiden omistajatahot kaupparekisteristä.

 

Tuulivoimalobbarit käänsivät hallituksen teettämän tarkoitushakuisen selvityksen tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitta vaikutuksista omaksi edukseen ennenkuin edes lukivat raporttia loppuun asti. "Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoitti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen". Viime vuonna keskustan eduskuntaryhmä antoi maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) kirjallisen varoituksen menettelystään Metsähallituksen toimitusjohtajan nimitysprosessissa. (oma suosikki pätevän Esa Härmälän tilalle) Ja nyt tämä tuulivoima töppäys, "uutta tukijärjestelmää" keskustalta.

 

Nämä tuulivoima virheet ym. oma etu kähminnät kaatuvat keskustapuolueen tappioksi, ja vaikka city-vihreät ovat vaatimassa tuuli- ja aurinkovoimaa lisää, vahingoista ja kustannuksista välittämättä, niin nyt vihreät pysyttelevät viisaasti hiljaa. Tappiot virheistä on jo kasvanut yli sietorajan, ja se näkyy seuraavissa vaaleissa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu