Tosiasiat on pakko hyväksyä.

Selittelyt ja valehtelut turvallisuudesta ei riitä! Tosiasiat on pakko hyväksyä myös Suomessa. Ruotsin kautta tuli taas tämäkin oppi Suomen puolelle. Tuulivoimaloiden terveys- ja turvallisuusasioita on Suomessa selvitetty viranomaisten toimesta pelkästään tuulivoimayhtiöiden antamien tietojen ja vakuuttelujen perusteella. Ruotsin työsuojeluviranomainen asetti Suomeenkin tuotuja tuulivoimala malleja myyntikieltoon, käyttökielto astuu voimaan jos puutteita ei saada korjattua.

Täällä viranomaisten oma tietämys asiasta on puutteellista. Pelkästään tuulivoima lobbareiden propagandalla luotujen mielikuvien varassa on tehty tuhansien ihmisten terveyttä vaarantavia päätöksiä. Hallinto-oikeuksiin tehdyt valitukset ovat pääasiassa meluun liittyviä ympäristön pilaamis kysymyksiä. Tieteellisten tutkimusten mukaan tuulivoimala-alueen ympäristö ei ole terveellinen ja turvallinen asuinpaikka. Nämä tuulivoimalan ominaisuuksista johtuvat turvallisuuspuutteet ja terveydelliset haittavaikutukset ovat tuulivoimayhtiöiden toimesta tähän asti naureskellen ohitettu, viranomaisille on riittänyt yhtiöiden hankkimat näennäistutkimukset.

Tutkimuksia ja tuloksia on tehtailtu hallituksen rahoituksellakin ja raportin lopussa vielä todetaan että lisää tutkimuksia tarvitaan. – Ei tutkimukset lopu koskaan jos näennäistutkimukset kelpaa rahoittajalle (veronmaksajat), ja jos lobbareiden vääristelyt, globaali korruptio ja lahjonta sallitaan. Oman voiton maksimoimiseksi tehdään lähes mitä vaan, on jo ehdotettu että ihmisiä ilmoittautuisi vapaaehtoisiksi koekaniineiksi tuulivoimalamelu tutkimuksiin. Eikö näitä pakolla tuulivoima-alueiden lähellä olevia ihmisiä ole jo tarpeeksi, vaikka osa on jo joutunut kodistaan evakkoon terveysvaikutusten takia. Lähes kymmenen vuotta on Suomessakin asioita seurattu sivussa itse ongelmista, eikä viranomaiset ole korvaansakaan lotkauttaneet ihmisten hädälle. Lääkärien etiikka ja Nürnbergin säännöstö? – unohdettua historiaa, vai kuinka tämä pitäisi ymmärtää.

Ruosissa vaaditaan toimenpiteitä, "Teknologiateollisuuden koneturvallisuustiedotteen mukaan konedirektiivi edellyttää, että suunnittelija, maahantuoja ja myyjä ottavat huomioon kaikki koneeseen liittyvät terveys- ja turvallisuusriskit koneen käytön kaikissa vaiheissa."

"Direktiivissä kiinnitetään huomiota paitsi koneisiin liittyviin mekaanisiin vaaroihin myös muun muassa ergonomian puutteesta ja ainepäästöistä johtuviin vaaroihin."

"Myyntikiellon saaneita yhtiöitä ovat Enercon, GE, Senvion, Siemens, Dongfang, Gamesa, Vestas, Sinovel, Nordex ja Eno."

"Jos yhtiöt eivät laita niitä käyttökieltoon, uhkasakot lasketaan miljoonissa." – Nämä samat voimalatyypit ovat Suomessakin käytössä ja kiivaasti rakennetaan lisää. Eikä kukaan valvo sovittujen sääntöjen noudattamista.

http://www.iltalehti.fi/talous/201709102200383375_ta.shtml

Jokainen ymmärtää, että näillä tuulivoima investoinneilla ei ole mitään tekemistä puhtaan energian kanssa. Se mitä on suunniteltu hyvää aikomusta varten paperille, on tullut skandaaliksi, täynnä korruptiota, sääntöjenvastaisuuksia, laittomuuksia ja luonnon hävitystä, vain ja ainoastaan koska valtio tarjosi riskitöntä rahaa tuulivoimalle syöttötariffi asetuksella, silloin se ahneus voitti – ja piru pääsi irti Suomessa.

"Perustuslaki 731/1999, 2 luku, Perusoikeudet 6 §, Yhdenvertaisuus: – Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä."

Entä sitten, ei me välitetä, kyllä pienet "jääkaapin hyrinä" tasoiset äänet pitää ihmisten sietää, kerrotaan ministerin suulla. Ja jos ei sitä kestä saa muuttaa pois, sitä ei viranomaiset estä. Ehkä se on ollut tarkoituskin, en osaa sanoa, mutta näin on kehotettu toimimaan.

Rikoksista ihmisyyttä vastaan on säädetty ettei saa "asettaa jonkun ilmeisen eriarvoiseen tai muita olennaisesti huonompaan asemaan"

Suomessa energiapolitiikka ei perustu todelliseen tieteeseen. Tuulivoima on alalla toimivien edunvalvojien käsissä, ja ne eivät ole kiinnostuneet tiedosta, tieteestä eikä asukkaista, ainoastaan hyvin hoidettu propaganda ja veronmaksajilta kerätty tukirahan suuruus kiinnostaa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu