Tiede on höpöä, ja näennäistutkimukset ohjaa politiikkaa: Sairaaksi infraäänistä

Lapataajuinen melu haittaa

Ensin rakennetaan maailman suurimmat tuulivoimalat Suomeen väkisin tukipolitiikalla, haitoista ei välitetty, ja nyt harkitaan viiden vuoden jälkeen tuuliturbiineista aiheutuvaa terveys- ja ympäristövaikutus tutkimusta ja miten se suoritetaan. Julkista rahaa käytetään haittojen rakentamiseen, eikä niiden poissulkemiseen rahaa riittäisi enää, – mitä helv? Terveellistä ja turvallista asuinympäristöä ei voida enää perustuslain mukaisesti turvata asukkaille. – Erikoista yhteiskuntapolitiikkaa, ei voi muuta sanoa!

 

"Melutaso sisällä, erityisesti yöaikaan jolloin nukutaan, on ratkaiseva terveyshaittojen syntymisen kannalta. Tuulivoimaloiden melun mittaamisesta tekee haastavaa tuulivoimaloiden tuottaman äänen riippuvuus tuulesta ja sääolosuhteiden aiheuttama suuri vaihtelu, minkä vuoksi mittauksia tulee jatkaa pidempiä jaksoja. Lisäksi sisätiloissa tehty mittaustulos riippuu hyvin paljon asunnon rakenteellisista ratkaisuista ja sijainnista, joten mittauskohteita olisi hyvä olla useita erilaisia. Lisää tietoa tarvitaan siitä, kuinka hyvin tuulivoimaloiden aiheuttama melu kulkeutuu sisätiloihin ja millaisia tasoja sisätiloissa esiintyy erityisesti yöaikaan tuulivoimaloiden läheisyydessä. Tietoa tarvitaan erityisesti lähimpänä voimaloita sijaitsevista kohteista, joissa asukkaat ovat valittaneet meluhaitoista. Mitata tulisi niin kuultavalla kuin infraäänialueellakin olevaa ääntä."

 

Ensimmäinen Suomessa rakennettu tuulivoimala-alue toteutettiin varoituksista huolimatta Gamesa 4,5 MW:n turbiineilla (12 kpl) Porissa, tuloksen tutkiminen olisi riittänyt näyttämään toteen kaikki olemassa olevat haitat  ympäristöön ja paikalliseen väestöön. Tätä ehdotettiin, mutta sitä ei kuunneltu, rahanhimo vei järjen toiminnasta. Poliitikot uskoivat lobbareiden juttuja, ja heidän ostamien näennäistutkimuksien tuloksia. Viranomaiset pelkäävät vieläkin ottamasta kantaa oman virkansa puolesta, vaikka asia heille kuuluu. Tuulivoimatoimijat julistavat jatkuvasti totuutena sitä, mikä  puolueettomien asiantuntijoiden toimesta on todistettu valheeksi.

 

Viranomaiset eivät toteuta enää varovaisuusperiaatetta lainkaan, vaikka kysymys on terveys- ja ympäristöhaitasta joka pilaa turvallisen ja terveellisen asuinympäristön.

 

Virkamiesten naurettavista päätöksistä tuulivoimakaavoitus on pahin töppäys mikä on hyväksyttynä mennyt hallinto-oikeuksista läpi. Miksi päätöksiä ei tehdä puolueettomasti ja annetut selvitykset huolellisesti tutkien?

https://santavuori.blogspot.fi/2017/10/virkamiesten-naurettavat-paatokset.html

 

"Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta järjesti torstaina 05.10.2017 Sosiaali- ja terveysministeriön tiloissa Meritullinkadulla Helsingissä seuraavan tilaisuuden:

 

Tuulivoiman terveys- ja ympäristövaikutuksiin liittyvän tutkimusteeman yhteiskehittäminen."

 

http://santavuori.blogspot.fi/2017/10/tuulivoiman-terveys-ja.html

 

Ilpo Forsman suutahti asiassa kiertelyyn ja kaarteluun: "Se on jätkät semmonen homma että se 4 miljardia veronmaksajien rahaa on niin suuri summa ettei meitä viilata linssiin. Tämä asia selvitetään." – Väki hiljeni miettimään vähäksi aikaa.

 

Yhdessäkään Suomen tuulivoima-alue kaavassa ei ole tehty oikein melumallinnuksia asiantuntijoiden mukaan, valheelliset melurajat eivät silti aiheuta lain mukaisia toimenpiteitä vaikka toimenpideraja ylittyy. Viranomaiset pelkäävät poliitikkojen ja tuulivoima toimijoiden reagointia. Tuulivoimarakentamisen edistämiseksi oli kolmen kimppa tässäkin tilaisuudessa samassa rintamassa.  Valtteri Hongisto, Anni Mikkonen ja Ari Saarinen ympäristöministeriöstä olivat rinnakkain ja niin hyvää pataa keskenään.

 

Tässä on se Valtteri Hongiston arvostelema höpö-tutkimus:

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0174420

 

Arvostelun ja mielipiteet voi kertoa suoraan tutkimuksen tekijöille.

 

Data on saatavissa Max Planckin inhimillisen kehityksen instituutin tietopalvelimelta tutkijoille, jotka täyttävät luottamuksellisten tietojen saantia koskevat kriteerit. Saksan psykologian liitto (DGP) asettaa nämä rajoitukset. Koska kaikki tiedot tallennetaan Max Planckin inhimillisen kehityksen instituutin salasanasuojattuihin sisäisiin palvelimiin, kirjoittajat arvostaisivat suuresti, voisivatko tietopyynnöt lähettää suoraan Prof. Kühnille. Alla on lueteltu Prof. Kühnin yhteystiedot. Prof. Dr. Simone Kühn, Zentrum für Psychosoziale Medizin, Klinik und Poliklinik für Psychiatrie und Psychotherapie, Martinistraße 52, 20246 Hampuri, Puhelin +49 (0) 40 7410 – 55201, sähköposti: skuehn@uke.de , Verkkosivut: https : //www.uke.de/ .

 

Glasgow:n Tuulivoimamelu-seminaarin 22.9.2017 aineisto löytyy täältä linkistä. Erityisesti tuo professori Mariana Alves-Pereiran materiaali ("Infrasound & Low Frequency Noise a Public Health Nightmare") kannattaa huomioida:

 

"Infrastruktuuri ja matalataajuusmelu: Public Health Nightmare", professori Mariana Alves-Pereira, Lusofonan yliopisto, Lissabon, Portugali.

 

Lääketieteellisen tutkimuksen vuosikymmenet näyttävät tuuliturbiinien ja muiden teollisten infraäänien lähteet sekä todistavat haitallisten terveys-oireiden patologiset syyt.

 

Professor Mariana Alves- Pereria "Infrasound & Low Frequency Noise a Public Health Nightmare". Decades of Medical Research attributing Infrasound to wind turbines and other Industrial Sources, as well as establishing the Pathological  causes of  adverse Heath Symptoms.

 

http://epaw.org/pdf/4%20Prof%20M%20Alves-Pereria%20Seminar%20Infrasound%20Glasgow%2022-09-2017%20PDFpub.pdf

 

– Lainsäädäntö ja lupamenettely ohjaavat kaikenlaisten voimalaitosten toimintaa, muissa voimaloissa niin terveys kuin turvallisuuskin on moneen kertaan varmistettu ja dokumentoitu. Tuulivoima on vain erikoisasemassa poliittisella tukiraha päätöksellä, tuulivoimaloissa ei teknistä, taloudellista ja turvallista itsessään kannattavaa toimintaa huomioida tukirahojen takia. Mutta kun luvat ovat muilla asianmukaisesti kunnossa, ei ympäristöperusteisesti mitään sähköntuotantomuotoa voida jättää tukijärjestelmän ulkopuolelle.

Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, eikä ole olemassa mitään näyttöä mistään ilmastonmuutokseen viittaavasta syystä. Tuulivoimalan puuttuvat terveys- ja turvallisuus tutkimukset eivät haittaa toimijoita jos viranomaiset eivät niitä vaadi. On järjetöntä tukea julkisella rahalla terveys- ja ympäristöhaittaa aiheuttavaa rinnakkaista turhaa sähköntuotantomuotoa, kun tuulivoima ei ilman säätövoimaa toimi hetkeäkään. Onko kysymys rahanpesusta valtion tukirahoilla Suomessakin kuten on käynyt muualla ilmi?

 

Ruotsissa turvallisuuspuutteita tutkittiin ja löytöjen perusteella kymmentä tuulivoimalavalmistajaa kiellettiin myymästä tuulivoimaloita Ruotsissa. Myyntikiellon saaneita yhtiöitä ovat Enercon, GE, Senvion, Siemens, Dongfang, Gamesa, Vestas, Sinovel, Nordex ja Eno.

 

http://www.iltalehti.fi/talous/201709102200383375_ta.shtml

 

Suomessa saa tuulivoimatoimija tuhota terveellisen ja turvallisen asuinympäristön näillä maailman suurimmilla maalle rakennetuilla tuulivoimaloilla. Tuulivoimatoimijat ohjaavat poliitikkoja omilla valheellisilla mielipiteillään, pelkkä rahanhimo on vaikuttimena. Ja nyt poliitikot peittivät "lobbareiden vaikutus päätöksiin" tutkimisen hävittämällä kaikki vierailija listat. https://yle.fi/uutiset/3-9841045

 

"Voisi ehkä kuvitella että virheistä olisi opittu."

https://www.facebook.com/koomikkohankonen/videos/1650907858262403/

Tuulivoimaloita saisi nyt rakentaa vaikka Arkadianmäelle, joka on hyvin tuulinen paikka, tai muualle Helsinkiin kun Sipilä kertoi antavansa tuulensuojaa. Valtion tukipolitiikka poistaa esteet rakentamisilta diktatorisesti.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu