Luottamushenkilö on toimessaan rikosoikeudellisessa vastuussa

Luottamus on asia jota ei ole syytä aliarvioida, luottamushenkilö voi olla vahingonkorvausvastuussa virheellisen menettelyn kunnalle tai ulkopuoliselle aiheuttamasta vahingosta. Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä.

 

Vaikuttaa siltä etteivät kansan luottamuksen saaneet henkilöt ymmärrä päätöksistään syntyvää vastuuta. Asiat voivat olla vaikeita mutta niistä pitää jokaisen päättäjän ottaa selvää ennen päätöstä.

 

Alueidenkäytön suunnittelusta päättäminen on yksi kunnallisen itsehallinnon ydinalueita, kunta päättää alueensa suunnittelusta tarkoituksenmukaisuusharkintaa käyttämällä. Tuomioistuimet eivät voi ottaa kantaa kaavojen tarkoituksenmukaisuuteen. Kunnan suunnittelumonopolilla ohjataan kunnan väestö- ja elinkeinopolitiikkaa, taloutta, rakentamista ja maankäyttöä.

 

Valtiovalta käytti ala-arvoista ns. ilmastonmuutos pelotetta tuulivoiman rakentamisen edistämiseen, suuren rahallisen tuen lisäksi. Luottamushenkilöt harhautettiin ymmärtämään että valtion tuki oli tarkoitettu kunnan hyvinvointia lisäämään. Eihän se kuitenkaan ollut näin, tarkoituksena oli murtaa kuntien monopoli kaavoituksen suunnittelijana. Raha sokaisi useimmat päättäjät, vaikka ei se raha koskaan kuntien hyvinvointia edistänyt, vain hyvin harvat ottivat suurimmat voitot julkisesta tuesta itselleen. Helsinki sanoi EI tuulivoimalle, haitat olivat liian suuria.

 

Jos kaikki sähköntuottajat saisivat yhtäläisen valtion tuen niin: Pelkästään vuonna 2016 sähköntuotantomuodoille olisi maksettu 3,4 miljardia € yritystukia, jos olisi käytetty keskimääräistä Suomessa toteutunutta tuulisähkön tuotantotukea. (Energiavirasto)

 

Yksi esimerkki, Tuuliwatti Oy on S-ryhmän ja ST1:n omistama tuulivoimayritys. Yrityksellä ei ole ainuttakaan työntekijää, eikä yritys maksa euroakaan veroa. Silti yritys saa Suomen eniten yritystukia.

Tuuliwatti Oy on katsottu olevan voittoa tavoittelematon yritys ja on näin ollen vapautettu verojen maksusta. Vapautusta perustellaan Mankala-periaatteella. Voitoille on parempaa käyttöä.

 

Valtiovalta varasi tuulivoimalle tukirahaa 12 vuoden ajalle n. 4000 miljoona euroa, tarkoituksenmukaisuusharkintaa käyttämällä raha olisi jaettu Suomen köyhyydessä sinnitteleville kunnille tasan ja luottamushenkilöt olisivat saaneet kehittää kuntien hyvinvointia haluamallaan tavalla. Tämä olisi 100 vuotiaalla Suomelle yhteisen edun mukaista politiikkaa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu