Poliitikon vastuu haihtuu, mutta yhteiskunnalle jää virheistä ikuinen riesa

Poliitikot ratsastavat maailman loppuun muuttuvalla ilmastonmuutoksella, ja ohittavat sillä esteet suojellakseen omia tarkoitushakuisia lakiesityksiä. Ilmastonmuutoksella perustellaan kaikki julkista rahaa vaativat huuhaa hankkeet, näin lakiesitykset saadaan poliittisella vastuulla läpi eduskunnassa. Politiikan "puhekoneiden" suosiota nauttii ilmastonmuutos. Siitä tehtiin ongelma, ja kun taskussa oli sopiva "hopealuoti", siitä tuli ratkaisuksi "nerokas tariffi", se nosti kuin tilauksesta ministerin perheen statuksen miljonääri kerhoon. Rahaa tulee kuin suokuokalla valtion kassasta, ja oma osaa potista odottavia selkääntaputtelijoita riittää riesaksi asti.

Yhteiskunnalle tuulivoiman syöttötariffi on molokin kita, raskas tappio, se aiheuttaa terveys- ja ympäristövahinkoja, taloudellisen tappion lisäksi. Tuulivoima riidoissa voittajat voivat hetken riemuita rikoksista Suomen luontoa ja kansanosaa kohtaan, te saitte vääryydellä julkiset rahat huuhaa bisnekseen voittoja tuomaan. Tuhotöistä jää ikuiset arvet, sen te saitte aikaan, ei ne unohdu koskaan. Tuulivoimalla on vielä valta hallussa, mutta ei sortovalta koskaan kauaa elä. Maaseudulla on totuttu odottamaan, ei vääryys ole oikeutta odottavan mieltä murtanut, vielä tulee uusi päivä, lämmin kevät ja kesä, ja syksyllä korjataan parempi sato.

Alun perin ymmärrettiin mikä tuhovaikutus Suomeen suunnitellut erikoisen suuret tuulivoimalat tuovat tullessaan, tietoa ei vastaanotettu, sääli!

http://roskanpoimija.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44200-tuhannen-tuulivoimal…

Syöttötariffista riittää nyt rahaa medialle tuulivoiman mainostamiseen, Suomiareenalta rahalla saa keskustelutilaisuuden jossa ei kritiikkiä suvaita, ainoastaan tuulivoima myönteiset keskustelijat on paikalle palkattu. Valtion tiedotuskanava, toinen molokin kita, Yle MOT tekee Fennovoiman rakentamisen estämiseksi Venäjä vastaista ohjelmaa, vaikka ydinvoimaa rakennetaan Suomessa maailman tarkimman valvonnan alla.

Tuulivoimaa rakennetaan ministerin harhakuvien varassa, "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", "ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi on pakko rakentaa tuulivoimaa", selvitykset riittää viranomaisille, ja venäläiset sijoitukset kelpaa tuulivoima puhallukseen.

Porin Peittoonkorven tuulipuiston melusaastetta paikallisten asukkaiden korvin kuultuna. – Haitta aiheuttaa sairastumisia.

https://

"Viherkasvillisuutta jää väliin tarpeeksi ääniä vaimentamaan", "tuulivoimalat maisemoidaan metsään", "ei puolta suurempi voimala tuota sen suurempaa melua kuin pienempi".. Peittoon kaava sai 2,5 MW:n Fuhrländer voimalan melumallilla luvat, sitten rakennettiin 4,5 MW:n Gamesa turbiinit 145 m korkealla tornilla. Selitykset olivat naurettavia, ne meni valtuustolle täydestä. – Nämä menee myös viranomaisten tarkastuksessa läpi. CE-merkki tarkastettiin yhden tarkastajan ja kahden tuulivoima toimijan edustajan toimesta, kunnossa oli. Sitä ei kerrota missä se merkki on ja minkä sertifikaatin mukainen tarkastus oli. – Ruotsissa Gamesa asetettiin myyntikieltoon turvallisuuspuutteiden takia.

Pori päätti kerran jo 2 km suojarajasta asunnon ja tuulivoimalan välillä, nyt se ei olisi enää voimassa, kun uutta Lammin tuulivoima-aluetta kaavoitetaan. On varmistettu ryhmäpäätöksillä valtuuston kanta. Ei Peittoon petos ja valehtelu opettanut mitään, vaikka kaupungille tuli heti yli sata valitusta meluhaitasta, se on iso terveyshaitta, eikä mikään yksittäistapaus. Pori levitteli käsiään, ja viittasi hallituksen tuki vaatimukseen ilmastonmuutoksen hoitamisessa.

Asiantuntijoiden meluselvityksiä ei noteerata, niitä ei edes julkaista. Omia ansioitaan suojelevat tutkijat kirjoittavat selvityksiä joita sitten tieteellisenä faktana julkaisevat erilaiset pro tuulivoima konsultit, joiden julkaisut eivät rikasta muuta kuin tekijöidensä taskuja.

– Tuulivoimaa ei olisi koskaan rakennettu Suomeen, jos suunnitelmat olisi läpikäynyt edes jonkinlainen puolueeton asiantuntija raati. Jokaisessa tuulivoimakaavan esittelyssä kerrotaan valitusmahdollisuudesta, mutta todellisuudessa valitusmahdollisuus on vain prosessin muodollinen vaihe, ilman mitään tosiasiallista vaikutusta. Valituksiin esim. Pori ei edes vastannut mitään.

"Avoin kansalaistiede -projektin suositukset kannustavat laajentamaan kansalaistieteen soveltamista havaintoaineistojen joukkoistamisesta tieteen ja yhteiskunnan väliseen vuoropuheluun ja ilmiökeskeisiin tutkimuskysymyksiin. Jotta kansalaistieteen koko potentiaali saadaan käyttöön, tarvitaan hierarkioiden haastamista, entistä osallistavampia tutkimusympäristöjä ja täsmällisempiä ohjeistuksia."

https://portti.avointiede.fi/tutkimusjulkaisut/tiede-avoimeksi-tutkijat-…

Energiapolitiikassa tiedon portti on suljettu poliittisen huuhaan rahoittamiseksi, eikä toimita avoimen tieteen ja tutkimuksen mukaisesti. Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset pitäisi saada heti hyödyntämään yhteiskunnan kehitystä. Ja kun huomataan että on tehty virhe, niin sen korjaaminen pitää aloittaa heti, eikä odottaa seuraavaa hallitusohjelmaa. Poliittinen ohjaus joron jäljille ja tuet itsessään kannattamattomaan teolliseen toimintaan pysäyttää kehityksen, se on jo nähty!

Todella härski päätös oli asettaa syöttötariffi neropatti johtamaan selvitysryhmää turhien tukien leikkaamiseksi. Suomi oli saavuttanut korkean teknologian tason ja hyvän arvostuksen maailmassa. Täältä on käyty ottamassa mallia esim. Hanasaaren CHP hiilivoimalasta, ja sen puhdistus systeemistä. Nykypolitiikka ajaa Suomen kehitysmaa tasolle, kansa ajautuu velkaorjuuteen ilmastonmuutos valehtelujen seurauksena.

"Kiinalaisia hämmästyttää energiayhtiön mukaan se, että keskellä kaupunkia sijaitsee voimalaitoksia, mutta kaupunki-ilma on sittenkin puhdasta ja sitä voi hengittää. – Kiinalaisiin tekee vaikutuksen järjestelmämme markkinaehtoisuus, tehokkuus, pienet lämpöhäviöt. Heitä hämmästyttää se, että vielä tämän kaiken lisäksi järjestelmä kehittyy, Helenin myynnin johtaja Markku Riipinen sanoo."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/212169-helsinki-hammastyttaa-kiinassa-v…

Meillä on asiantuntijoita, mutta hukkaan menee valistustyö, uskonnollinen ideologia on ottanut poliittisen valta-aseman nykyisessä alennus kriisissä. -Jyrki Itkonen kertoo joitakin perusasioita energiateollisuudesta:

"Kyllähän hiilidioksidin talteenottamiseksi on tekniikoita olemassa, mutta se on kovin kallista touhua ja mihin se CO2 tosiaan sitten säilötään niin että myös pysyy siellä? Ja kuten on monta kertaa todettu, sen talteenottaminen on turhaa puuhaa ilmaston lämpenemisen kannalta, koska ilmakehän CO2 on liki antanut jo sen, mitä sillä on annettavissa lämpenemisen suhteen. Lisäksi talteenottaminen olisi erittäin vahingollista maapallon kasvien kannalta, jotka voivat sitä paremmin, mitä enemmän hiilidioksidia on ilmassa. Toki raja sillekin tulee jossakin 0,1 % CO2-pitoisuuden paikkeilla."

https://www.facebook.com/bjornlomborg/photos/a.221758208967.168468.14660…

"Linkin kuvasta voimme lukea, että fossiilisten polttoaineiden ja muiden hiukkasia sekä typen- ja rikin oksideja ilmakehään päästävien polttoaineiden globaali käyttö jatkuu jopa lisääntyvästi tulevaisuudessa, eikä sille mahda kukaan yhtään mitään. Sen, ettei mahda, voi ymmärtää siitä, että jos vuoteen 2050 mennessä halutaan korvata fossiiliset polttoaineet muilla polttoaineilla, maailmassa pitäisi rakentaa ja asentaa valmiiksi reilut 11 000 kappaletta Olkiluoto 3:sta. Eli vuoteen 2050 asti pitäisi joka ikinen päivä saada valmiiksi yksi kappale todella isoja atomivoimaloita! Ja väestön 83 miljoona per vuosi kasvun myötä tavoite karkaa kaiken aikaa yhä kauemmaksi."

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251082-ilmaston-lampeneminen-on…

Poliitikot ovat nyt markkinaehtoisen teknisen kehityksen jarruna ilmastonmuutos pelottelulla.                 

– Ilmastonmuutokseen on sopeuduttava, kylmää torjutaan pukeutumalla lämpimästi ja lämpimällä voi taas vähentää vaatetusta. – Yksinkertaisesta asiasta on turha tehdä monimutkaista.

"Elämä on muuttunut täysin kahden viimeisen vuoden aikana. Kieltämättä välillä tuntuu, että olemme umpikujassa… mutta miksi?"

http://santavuori.blogspot.fi/

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu