Tuulivoimalat kuluttavat sähköä, tiedot pidetään julkisuudelta piilossa?

Tuulivoimalat kuluttavat sähköä mm. lämmitykseen? Tuulivoimaa tuetaan julkisista varoista, mutta tieto sähkön kulutuksesta pidetään piilossa jonkun valtion 24 pykälän asiakirjan salassapito lain turvissa? Julkisen rahan kulutus vaatii tietojen julkaisemista! Peli ei ole nyt rehellistä!

 

"Tutkimukset ja tilastot ovat kuitenkin julkisia heti valmistuttuaan käyttökelpoiseen muotoon, vaikka varsinainen asia olisikin kesken." – Tuulivoiman kohdalla varsinainen asia on syöttötariffi rahastus.

Nykyisen tietotekniikan keinoin voidaan pitää ajantasainen tieto niin tuotannosta kuin kulutuksestakin jokaisen tuulivoimalan kohdalta julkisesti esillä. Nyt tietoa pidetään piilossa, se ei ole asianmukaista. Huom. julkinen tuki.

"Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta viranomaisen asiakirjasta. Tämä tarkoittaa oikeutta saada tieto asiakirjan olemassaolosta ja sisällöstä. Julkisuuslain sana "asiakirja" ei tarkoita ainoastaan kirjallista tai kuvallista esitystä vaan myös mitä tahansa tallennetta esitysmuodosta riippumatta. Mikäli tallennetta ei voi käsitellä yleisesti käytössä olevin menetelmin, halukkaalle on annettava tilaisuus tutustua siihen viranomaisen laittein."

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Julkisuuslaki

 

"Viranomaisen on myös edistettävä toimintansa avoimuutta ja tuotettava tietoaineistoja yleisölle. Erityisen tärkeää aineiston oma-aloitteinen tuottaminen on, mikäli viranomaisen toimintaa ei käsitellä laajasti julkisuudessa tai yleisissä tilastoissa. Aineisto ja keskeisimmät asiakirjat on saatettava yleisön saataville tietoverkossa ja yleisissä kirjastoissa. Viranomaisen on tiedotettava toiminnastaan ja yksityisten velvollisuuksista ja oikeuksista omaan toimintaansa liittyvissä asioissa."

 

Nykyinen Fingridin ilmoitus tuulivoiman tuotannosta/kulutuksesta on pahasti puutteellinen, ilmoitetaan jotain (osa arvioitu) tietoa sähkön tuotannosta. Se ei ole reaaliaikainen tieto, vaan perustuu arvioituun tuulen voimakkuuteen. Kulutuksesta ei ole mitään mainintaa missään, kuka huijaa?

 

Sähkön kulutuksesta ei ole tietoa, mitä esim. 20 asteen pakkasessa yksi tuulivoimalan konehuone kuluttaa sähköä lämmitykseen, sitä tietoa ei anneta julkisuuteen. Tuskin riittää yksi kerrostalokaksion kulutus kattamaan sitä, ei ehkä riitä kymmenen kaksion kulutuskaan.

 

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-tuotanto/tuulivoiman-tuotanto/

 

Pilaako rehellinen selvitys kulutuksesta/tuotannosta tuulivoiman tuki bisneksen?

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-keskustan-tavoitteena-on-rahastaa-tuulivoiman-ja-puuhakkeen-tuotantotuilla/

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu