Tuulisähkön tuotannosta poistetaan julkinen tuki.

Myöntääkö poliitikko joskus virheensä? Hiilidioksidin vähentäminen ei syöttötariffia tuulisähköstä maksamalla onnistunut, – ilmaston lämpenemisen hillintä oli bluffi. Lämpenemisen sijasta ilmasto kylmenee. Tuulisähkön syöttötariffi rahat häviää kuin tuhka tuuleen. Ilmastorahastoon sijoitetut valtion rahat ovat hukkaan mennyttä pääomaa Suomesta. Ihminen ei pysty ilmastonmuutosta estämään. Ilmastonmuutokseen on jokaisen sopeuduttava, se on pakko, ei me voida muuta tehdä. Ei Suomi voi maailman väestöräjähdystä estää toimillaan, eikä ilmastorahasto sijoituksilla.

 

Yritystukien karsimiseen perustettu työryhmä ei saa tulosta aikaan, "italialainen lakko" työtahti haittaa?

 

"Työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, ettei raporttia saada ulos ajoissa. Pekkarisen mukaan viivästystä tulee puolestatoista kahteen viikkoon."

 

"– Ei tämä kahta viikkoa enempää myöhästy, Pekkarinen lupaa."

 

"Hyvä esimerkki tästä on uusiutuvan energian tuki eli syöttötariffi, jota on maksettu pelkästään tuulivoimayrityksille satoja miljoonia. Syöttötariffijärjestelmä sulkeutui syksyllä, mutta tukien maksaminen tuulivoimaa tuottaville yhtiöille jatkuu vielä vuosikymmenen, koska tuen saaminen myönnettiin 12 vuodeksi eteenpäin."

 

https://yle.fi/uutiset/3-10094040

 

Tuulisähkön tukemisen jatkumiseen uskotaan vaikka se on hukkaan heitettyä rahaa,  tuulivoimalat ovat pelkästään terveys- ja ympäristöhaittoja luonnossa, sähkötaseessa tuulisähkö on nollan arvoista, mutta usko unelmaan on vahva: https://yle.fi/uutiset/3-10093166   – Kaupungin johtaja kertoi 5 vuoden aikana kiinteistöverotulojen tuottavan kaupungille uuteen kouluun rahat ja oppilaille uusia läppäreitä. (tähän asti Pori onkin ainoastaan lakkauttanut kouluja, lapset kuljetetaan keskustan kouluihin) Tuulivoimaloiden tuottamasta haitasta ja taloudellisen tappion kokonaisvaikutuksesta ei puhuttu mitään. Eikä kansalaisyhdistyksen edustajan faktapohjaiset talouslaskelmat muuttaneet ennakkoon tehtyjä ryhmäpäätöksiä, – valtuuston istunnon alussa edustaja sai puolen tunnin puheenvuoron. Kokonaisuutena valtuuston istunto oli teatteria, farssi Ahlaisten asukkaiden kustannuksella. Asukkaita kuultiin ja sillä hyvä, eikä sillä ollut mitään vaikutusta päätökseen. Valtuusto hyväksyi ympäristön pilaamisen tuulivoimahaitoilla. 

 

Porissa tuulivoiman haitoista on Suomen paras esimerkki: Peittoon tuulivoimapuisto, siellä olisi viranomaisilla työtä. Meluraja ylittyy jatkuvasti ilman sanktioita, jos tuulee. Toimenpiderajan ylittyminen ei Porin viranomaisia saa liikkeelle, eikä mitään asian hyväksi ole vieläkään tehty. Porissa viranomaiset ovat italialaisessa lakossa, työntekijät ovat työpaikalla ja tekevät työtä, tulosta ei synny ja jokaista säännöstä noudatetaan pilkuntarkasti tai tehdään vain se, mitä nimenomaan käsketään ja hiljakseen. CE-merkintä, vai China Export logo on ratkaisematta tuulivoimaloiden luokituksessa.

 

Aiemmin johtaja Pekka Ripatti Energiavirastosta antoi lausunnon syöttötariffin maksamisen lopettamisesta, Ripatti vastaa virastossa uusiutuvan energian asioista.

 

"Ripatin mukaan vanhoilta tuottajilta ei perustuslain suojan vuoksi voi leikata myönnettyjä tukia. Tulevia, vasta suunnitteluputkessa olevia voimaloita tuo suoja ei tietenkään koske."

 

Tämä on kuitenkin väärä tulkinta perustuslaista. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. – Ei siis tuottoja.

 

Prosessi katteettoman tuen alasajoon on lopettaa tukiaiset ja lunastaa kalusto pois mikäli tuottaja sitä vaatii. Näin huolehditaan omaisuuden suojasta.

 

Tuulen tukien maksaminen alkaa rasittamaan kotitalouksia jo Helsingin seudullakin niin että se tuntuu ja näkyy jokaisen sähkölaskussa. Terveys- ja ympäristöhaitat jäävät toistaiseksi kauas pääkaupunkiseudulta.

 

"Helenin mukaan tehomaksulla varaudutaan siihen, että verkossa on tulevaisuudessa yhä enemmän tuuli- ja aurinkosähköä, jonka tuotanto vaihtelee säiden mukaan."

 

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/18-000-kotitaloutta-sai-jo-sahkolaskuunsa-tehomaksun-helen-automatiikka-tai-takka-voivat-auttaa-pienet-kerrostaloasunnot-saastyvat-muutokselta-6703775?utm_source=Teta_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Teta_Uutiskirje

 

Mitään ei poliitikot ole tuuli töppäyksestään oppineet, uutta tukipakettia vaan väännetään tappioista välittämättä:

 

– Tiilikaisen satojen miljoonien eurojen uusiutuvan energian tukipaketti ei olekaan teknologianeutraali – "eihän tässä ole mitään järkeä, koska tuki on räätälöity nyt tuulivoimalle"

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/d5935c2c-7dc7-3851-9025-f05ec294e9cf

 

Aiheutetut terveys-ja ympäristöhaitat pitää korjata, entä koska toimeen ryhdytään? Jos haittojen aiheuttamiseen syyllistyneet poliitikot saavat päättää, niin vastuu siirtyy äänestäjille..(yhteiskunta vastaa poliitikkojen töppäyksistä) – Aikaansaatu tilanne osoittaa viranomaisten seteliselkärankaisen toiminnan, korruptio rehottaa villinä Suomessakin. 

 

Entä voiko maa mennä konkurssiin? – siitä oli v. 2010  kansantaloustieteen professorin hyvä kirjoitus Keskisuomalainen lehdessä:

 

https://www.ksml.fi/mielipide/kolumni/Voiko-maa-menn%C3%A4-konkurssiin/598678

 

Tilanne on nyt paljon pahempi kuin v. 2010, valtion velka on jo ylittänyt kriittisen 100 miljardin rajan: http://velkakello.fi/

 

"Keväällä 2009 Suomen valtion velka oli 53 miljardia euroa. Muutos on ollut dramaattinen. Ylivelkaantunut valtio menettää vähitellen itsenäisyytensä. Sen menoista päättävät muut ja sen tulot valuvat muille. Haluaako tai pystyykö Suomi katkaisemaan velkakierteensä?"

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu