Kirottu tuki tuulivoimalle jatkuu, jos Pekkarinen saa päättää

Laki 1396/2010 antoi ilman sen kummempia kokonaisvaikuttavuus selvityksiä tuulivoimalla tuotetusta sähköstä niin suuren takuuhinnan että vain ne ehtivät apajille joilla oli jo ennakkoon tieto tulevasta lottovoitosta. "Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille". (E-J Korhola) Muistissa säilyy Pekkarisen "nerokas tariffi", siitä puhutaan turuilla ja toreilla vielä monta vuosikymmentä, vaikka tämä kohtuuton tuki lopetettaisiin heti.
 

Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, tämä on fakta. Markkinaehtoisesti tappiollisesta toiminnasta poliitikot tekivät valtion takuuhinnan avulla erittäin hyvin voittoja tuottavan, ilman omaa riskiä. Yleensä tietoisesti tappiollista liiketoimintaa tehdään rahanpesun takia. Fingrid ei noteeraa tuulivoimalan omakäyttösähkön määrää, selvityksessä esitetään vain brutto tuotanto (osa arvioitu). Tuulivoimalat kuluttavat sähköä mm. lämmitykseen, näyttö miinusmerkkisestä tuotannosta paljastaisi tukipolitiikan järjettömyyden.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". = vanha tuomarinohje. 

 

Ulkoiselta olemukseltaan viisailta näyttävät poliitikot kertovat ettei Suomen perustuslaki taivu tehtyjen vahinkojen korjaamiseen. – Sekään ei pidä paikkaansa, perustuslakia voi tulkita myös niin että tuki tuulivoiman osalta poistuu. Omaisuuden suoja voi koskea ainoastaan poistojen jälkeistä hankinta-arvoa. – Ei siis tuottoja.

 

Päättäjien selvilläolovelvollisuus perustuu pelkästään tuulivoimatoimijoiden omia voittoja suojeleviin selityksiin. Kritiikistä selviämiseen Suomen tuulivoimayhdistys (STY) ja asian hyväksyneet päättäjät, myös terveysala (THL) käyttäää tässä tuulivoima lobbauksessa aggressiivista lähestymistapaa:

1. Vähättele
2. Selittele
3. Syyttele

 

Yleensä asiantuntijat suosittelevat virheellisen toiminnan ratkaisemiseksi kolmen askeleen metodia (toimii vain jos vilpittömästi on tarkoitus korjata virhe):
1. Myönnä
2. Pahoittele
3. Korjaa

 

Poliitikot jättävät likaisen tahran luontoon ja Suomen historiaan härkäpäisellä tuulivoima terrorilla. Yritystukia tarvitaan toiminnan kehittämiseen omillaan toimeen tulevaksi, itsessään tappiollinen tuulivoima sähköntuotantomuotona ei tukirahoilla korjaannu.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu