Tuulen tukeminen aiheutti paljon puhetta, vähän villoja

Pekkarisen olisi pitänyt n.8 vuotta sitten ymmärtää ettei työnnä rahaa ns. "omiin taskuihin", nyt sitä rahavirtaa on vaikea sulkea. "Valtio ei tue kannattamatonta teollisuutta", näin julistettiin ennen kuin päätettiin tukea tuulen voimaa verovaroilla. Yritystukiryhmän leikkaustyö oli paljon huonompi, kuin mitä osattiin edes odottaa. Työryhmän toimikaudeksi asetettiin 1.10.2017–28.2.2018, eikä yli puolen vuoden palavereissa saatu mitään järkevää esitystä aikaan. Paljon puhetta, vähän villoja mutta rahaa meni varmaan paljon. – Kaatuuko hallitus haitallisten tukien leikkauksista syntyneeseen riitaan. Euron tuki ei tuonut "jopa yli kymmenen euroa yhteiskunnalle takaisin", kuka petti, – tuuli kauppiaat. 

 

"Päätettiin, että eri ryhmät jättävät omat esityksensä, Pekkarinen sanoo."

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005629289.html

 

Seuraavaksi ostetaan ehkä joltain selvitysmieheltä esim. ministeri Tarastilta joku miljoonan euron "Himasraportti", ja nostetaan tuulivoimatukea muutamalla miljardilla, onhan meillä vielä siihen varaa, onhan meillä valtion tuki ja laki tukemassa päätöksiä, – onhan meillä tilaa, kun Suomi on harvaan asuttu maa. Saksassakin on..

 

Tuulivoiman tukemista jatketaan ja tutkimuksia jatketaan. Pääasia on että jatketaan puheita hyvässä yhteisymmärryksessä tukemisen jatkamisen tarpeellisuudesta, ja kun ei niillä tuloksilla ole yhtään mitään väliä kun valtio maksaa, kunhan hyvässä yhteistyössä syntyy pitkä ja monimerkityksinen eipäs, juupas umpisolmuja täynnä oleva raportti. Jos joku saa, niin minunkin pitäisi saada, tai sitten jos joku ei saa, vaikka me saadaan, kun periaatteessa win win tilanne olisi että kaikki saisivat, mutta kukaan ei joutuisi maksamaan. – Se ei toimi, ei se toimi, yrittäkää nyt lopultakin ymmärtää, – "tuulella ei ole ystävää"..

https://www.youtube.com/watch?v=q3kyi_lJRcs

 

Teuvo Hakkarainen: Tuulivoimabisnekseen on pesiytynyt rikollisuutta

https://www.verkkouutiset.fi/teuvo-hakkarainen-tuulivoimabisnekseen-on-pesiytynyt-rikollisuutta-48909/

 

No niin, mutta rahaa riittää vielä. Tehdään tutkimukset itse, eikä uskota maailmalla valmiina olevia tiedemiesten julkaisuja. Tähän on tultu, rahat pois hölmöiltä, maat ja mannut saadaan ikivanhalla pakkolunastuksella. Tuulivoiman rakentaminen on elämää tärkeämpää maailman ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Miksi on tultu tähän, – se johtuu juuri tästä maailman mittakaavassa heikosta maanomistajan omaisuuden suojasta. Paljon on puhuttu venäläisten ostamista strategisista alueista, mutta ei ole huomattu, että koko Suomen saa haltuun laillisesti tekemällä koko maan kattava kaivosvaltaus, – Jokuvaara. Niinpä vielä tutkitaan, ja tehdään kaverit tyytyväisiksi ostamalla lisää tutkimuksia:

 

"Valtioneuvoston kanslia avaa haettavaksi valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 500 000 euroa. 

Haettavana oleva teema ja määräraha ovat:

3.2 Selvitys tuulivoiman vaikutuksista ihmisten terveyteen ja tuotantoeläinten hyvinvointiin (300 000 €)

6.4.1 Palkkatyön, yrittäjyyden ja sosiaaliturvan yhteensovittaminen (100 000 €)

6.4.2 Matalapalkkaisen työn lisääntymisen vaikutukset suomalaiseen sosiaaliturvaan kansainvälisen kokemuksen valossa (100 000 €)"

 

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/valtioneuvoston-paatoksentekoa-tukevan-selvitys-ja-tutkimustoiminnan-maararahoja-haettava-6

 

Hallitus jatkaa kiemurtelua saadakseen tavoitteet läpi niin ettei hallituksen luottamusta mitata ulos, kun valtion velka kasvaa, sosiaalikulut kasvaa, sähkölaskut kasvaa, köyhyys kasvaa, eriarvoisuus kasvaa ja ilmasto jatkaa luonnollista viilenemistä, eikä suomalaisten toimet vaikuta mitään ilmastonmuutoksessa.

 

Terveyshaittaa ei voida sopia, se on kansainvälisillä sopimuksilla kielletty. KHO:n Kari Kuusiniemi totesi että "terveyshaittaa ei voi disponoida". (tehdä sopimusta, sopia) – ja kuitenkin hän ne tuulivoiman osalta päätöksissään hyväksyy..?

 

"Valitettavasti tuulivoimalat eivät ole saasteeton energiantuottamistapa. Melusaaste on todellinen ongelma, muista ongelmista puhumattakaan. Lähiasukkaiden terveys ja koko omaisuus on vaarassa. On arvioitu 40 dB(A) tuulivoimamelun vastavan häiritsevyydeltään 70 dB(A) maantiemelua. Häiritsevyys riippuu kuitenkin tuulivoimaloiden lukumäärästä, mitä enemmän niin sen häiritsevämpää se on." 

https://www.dropbox.com/s/uwauofoq3jj06c5/Huomautus%20Peittoon%20voimaloista.odt?dl=0

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu