Tuulivoimala on puhtaan energian harhakuva

Maan päältä ei löydy sellaista paikkaa joka olisi sopiva teollisuusluokan tuulivoimaloille. (pyyhkäisykorkeus 200 – 250 m) – Vain sellaiset energiamuodot ovat hyväksyttäviä, joilla on minimaalisen pienet haittavaikutukset ympäristöön: luontoon, eläimiin ja ihmisiin.

 

Hyvä tulevaisuus, perustuu totuuteen – siellä ei ole sijaa valheille tai korruptiolle.

 

Yhtään elollista tällä planeetalla ei saa altistaa tuulivoimaloiden pyörivien lapojen aiheuttamille haitoille.

Minä uskon ja toivottavasti muutkin, että YK:n Ihmisoikeuksien julistus merkitsee muutakin kuin sanoja valkoisella paperilla.

 

Tämän järjettömän kalliin ideologisen illuusion, tuulivoima kuplan ehjänä pitäminen poliittisella tuki päätöksellä, on kertakaikkiaan tyhmää, tuulivoimalat eivät ole puhdas sähköntuotantomuoto. – Miettikää vähän sitä suurta määrää erilaista materiaalia joka pitää jalostaa että tuulivoimala saadaan tehtyä ja ankkuroitua siihen valtavaan raudoitettuun betonijalustaan. Tuulivoimaloiden siivet ovat komposiittia,  valmistettu hiilikuidusta ja lasilla vahvistetusta polyesteristä josta voi esim. tulipalossa vapautua ilmaan vaarallisia ja erittäin saastuttavia kemikaaleja, ympäristömyrkkyjä.  – Tuulisähkö ei kompensoi valmistukseen käytettyä energiaa ja siitä aiheutunutta päästöä tuulivoimalan elinaikana.

 

Koko yhtälö on omituisuus, joka selittyy vain orwellmaisella kaksoisajattelulla: "Tuulivoima on hiiltä, vihreys on saastuttamista, tietämättömyys on voimaa." 

 

Vuoden 2017 tuulivoimalla tuotetusta sähköstä maksettiin suoraa yritystukea 221 miljoonaa euroa, tänä vuonna n. 260 milj. Tiedot käyvät ilmi Energiaviraston tuotantotukijärjestelmästä (Energiavirasto). Tuulivoiman keskimääräinen tukitaso energiayksikköä kohden viime vuonna oli mehukkaat 50,4 €/MWh

https://tuotantotuki.emvi.fi/Installations

 

"Nykyisen valtiovelan korot nykyisellä korkotasolla maksaa 25 vuodessa vain 30 miljardia euroa. Päälle lisävelanoton korot ja korkotason nousu. Jokainen %-yksikön nousu tarkoittaa vuodessa yli yhtä miljardia euroa."

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/04/09/poikani-kunpa-tietaisit-miten-vahalla-jarjella-tata-maailmaa-hallitaan/

 

Energiavirasto vastaa syöttötariffi tuen maksatuksesta, eikä Energiavirastolla ole mitään reaaliaikaista seurantaa voimalaitosten tuotannosta, sen hoitaa Fingrid (osa arvioitu) periaatteella. Tiedot toimitetaan tariffijaksoittain eli neljännesvuosittain kahden kuukauden kuluessa tariffijakson päättymisestä Energiavirastolle. – Omakäyttösähkö voi muuttaa tuulivoimalaitosten sähkön tuotannon negatiiviseksi. 

Omakäyttösähkö vähennetään tukeen oikeuttavasta sähkön määrästä, sen varmistaa todentaja. Hän on eräänlainen esiseula, joka varmistaa, että tuulivoimalaitos täyttää lain vaatimukset ennen kuin syöttötariffia koskeva hakemus käsitellään Energiavirastossa.

– Todentajina toimivat samat yritykset, jotka osallistuvat tuulivoiman rakentamisen ja maankäytön suunnitteluun.

 

Nyt lähes 60 prosenttia S-ryhmän käyttämästä sähköstä tulee omasta uusiutuvasta energiasta.”

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/artikkeli-1.223742

S-ryhmän Tuuli­watti Oy on maan parhaiten tuottavia yrityksiä, sen voittoprosentti on ollut 60 prosentin paikkeilla, eikä se maksa euroakaan veroja.  

Tuulivoimayhtiö Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen:

"Yritys on niin sanottu Mankala-yhtiö, ja se on perustettu tuottamaan sähköä omistajilleen omakustannushintaan. Sen tehtävänä ei ole tuottaa voittoa omistajilleen", hän sanoo.

Miten tuo mankala-periaate soveltuu yhteen valtion tuen kanssa? Mankala periaatetta ja syöttötariffia ei ole käsitelty hallinto-oikeuksissa; – laillisuus on S-ryhmän oma tulkinta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/tuulivoimayhti%C3%B6n-toimitusjohtaja-nollasta-ty%C3%B6ntekij%C3%A4st%C3%A4-ty%C3%B6llist%C3%A4v%C3%A4-vaikutus-on-huomattava-1.166225

 

Vanha viisaus sanoo, että on vaikea saada sellainen henkilö ymmärtämään asiaa, jos hänen tulonsa riippuu siitä, että hän ei ymmärrä asiaa. 

– Oikea paikka teollisuusluokan tuulivoimaloille on historiankirjojen sivut, joilla se on esimerkkinä ihmisen aikaansaamasta ja korruption pilaamasta huonosta energia- ja ilmastopolitiikasta.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu