Epäluotettava hallitus vääntää lisää julkista tukea ideologiselle roskalle

Hyvä selvitys Saksan energiamuutos tilanteesta, tämän videon myötä jokaisen pitäisi ymmärtää tosiasiat. Pitääkö myös Suomessa maksaa järjetön hinta turhasta roskasta, väärään aikaan ja kaukana kuluttajista. Saksassa mitta on jo täynnä, tuulivoima ei valtavasta 3 biljoonan euron julkisesta tuesta huolimatta toimi: "Tuulivoima on ideologista tyhmyyttä, vain pseudo-argumentit ja väärät lupaukset houkuttelevalla sanahelinällä, sekä valtion massiivinen poliittinen tuki pitävät propellit pyörimässä."

https://www.youtube.com/watch?v=rYfIEH7QHzw&app=desktop

 

Suomessa tämä ideologinen terveys-ja ympäristöhaitta sijoitettiin maan länsiosaan, riittävän kauas ja pois asian järjestäneiden poliitikkojen silmistä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Töppäys jäi länsisuomalaisten perheiden riesaksi, ympäristön pilaamisesta saa valittaa, jos annetaan lupa ja on rahaa maksaa asianajajan kulut ja kalliit hallinto-oikeus laskut. Valituksilla ei ole mitään merkitystä, aikaa vaan kuluu ja lopulta KHO hyväksyy kaavan, ja hanke menestyy valtion kustannuksella jos…

 

Roska murskaa aiemman rauhallisen ympäristön, ja aiheuttaa terveyshaittaa melulla, – aina kun tuulee.  Suomessa on tällä hetkellä 300–400 tuulivoimapakolaista, jotka ovat muuttaneet oireiden takia pois kotoaan. Kyse ei ole mistään olemattomasta ongelmasta, vaikka tuulivoimatoimijat näitä pyrkivät vähättelemään.

 

Haitat ovat tulleet tuulivoima-alueen käynnistymisen jälkeen. Paineen tuntua korvissa, tinnitusta, huimausta. Jopa sisäelimet pystyvät värähtelemään infraäänien resonanssin taajuuksilla.

 

Tuulivoima ei vastaa kysyntään, tuulee silloin kun sähköä ei kuluteta, ja kun kysyntä pääkaupukiseudulla on suurin, niin ei silloin tuule.

Hankala homma, eikä mitään mahdollisuutta säätää tuulisähkön tuotantoa kun on se syöttötariffi/takuuhinta. Ahneuden piru ottaa joka euron, kun valtio oikein tyrkyttää ilmastonmuutoksen hillintään rahaa. Rahan tuhlaamisella hallitus esittää muka ilmaston hyväksi tehtyä suurta panostusta, vaikka tehdystä työstä aiheutuu valtavat vahingot.

 

Ahneuden piru ottaa rahat veronmaksajilta länsirannikolla aiheutetusta tuhotyöstä, Suomesta tuulivoimaan kerätty julkinen raha häviää kuin tuhka tuuleen. On kerrottu jostain mankala systeemistä, tuulisähkö jäisi tuottajan omaan käyttöön, toisaalta omakäyttösähkö pitäisi vähentää tukiraha maksatuksessa, mutta toisaalta tuulisähkön tuotannossa pääasia on saada mahdollisimman paljon julkista rahaa kulumaan. Näin Suomi voi näyttää maailmalle että ilmastonmuutokseen suhtaudutaan esimerkillisen vakavasti, jne. (hah haa)

 

Saksa on kuluttanut tuulivoiman ylläpitoon n. 3000 miljardia euroa, tämä riittäisi saksalaisille, ja olisi jo aika jonkun muun jatkaa järjettömän bisneksen rahoitusta. Ilmasto-uskoon hurahtaneiden mielestä rahoitus pitää järjestää Suomen toimesta, koska muuten me hukumme, tai tukehdutaan kuumuuteen, tai pakastumme kylmyyteen, kun aurinko ei lämmitä enää…tms. pseudo-juttujen takia.

 

Vastuun kantajia haetaan saattamaan hommat tolkulliselle uralle. Poliittisin toimin tehdään nyt Suomessakin suurimmat puhallukset. Vastuussa ovat lopulta virkavastuulla toimivat viranomaiset, poliitikkojen suuri ääninen vastuun kantaminen on sanahelinää. Poliitikko voi tehdä oman edun mukaista bisnestä verorahoilla, eikä sitä kukaan estä vaikka toiminta olisi näin härskiä mitä esim.  tuulivoiman rahoittamisessa on nähty. Tuulivoiman tukilaki ei ole ihan vähäinen korruption edistämiseen tehty poliittinen omaetu ja jatkuvasti verovaroja nielevä Kankkulan kaivo. Vaikka onhan niitä kaikenmaailman "taseet töihin" poliitikkojen bisneksiä kaadettu valtion syliin, tappioita on näin peitelty, mutta kun talous ei kestä lisääntyvää velkamäärää kauaa.

https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/ 

 

http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/25/pb-mauri-pekkarinen-kesk-ja-tuulivoima/

 

Valtion virastot pettävät liian usein kansan luottamuksen rikkomalla lakia ja hyvää tieteellistä periaatetta poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi.

 

Poliitikot uskoivat vakuuttavaa tuulivoima lobbausta, Jari Suominen vastaa Iltalehden kysymyksiin: "Te vakuutitte Satakunnan Kansan haastattelussa, että yhden euron tuki tuulivoimalle tuo kymmenen euroa tuloina takaisin yhteiskunnalle. Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014040818197987_uu.shtml

 

Ilkka lehdestä kopioitua tekstiä:

"VTT:n entinen tutkija kehottaa ottamaan tuulivoimapakolaisten oireet tosissaan" 

 

"Hannu Nykänen kertoi, että tuulivoimaloiden melu on voimakkainta syksyn ja talven iltoina ja öinä noin tuntia ennen auringonlaskua ja tunti auringonnousun jälkeen. Melu voimistuu, kun aurinko lakkaa lämmittämästä maan pintaa. Yöllä lisääntyy myös meluun liittyvä sykintä."

 

DI Hannu Nykänen: Tuulivoimamelun häiritsevintä osaa ei tarvitse ottaa nykyisissä mittauksissa huomioon. Tuulivoima-alueilta tehdyt melumallinnukset on toteutettu ainakin osittain virheellisin lähtöolettamuksin.

 

Näin väitti VTT:ssä tuulivoimaloiden melun mittaamista ja mallinnusta aikanaan kehittänyt diplomi-insinööri Hannu Nykänen torstaina Kortesjärven tuulivoimaillassa.

 

Virheellisten lähtöolettamusten takia kaikilta toiminnassa olevilta tuulivoima-alueilta pitäisi hänen mielestään edellyttää ympäristölupaa. Nykänen suosittelee myös, että uusien tuulivoima-alueiden suunnittelu ja hyväksyntä olisi syytä jäädyttää, kunnes sosiaali- ja terveysministeriön varsinainen terveystutkimus valmistuu.

 

Hän on ollut VTT:n johtavan tutkijan virasta eläkkeellä kolme ja puoli vuotta. Voimaloiden melun mallinnusohje vuodelta 2014 kaipaa Nykäsen mukaan päivitystä. Tärkeimpänä ohjeistuksesta puuttuvana asiana hän pitää tuulivoimaloiden melun häiritsevyyttä lisäävää amplitudimodulaatiota eli merkityksellistä sykintää.

 

– Sitä ei huomioida melumallinnuksissa lainkaan. Nykyisten ympäristöministeriön ohjeita luetaan niin ettei sitä tarvitse ottaa mittauksissa huomioon, vaikka se on tuulivoimamelussa kaikkein häiritsevin komponentti. (sanktio on +5 dB melumallinnuksen tulokseen, sitä ei laskelmissa huomioida)

 

Mallinnuksissa hyvin heikoilla on pienitaajuisen melun eteneminen asuinrakennuksen sisällä. Missään ohjeistuksessa ei ole säädetty miten tämä melutaso lasketaan.

 

– Kaikkein hankalimpia aiheita ovat infraäänet ja niin sanottu vibroakustinen oireyhtymä. Nykänen viittaa tällä siihen, että tuulivoimalat tuottavat ilmaäänenä etenevän melun lisäksi tärinää ja värähtelyä maaperään. Niiden synnyttämä infraääni on kasvava mielenkiinnon kohde erityisesti Saksassa. Korvin kuultavat äänet vaimenevat Nykäsen mukaan yleensä noin kahden kilometrin etäisyydellä tuulivoimalasta.

 

Alle 20 hertzin niin sanotut äänenpainepulssit etenevät paljon pidemmälle, jopa kymmenien kilometrien päähän. – Jos käytössä ovat asialliset mittalaitteet, ne tulkitaan infraääniksi. Korvin niitä ei yleensä kuule. Infraäänet tuntuvat rakennuksissa ja voivat aiheuttaa asukkaille monenlaisia haittoja. Nykänen toteaa, että Suomessa on tällä hetkellä 300–400 tuulivoimapakolaista, jotka ovat muuttaneet oireiden takia pois kotoaan.

 

– Kyse ei ole mistään olemattomasta ongelmasta, vaikka tuulivoimatoimijat näitä pyrkivät vähättelemään, hän sanoo.

Haitat ovat tulleet tuulivoima-alueen käynnistymisen jälkeen.

– Paineen tuntua korvissa, tinnitusta, huimausta. Jopa sisäelimet pystyvät värähtelemään infraäänien resonanssin taajuuksilla.

 

Ilmajoen Santavuoren tuulivoima-alueen Nykänen nimesi yhdeksi pahimmaksi tietämistään, kun huomioidaan sen lähellä oleva runsas asutus ja lukuisat valitukset melusta."

 

http://santavuori.blogspot.fi/2016/04/tuulivoimalan-purkukustannukset.html 

 

STY laski myös hädissään purkukustannukset vilpillisesti rakennetuille tuulivoimaloille:

https://drive.google.com/file/d/0B5kFSKpvuSTaX29XazVnUUFSXzdaVFJfMlNhaUhsWWdSTmpV/view?usp=drive_web​​

 

Suomessakin vieraslajit ovat kansan haittana, tuulivoima, ym. 

https://www.chathamhouse.org/expert/comment/what-do-europeans-think-about-muslim-immigration

https://www.kansalainen.fi/turvapaikanhakija-oli-yhdynnassa-10-vuotiaan-…

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu