Tyhmyys ylitti rajat Sipilän hallituksessa

Ensin tehtiin suuri virhe jota nyt korjataan vielä suuremmalla virheellä, virheestä pitäisi oppia, sitä tämä hallitus ei ole suostunut tekemään. Tuulivoimatoimija ilmoitti ettei tarvitse tukea enää, mutta hallitus vääntää uutta tukiohjelmaa väkisin, Länsi-Suomen maaseutua terrorisoiville tuulivoima sijoittajille raha kelpaa. Tuulivoimalobbarit ottivat voiton asiantuntijoista 6-0.

 

"Ennenkuulumaton, markkinaehtoinen tuulivoimapuisto aukesi Suomessa – Samaan aikaan eduskunnassa: Uusi tukimalli"

https://www.uusisuomi.fi/comment/794860#comment-794860

 

Ainoana maana maailmassa Saksalla on varaa pitää yllä toimivan sähköjärjestelmän päällä toista epäluotettavaa tuuli/aurinkovoima tuotantoa. Saksan valtiovarain- ja energiaministeriö ilmoittaa kuluiksi

tähän mennessä: € 201 000 000 000.

(Lehtileike Merkur.de: Miljoona taloutta ei pysty enää maksamaan sähkölaskuaan)

 

Suomessa v. 2017 syöttötariffitukea maksettiin vähän yli 200 miljoonaa euroa – ajoittaista sähköä, tuulivoima ei  vastaa sähkön kysyntään, tuulee aina väärään aikaan ja väärällä alueella. Uudella tukisopimuksella on tarkoitus nostaa tuulivoiman tuki n. 500 miljoonan vuositasolle, eli Saksan viitoittamaa tietä katastrofiin kuljetaan.

 

Sijoittajat, kunnat ja toimijat jäävät useimmiten tyhjän päälle. Puheet työllistämisestä, verotuloista kunnalle, ym. ovat roskaa, kuten myös: – "euron sijoitus tuulivoimaan tuo yhteiskunnalle takaisin jopa yli kymmenen euroa", Jari Suominen, STY:n puheenjohtaja.

Voittoja käärivät veronmaksajien kustannuksella vain suunnittelijat, valmistajat, asianajajat ja pankit. – Aina!

 

Ylikansalliset tuulivoima yritykset saavat itsessään kannattamattoman tuulituotannon itselleen voitolliseksi, kun Suomen valtio tukee tuulivoimaa veronmaksajien piikkiin ja rauhallisen luonnon ympäristön tappioiksi.

 

"Pohjolan Voiman energiantoimituksen päällikön Matti Sohlmanin mukaan suomalainen tukipolitiikka on suosinut sääriippuvaista sähköntuotantoa ja samalla murentanut toimitusvarman tehon kannattavuuden. Eurooppalainen kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöjärjestö ENTSO-E arvioi raportissaan vuonna 2017, että sähkön toimitusvarmuus on Suomessa muutaman vuoden päästä Euroopan alinta kastia, ja Suomea uhkaa sähkövaje, joka johtaa lisääntyviin ja pidentyviin katkoksiin."

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711052200511414_u0.shtml

 

"Tosiasian ymmärtämättömyys ilmastonmuutoksesta poliitikkojen ongelmana"

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255789-tosiasian-ymmartama…

 

Alun alkaen ilmaston lämpenemisen hillintään luotu tukipolitiikka tuulivoimalle on asiantuntijoiden lausuntojen mukaan verorahojen huijaamista valtiolta yksityisiin tarkoituksiin, rahanpesua, veronkiertoa jne. tuki edistää korruptiota, palvelu palvelusta ym. lehmänkauppoja hyvä veli järjestöjen välillä.

 

Tukipolitiikka rikkoo markkinatalouden pelisääntöjä ja Suomen perustuslakia, valtio ei saa tukea terveys- ja ympäristöhaittoja tuottavaa toimintaa, sen kieltää kansainväliset lait. Terveyshaitoista ei voida sopimuksia tehdä, eikä EU:lla ole Suomen sisäisiin asioihin määräysvaltaa, energiapolitiikka on Suomen oma ongelma jota pitää tehdä Suomen edun mukaisena.

 

YK:n kansainvälisen yleissopimuksen 1 artikla:

"1. Kaikilla kansoilla on itsemääräämisoikeus. Tämän oikeuden nojalla ne määräävät vapaasti poliittisen asennoitumisensa ja harjoittavat vapaasti taloudellisten, sosiaalisten ja sivistyksellisten olojensa kehittämistä.

 

2. Kansat voivat vapaasti käyttää luonnonrikkauksiaan ja -varojaan omiin tarkoituksiinsa, mikäli se ei vahingoita yhteisen edun periaatteelle perustuvan kansainvälisen taloudellisen yhteistyön ja kansainvälisen oikeuden velvoituksia. Missään tapauksessa ei kansalta saa riistää sen omia elinehtoja."

 

Pekka Peitsi v.1944: "Historia ei opeta, että jokin kansa olisi tehnyt toiselle hyviä töitä ilmaiseksi. Jokaisen kansan oikeutena maan päällä  on katsoa omaa hyväänsä,  jokaisen valtion oikeutena ajatella omaa  valtaansa, omaa omavaraisuuttaan."

 

Tuulivoimalla ei Suomen oloja paranneta, uskokaa hyvän sään aikana, sillä vaikeat ajat ovat jo tuloillaan. Pitäisi korjata ajanmukaisiksi esim. pakkolunastuslaki ja kaivoslaki, järjetöntä antaa ulkomaisen toimijan kupata Suomen luonnonvaroja "löytäjä saa pitää" periaatteella. – Tuulivoiman tuki on hulluudessaan ihan omassa sarjassa.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu