Poliittiset syyt päämäärän saavuttamiseksi kaatuvat poliittisesti

Poliittinen väite: Ilmaston lämpenemisen hillintään on pakko rakentaa tuulivoimaloita, (hyvin toimivan sähköntuotannon päälle). – Ilmasto kylmenee, kylmä kangistaa, eikä kukaan kehtaa enää puhua syöttötariffi lain tarkoituksesta. Poliittinen, valtion tuella rakennettu teollisuus ei kestä markkinatalouden rutistuksessa ilman tukea. Tästä aiheutuu valtavan kallis ympäristövahinko.

 

"Kaasulaitos kestää 40 vuotta. Ydinvoima 60+ vuotta, Hydro 100+ vuotta. Nämä kaikki kolme antavat johdonmukaisen ja luotettavan perustan energiantuotantoon ilman mitään varmuuskopiota tuulivoimaloilla."

http://billothewisp.blogspot.com/2013/08/how-wind-turbines-increase-glob…

 

"Varaudu melkoiseen sähkön hinnan korotukseen"

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/a93a0d2a-7f3f-3969-88cb-7714495d192e?ref=newsletter:edc6&utm_source=Talouselama_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Talouselama_Uutiskirje

 

Tuulivoimalaan kulutettu materiaali aiheuttaa päästöjä enemmän kuin mitä nämä "asiantuntijat" poliittisissa manifesteissä osasivat odottaa. Betonin lisäaineet ja maahan johtuva värähtely tuulivoimapuistossa pilaa pohjavedet alueella, kaiken muun asutukselle aiheutuvan terveys-ja ympäristöhaitan lisäksi.

 

"Yli 70 prosenttia Euroopassa käytettyjen materiaalien päästöistä on peräisin joko muovista, teräksestä, alumiinista tai sementistä."

 

Tuulivoimalaan tarvitaan valtava määrä sementtiä betonin valmistukseen, terästä, kuparia, neodyymiä ja lasikuitua kuluu hukkaan ihan turhaan, kun on perusvoima ja säätövoima sähköntuotannon perustana. – Tuulivoima ei ole kumpaakaan.

 

Erikoista poliittisessa päätöksenteossa on kun ainoastaan politiikassa voidaan tosiasiat ohittaa ammattitaidottomien "asiantuntijoiden" lausunnoilla ja sitten ilmastonmuutoksen nimissä kaikki roska menee  eduskunnan lauma-ajattelussa ryhmän vetäjien käskystä läpi. "Ryhmässä tyhmyys tiivistyy", ja isossa ryhmässä vielä suuremmat tyhmyydet.

 

Mediassa toimittajat ovat päästö-asioista pihalla ja tahallaan ohjaavat mielipiteitä törkeällä vääristelyllä ja mielikuvilla haluttuun suuntaan. Jutuissa annetaan ymmärtää, että päästöt (5,8 Mt)  olisivat ilman tuulivoimaa olleet 2,8 Mt suuremmat. 

Väärillä mielikuvilla ja jopa suoranaisella virhetiedolla tämä valta- ja valemedia edistää tämän kansallismaisemia eniten saastuttavan, melua aiheuttavan ja asumisviihtyvyyden tuhoavan täysin tarpeettoman energiantuotantomuodon laajenemista.

 

TEM: "Suomen pitkän aikavälin tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta. Keinot tavoitteeseen pääsemiseksi on linjattu vuoteen 2030 asti ulottuvassa Kansallisessa energia- ja ilmastostrategiassa

(2016) ja vuoteen 2050 asti ulottuvassa Energia- ja ilmastotiekartassa (2014).  Energiajärjestelmän kehittämisessä lähtökohtana on se, että energiajärjestelmä perustuu jatkossakin

kilpailullisiin markkinoihin ja että se toimii markkinaehtoisesti."

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/160902

 

"Ilmastonmuutoksen käsittely planeetan mittakaavan ongelmana, jota voitaisiin ratkaista vain kansainvälisellä sääntely järjestelmällä, muutti kysymyksen ilmasto-uskoon hurahtaneilla poliittiseksi uskonnoksi. Syyt, jotka elävät politiikassa, kuolevat politiikassa."

https://www.thegwpf.com/steven-hayward-climate-change-has-run-its-course/

 

"Asiantuntija, hiilineutraali teollisuus, Suomalaisen innovaatiorahaston Sitran projektipäällikkö Janne Peljo, koulutus: Helsingin kauppakorkeakoulu."  https://arenan.yle.fi/1-50003070

 

– Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra: "Maapallon kantokykyyn sopeudutaan. Ilmastonmuutos ja niukkenevat luonnonvarat pakottavat yhteiskunnat muuttumaan. Ympäristön kestävyys, kuten resurssiviisaus ja hiilineutraalius on ymmärrettävä kaiken politiikanteon reunaehdoksi." 

 

Kaikki maailmassa vaatii sopeutumista, resurssit Suomessa eivät riitä maailman pelastamiseen. Jokainen voi auttaa, mutta maailman pelastamiseen Suomen mahdollisuudet ei riitä. Sitran lausunto "hiilineutraali teollisuus" on roskaa.

Suomi menettää kasvonsa ja varallisuutensa näiden ns. asiantuntijoiden lausunnoilla, meillä on todellisiakin asiantuntijoita joiden työn tuloksena Suomi nousi sodan jälkeiseen kukoistukseen ja tuli tunnetuksi maailmalla  tieteen ja teknologian mallimaana.

 

"Tuulivoimalla puhdasta energiaa", slogan sopii purjehtijalle vapaa-aikaan ja vähäiseen sähkön pientuotantoon, mutta sillä ei sovi häiritä valtakunnan sähköverkon toimivuutta. Elinympäristön turvallisuus ja terveellisyys kuuluu jokaiselle Suomessa, teollisen kokoluokan tuulivoimalat eivät kenenkään elinympäristöön kuulu.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu