Vaarallinen "lumelääke" tunkee energiantuotantoon

Valtion tuki tuulisähkön tuotannolle aiheutti sähkön hinnan nousun niin ylös että Tuuliwatti Oy koettaa nyt saada entistä suurempia tuulivoimaloita pärjäämään markkinaehtoisesti ilman valtion tukea. Suuremmat tuulivoimalat aiheuttavat suuremmat ympäristöhaitat, sitä ei firman johto, eivätkä poliitikot Helsingissä halua ymmärtää, raha ja oma etu ymmärretään. – Ilmasto on viilenemässä ja pohja tuulivoima selityksiltä on pudonnut, tuulivoimaa ei ole, eikä ole ollut pakko rakentaa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. (tuulivoima on vahingollinen ja kallis lumelääke ilmastonmuutokseen nosebovaikutuksella)

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005746140.html 

 

"Tuulivoiman aiheuttaman infraäänen uhrien kokous Saksassa 30.6.2018"

https://pipa01.blogspot.com/2018/07/tuulivoiman-aiheuttaman-infraaanen.html?m=1

"Tämä ei ole salatiedettä, vaan fysiikkaa. Matalataajuinen ääni lisäksi kantaa useiden kilometrien etäisyyteen, sopivissa sääolosuhteissa kymmenien kilometrien päähän, ja vahvistuu rakennusten sisällä.

 

Aluksi osanottajat kertoivat kokemuksiaan. Myllyalueilla 

– ihmiset ja eläimet sairastuneet, 

– lasten koulumenestys merkittävästi laskenut, 

– monet muuttaneet pois kodeistaan tai jättäneet työpaikkansa, 

– kiinteistöjen arvo laskenut tai niitä ei ole voitu myydä,

– turistit kaikonneet,  

– maatalouseläimillä tiineysongelmia ja keskenmenoja ja villiä käyttäytymistä,

– eläimet eivät suostu menemään pelloille myllyalueille, 

– riista kadonnut, 

– kuolleita lintuja ja lepakkoja löytyy myllyjen ympäristöstä suuria määriä…

 

Valtion virallisen sekä tuulivoimayhtiöiden tiedonannon mukaan kuitenkaan mitään tällaista ei ole olemassa…"

 

Satakunnan Kansa kirjoitti 3. 7. 2018 STY:n mielipiteenä, ettei tuulivoimaloista ole mitään haittaa. – Mielipidettä ei tue mikään vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus. – Ministerin mielestä ääni tuulivoimaloista on "kuin jääkaapin hyrinää", Peittoon tuulivoimapuiston käyntiin lähtemisen jälkeen paikallisten asukkaiden kokemus äänestä kuulosti "Hornetin nousuun lähtö kiihdytykseltä". Umpikuuro asukas kertoi tuntevansa kehossaan äänipulssit. – Kumpi osapuoli valehtelee, rahanahne hyötynäkökohta vai paikallinen asukas jonka kotirauhaan melu vaikuttaa. Tässä asiassa asukas on asiantuntija. Asukkaita joutui lähialueelta lähtemään evakkoon melun takia, taloja olisi tyhjillään joissa voidaan asia selvittää.

 

Eduskunnasta on saatu tietoa, että tuulivoiman jatkotutkimukseen on valittu TTL, THL, VTT, HY. – THL:n tuulivoiman jatkotutkimussuunnitelma  on selkeästi virheellinen, suunnitelmalla tavoitellaan nollatutkimusta.

 

Ellei tutkimussuunnitelmaan ole useilta eri tahoilta tulleen palautteen vuoksi tehty muutosta, tavoite on yhä selvempi, ettei tuulivoiman infraäänen aiheuttama vakava terveyshaitta paljastuisi.

 

Tanskassa, Saksassa ja Australiassa tehty viimeaikainen pitkäkestoinen ja kokeellinen tieteellinen tutkimus on osoittanut, että infraäänipulssin aiheuttama terveyshaitta on vakava.

 

Suomeen rakennetut tuulivoimalat eivät ole EU:n konedirektiivin mukaan CE-merkillä varustettu, kuvitellaan että lapsen nimi tuulivoimalan oven yläpuolella korvaisi direktiivin määräämät turvallisuus ja terveellisyys selvitykset.

 

Ahlaisten tuulivoimakaavan hyväksymiseen Porin valtuustossa vaikutti SDP:n puoluekokouksen tuulivoiman tukipäätös. Porissa demareiden piti noudattaa muka sitä.

Terveyshaittojen rakentaminen asutuksen lähelle ei ole poliittinen sopimusasia, sen kieltää laki.

Mutta kun tuulivoiman tukemiseen luvatusta 3 – 4 miljardin euron rahamäärästä on suurin osa vielä jakamatta, niin rahanhimossa luvataan vaikka kuu taivaalta, että toiminta voisi jatkua. Edellinen STY:n johtaja lupasi yhteiskunnalle jopa yli 10 euroa takaisin jokaisesta yhteiskunnan tuulivoimaan sijoittamasta eurosta. – Uskokoon kuka tahtoo..

 

 ICD-10-tautiluokituksen mukaan T75.2, värähtelyn vaikutus, infraäänen aiheuttama pyörrytys on tunnustettu sairaus, jossa tauti on erityinen sairaus, jolla on patologinen tai fysiologinen selitys. Tämä luokitellaan vibroakustisena sairautena.

Tämä on diagnoosi, ja se on sairaus jonka tuulivoimalat aiheuttaa.

 

Suomeen rakennetaan maailman suurimpia tuulivoimaloita ilman mitään todellista selvitystä mitkä haittavaikutukset siitä syntyy ympäristöön.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu