Hiljainen tappaja on rantautunut Suomeen

Tuulivoimarakentamista poliitikot perustelivat alunperin ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä CO2 päästöjen vähentäjänä, tämän takia olisi pakko rakentaa tuulivoimaloita länsirannikolle Suomessa, kun ei rikas, rakas Uudenmaan seutu ota yhtään voimalaa riesakseen, vaikka Helsingissä tuulisähkön ostajat ovat.

Kuitenkin tutkijoiden käsitys asiasta on ihan toinen, esim. Lauri Heimonen ja monet muut vaativat tieteellisten tutkimusten nojalla hallitukselta ottamaan tosiasioihin perustuvan kannan asiaan.

"Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä tapahtuvat leikkaukset tuottavat vain menetyksiä. Hallituksen on korkea aika turvautua vaihtoehtoiseen strategiaan, mikä tässä tapauksessa voisi tarkoittaa esimerkiksi asianmukaista varautumista luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin."

 

Suomea pidetään nyt paikkana jossa ei kansalaisten etua valvota hallituksen toimesta, esim. kaivokset, tuulivoimalat ja niiden bisneksiä tukeva väkivaltamonopoli hyväksyy lunastusmenettelyn ulkomaistenkin toimijoiden maanhankintaan. Ensin maapohja otetaan haltuun ns. yleisen edun mukaisesti, ja sitten se myydään hyvällä voitolla kuka vaan sen haluaisi ostaa. – Tämä ei varmasti ole ollut sata vuotta vanhan lain tarkoituksena. Pakkolunastuksen tarkoituksena ei ole anastaa toisen omaisuutta lunastajan oman taloudellisen aseman parantamiseksi joko suoraan tai välillisesti, esimerkiksi myymällä omaisuus eteenpäin, mutta nyt tämä olisi hyväksyttävää toimintaa jopa ulkomaisten yritysten suorittamana. Tuulivoimaa on jo valtion toimesta tuettu verovaroilla lähes miljardilla eurolla.

 

"Google ostaa Suomesta kolmen tuulipuiston tuotannon 10 vuoden sopimuksella – Parjatuille tuille ei tarvetta"

https://yle.fi/uutiset/3-10397696?origin=rss

 

"Googlen kanssa sopimuksen solmineet tuulivoimatuottajat ovat pitkän linjan eurooppalaisia toimijoita: ranskalainen Neoen sekä saksalaistaustaiset CPC Finland ja Wpd Finland.

Googlen energiahankinnoista EU:ssa vastaava johtaja Marc Oman kertoi STT:lle, että sopimusten kesto on kymmenen vuotta.

Hänen mukaansa kymmenen vuotta riittää tuulivoimayhtiöille varmistamaan tuotot."

– Entä terveys- ja ympäristöhaitat, ei niitä olisi, vai olisiko kuitenkin? Tieteellisten tutkimusten mukaan matalataajuinen epäsäännöllisesti sykkivä infraääni on todellinen uhka terveydelle. Asia on tutkimuksilla todettu, ei tosiasian kieltäminen enää mene naureskelemalla läpi, kts. työmiehen kirje ministeri Mattilalle:

 

"Avoin kirje ministeri Pirkko Mattilalle ja muille valtioneuvoston jäsenille; Montako pitää kuolla, jotta vaikenemisen kulttuuri murtuu?

 

Arvoisa ministeri

 

Sosiaali- ja Terveysministeriön (STM) sekä sen alaisuudessa kansalaisten terveydestä vastaavien organisaatioiden, Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sekä Työterveyslaitoksen (TTL), tarkoitushakuisella tutkimustoiminnalla on vaarannettu ja vaarannetaan satojentuhansien tuulivoimaloiden läheisyydessä asuvien terveys.

 

STM asetti jo vuosia sitten kahden kilometrin turvarajan tuulivoimaloiden ja kiinteistöjen välille (STM/2593/2013). STM ei valvo edes oman päätöksensä toteutumista. Tuulivoimatoimijat rikkovat sitä surutta. Jos olisi kyse mistä muusta tuotannosta tahansa, niin tuotanto olisi pysäytetty ja valtiontuet peritty takaisin.

 

THL ja TTL pyrkivät tutkimuksillaan todistamaan, että liikenteen tuottama infraääni on merkitsevästi voimakkaampaa kuin tuulivoimaloiden infraääni. He käyttävät tietoisesti ja tarkoitushakuisesti dBA-mittausmenetelmää, jolla ei pystytä mittaamaan matalataajuista ja sykkivää infraääntä. Kansainvälisesti on aikoja sitten havaittu, että terveyden kannalta vaarallinen infraääni on mitattavissa ainoastaan dB-lineaari-menetelmällä.

 

Vuonna 1987 suoritettiin ensimmäinen vibroakustisesta oireyhtymästä kärsineen ihmisen ruumiinavaus, jossa löydettiin kardiovaskulaaristen elinten epänormaaleja paksuuntumisia. Tutkimuksissa on havaittu, että sydänpussien ja valtimoiden seinämien paksuuntumat ovat infraäänille altistuneilla monta kertaluokkaa suurempia kuin muilla.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dHPkBNaSnZE

 

Vetoomus ministeri Pirkko Mattilalle ja muille valtioneuvoston jäsenille; Estäkää uuden kansantaudin synty vibroakustisesta oireyhtymästä seuraavilla kiireellisillä toimenpiteillä:

 

1.Pysäyttäkää kaikki alle STM:n kahden kilomerin varoetäisyydelle rakennetut tuulivoimalat.

 

2.Ohjeistakaa lääkäreitä tuulivoimaloiden läheisyydessä asuvien sydämen kaikukuvauksiin aina kun nämä asukkaat valittavat huono-oloisuutta ja sydänkipuja. Nykyisin lääkärit ohjaavat potilaat psykologeille.

 

3.Vaatikaa Ympäristöministeriötä toteuttamaan terveystutkimukseen liittyvät mittaukset dB-lineriaari-menetelmällä.

 

4.Kutsukaa maailman johtava infraäänitutkija Prof. Mariana Alves-Pereira valvomaan,että Ympäristöministeriön tuulivoiman terveystutkimuksen toteuttaminen täyttää korkealaatuisen infraäänitutkimuksen tieteelliset kriteerit.

 

Lopuksi

 

Jatkuva kiistely tuulivoiman terveyshaitoista on syytä lopettaa ja tehdä tutkimukset niin, että voidaan varmuudella sijoittaa tuulivoimat tarpeeksi kauaksi asumuksista ja eläinsuojista vaarantamatta asukkaiden terveyttä. Vaikenemisella ja vähättelyllä ainoastaan lisätään eripuraa ja suuttumusta tuulivoiman läheisyydessä asuvissa. He ovat sairastuneet aidosti. Heillä on Suomen täysivaltaisina kansalaisina oikeus tietää, mikä heidän sairastumisensa aiheuttaa.

 

Ministeri Pirkko Mattila,

Toimeenne kuuluu vastata kansalaisten terveydestä. Ottakaa vihdoin vastuu asiasta ja tehkää päätöksiä, joilla estetään, ettei vibroakustisesta oireyhtymästä tule uutta kansantautia."

 

Helsinki 12.9.2018

Matti Putkonen

Työmies

Perussuomalaiset r.p.

0400 904 447

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu