Myytit tuulivoiman ympärillä selvitettävänä
"Käsissämme on uusi epidemia. Ihmiset oireilevat ja sairastuvat yhä enenevässä määrin rakennetusta ympäristöstä. Ympäristösairauksista ja niitä selittävistä sairastumismekanismeista puhutaan paljon, mutta sairastuneiden ihmisoikeudet jäävät vaille huomiota. Miksi Suomessa sairastuneet kansalaiset jätetään ilman apua ja turvaa?" https://syte.fi/blogi/
"Rakennetun ympäristön aiheuttamat sairaudet ja sosiaaliturvan puute" -seminaari järjestetään Helsingissä lauantaina 29.9.2018 klo 10.30-17.30. Seminaari pidetään Kilta-salissa, os. Lapinrinne 1, 00180 Helsinki.
https://suomenymparistoterveys.files.wordpress.com/2018/09/seminaari-29-9-2018.pdf
Klo 15:00 alkaa kokemuksien pohjalta luento: ”Viranomaisten ja poliitikkojen toiminta infraääniterveyskysymyksessä ja mitä kansalaiset ovat tehneet asian selvittämiseksi”
"Puolue olisi voinut reilusti todeta, että olemme tehneet tuulivoiman suhteen melkoisen arviointivirheen. Kiusallinen tilanne ohitetaan kuitenkin hiljaa – siinä toivossako, että äänestäjä unohtaa?"
https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2016/08/19/puhukaa-totta/comment-page-2/
"Pohjois-Pohjanmaalla on suunnittelussa tai toteutuksessa yli 1000 tuulivoimalaitosta. Kun yksi tuulivoimalaitos on kustannuksiltaan 4,5-5 miljoonaa euroa, on pelkästään Pohjois-Pohjanmaalla investointipotentiaali useita miljardeja euroja. Ympäristöselvittelyissä ja rakentamisessa on juuri tällä hetkellä ennennäkemättömän kiivas tahti."
Veikko Huovisen kirjoittamassa kirjassa Havukka-ahon ajattelija kertoo totuuden: "Paras viisauden laji on jälkiviisaus". Kirjan lopussa Konsta muotoilee oman ajatuksen vapauden julistuksensa:
"Havukassa taas ajatellaan, niin! Tiktaattorit ja kepulitouhut isketään matalaksi, upotetaan murahautaan ja isketään juntalla päähän… Salakavalia ja rohmuja isketään ajatuksella turpaa, eikä heillä ole nokan koputtamista. Ajatus on vapaa kuin hiirihaukka eikä lähe piikkilankaleirille"
Korpifilosofi Konstan sitaatti strategiasta, kaukoviisaudesta:
"Se on sitä, että asiat harkitaan etukäteen ja kuvitellaan tapaus sikseenkin elävästi, että kun se kerran tapahtuu, on reitit selvät. Tätä lajia on harvalle suotu. Jolla sitä on, niin pitäkööt hyvänään! Mutta tässä lajissa on kaksi pahaa vikaa; asia jää huvikseen tapahtumatta tai se sattuu eri tavalla. Joka arvaa ottaa nämäkin huomioon, sille on maailmanranta kevyt kiertää…"
– Tätä filosofiaa eivät nämä Suomen herrat ole vielä ymmärtäneet, tuki tuulivoimalle aiheutti laajan ja hankalasti korjattavan ympäristörikoksen Suomessa. Ajatuksena oli vain oma etu ja valtion kassan tyhjentäminen, velan lisääminen, haittoja ei kuviteltu aiheutuvan. Nyt toteutuu vain haitat ja päätösten tekijät pakenevat vastuutaan hiljaisuuteen. Laki tuulivoiman syöttötariffista oli Pandoran lippaan avain, sitä käytettiin ja ahneuden piru otti homman haltuun.
"Pandoran lippaaksi verrataan asioita, joita ei kannattaisi kokeilla, koska siitä seuraa ikävyyksiä. Ihmisellä on luontaista uteliaisuutta ja houkutusta uusien asioiden kokeiluun. Kuuliainen ihminen säästyy ikäviltä seurauksilta. Tätä ristiriitaa kutsutaan Pandoran lippaaksi. Pandoran lipas on transformaatiomyytti. Se kertoo pahuuden synnystä tai alkuperästä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Pandora
– Transformaatiomyytit kertovat miten hyvään tuli mukaan pahuutta. Laki valtion tuesta tuuli bisnekselle on huippu tuottoinen sijoituskohde, jolla on ikävät seuraukset.
Suomen hallitus köyhdytti yhteiskuntaa tuulivoiman syöttötariffi/valtion takuuhinta säädöksellä, sitä maksetaan aina vuoteen 2029 saakka. "Nerokas tariffi", "ääni on kuin jääkaapin hyrinää", "euron tuki tuulivoimalle tuo jopa yli kymmenen euroa takaisin yhteiskunnalle", ym. Näin tiktaattorit ja kepulit mainostivat tuulivoimaa agitaatio konferensseissa, teemana käytettiin ihmiskunnan pelastamista maailmanlopun kauhuilta ilmastonmuutoksessa. Tuulivoiman valjastaminen olisi lääke lähestyvään katastrofiin. (palkatut esiintyjät syöttivät valheita korvat ja silmät täyteen näissä tilaisuuksissa) – Nyt samat henkilöt ovat aivan hiljaa vaan, eikä sanaakaan enää tuulivoiman edistämisen tuki touhuista, kuvitellaan että seuraaviin vaaleihin mennessä petokset unohtuisivat. Osa pahimmista vale-asiantuntijoista ilmoittaa jättävänsä eduskunnan, korruptio jatkuu kuitenkin, ja ehkä nämäkin isänmaata parturoineet ja omaa etua tavoitelleet vielä palkitaan ministeri arvonimellä, – edistämään seuraavaa puhallusta.
”Paras viisauden laji on jälkiviisaus”
Ei ku se kaukoviisaus!
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, mutta sitä lajia on harvoille annettu, eikä nykyisissä hallituksen kokoonpanoissa ole sitä mukana ollut, eikä hallituksen ulkopuoleltakaan kaukoviisautta ole mukaan otettu, vaikka asiat ovat olleet hyvin hallussa.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta sulla lukee tossa avaustekstissä, että jälkiviisaus olis paras. Siinä kohtaa, missä ekaks mainitset Huovisen.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän siinä lukee, ja kyllä sen voi perustella koska kaukoviisaudessa on kuitenkin mukana vaihtoehtoja ettei asia toteudu lainkaan tai se toteutuu eri tavalla kuin suunniteltiin. Silloin tuo jälkiviisaus on lopultakin se paras viisauden laji.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä ole kyse etiikasta tai moraalista, vaan faktoista eli nykytilasta. Lähes kaikki poliitikot ovat kusettajia ja suomalainen perusrehtiys on myytti. Suomalaisissa on yksi erityspiirre ja se on se, että perinteisesti suomalaiset ovat jättäneet toisensa rauhaan ja haluavat tätä muiltakin. Nyt nämä sinipunavihreät kepulit ovat sosialistisine diktaruureineen ja elinkelpoisen teollisuuden alasajoineen tunkeneet oman puuttuvan kärsänsä muiden elämään ja täyttäneet metsät ja merenranta maisemat omilla uskonnollisilla tuulivoima fantasioilla, – ”tuulivoimapuistoilla”. Rauhassa ei siis saa enää olla. Ei ainakaan, jos on pakko kasvattaa lapsiaan, jotka tarvitsevat terveellisen ympäristön.
Ilmoita asiaton viesti
”Käsissämme on uusi epidemia. Ihmiset oireilevat ja sairastuvat yhä enenevässä määrin rakennetusta ympäristöstä. Ympäristösairauksista ja niitä selittävistä sairastumismekanismeista puhutaan paljon, mutta sairastuneiden ihmisoikeudet jäävät vaille huomiota. Miksi Suomessa sairastuneet kansalaiset jätetään ilman apua ja turvaa?”
Olet laittanut kyseisen tekstin lainausmerkkeihin, ilman lähdeviittausta.
Lisään lähdeviittauksen:
https://syte.fi/blogi/
Ole hyvä!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, toisaalta yhtenä seminaarin järjestäjistä on Suomen ympäristöterveys – SYTe ry, ja siitä on linkki. Korjaan töppäyksen ja lisään linkin.
Ilmoita asiaton viesti
Vikahan ei ole tuulivoimassa vaan siinä, että ihmisiä asuu liian lähellä jättiropeleita.
Vaihtoehtoja on kuitenkin aika niukasti kestävään energiantuotantoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmiset ja asunnot ovat olleet rakennettuna satoja vuosia, tuulivoimalat tulivat kun hallitus sääti syöttötariffi lain, lain joka on täynnä porsaanreikiä. Nyt laki olisi muka kallioon hakattua tekstiä jota ei edes Suomen perustuslaki heilauta.
Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, eikä tämä ole mielipide vaan fakta. kaiken lisäksi se on terveys- ja ympäristöhaitta joka paikassa mihin nämä valtavat ja korkeat voimalat ovat pystytetty. Ja jos ns. ”ulkomeren reunalle”, n. 600 m rannasta, rakennetaan tuulivoimaloita kuten Porissa tehtiin valtion demonstraatiotuen turvissa, niin nyt alueen kalastajat ihmettelevät minne kalat ovat häipyneet.
Tuulivoiman tehokkuus on myös ongelma. Nykyisten tuulivoima- ja aurinkojärjestelmien ns. EROI-luvut (Energy Returned on Investment eli laitoksen elinaikanaan tuottaman energian suhde sen rakentamiseen ja ylläpitämiseen kulutettuun energiaan) ovat huomattavasti alle 7, mitä pidetään minimitasona nykyisen elintason ylläpitämiseksi tarvittavien energialaitosten minimiarvona. Erään laskelman mukaan (Weissbach et al. ) ydinlaitoksen EROI-luku on 75, vesivoimalaitoksen 35 – 49, hiilivoimalaitoksen 30, kaasuvoimalaitoksen 28. Tuulivoiman EROI-luku on [puskuroituna] 3,9, biomassan 3,5 ja aurinkoenergian 1,5 [puskuroituna], joten ne eivät ole riittävän kannattavia energiamuotoja. Suomen hallitus määritteli joskus tukipolitiikkaa niin ettei itsessään kannattamatonta teollisuutta tueta valtion varoilla. Periaate hylättiin tuulivoimatuen myötä.
Ilmoita asiaton viesti
”Ihmiset ja asunnot ovat olleet rakennettuna satoja vuosia”
Ihmisiä voi siirtää kauemmaksi ja uusia tuulivoimaloita voi rakentaa kauemmaksi. Kyllähän se nyt on ihan selvä asia, että parin megawatin ropelia ei parin sadan metrin päähän laiteta. Pari kilometriä on eri asia.
”tuulivoimalat tulivat kun hallitus sääti syöttötariffi lain, lain joka on täynnä porsaanreikiä. Nyt laki olisi muka kallioon hakattua tekstiä jota ei edes Suomen perustuslaki heilauta.”
Millaisella lailla mielestäsi saadaan öljyn, kaasun ja hiilen kulutusta vähennettyä? Nähdäkseni korvaaminen on aika kallista joten siihen kanavoidaan rahaa.
Tietysti toinen tapa voisi olla että ne joille tämä ei käy, irroitetaan sähköverkosta kokonaan niin saadaan ne vesivoimat riittämään muille. Pääasia että öljy, hiili ja kaasu poistuu.
”Tuulivoima on itsessään kannattamaton sähköntuotantomuoto, eikä tämä ole mielipide vaan fakta.”
Mihin tämä fakta perustuu?
”kaiken lisäksi se on terveys- ja ympäristöhaitta joka paikassa mihin nämä valtavat ja korkeat voimalat ovat pystytetty.”
Ihmisten ei tarvitse asua vieressä ja ympäristöhaitta nyt on keksittyä.
Tässä on ympäristöhaittaa: https://i.amz.mshcdn.com/644j3goW90_KkjMtwjTvJz089…
”Tuulivoiman tehokkuus on myös ongelma. Nykyisten tuulivoima- ja aurinkojärjestelmien ns. EROI-luvut (Energy Returned on Investment eli laitoksen elinaikanaan tuottaman energian suhde sen rakentamiseen ja ylläpitämiseen kulutettuun energiaan) ovat huomattavasti alle 7, mitä pidetään minimitasona nykyisen elintason ylläpitämiseksi tarvittavien energialaitosten minimiarvona.”
Sitten optimoi EROI:ta paremmaksi. Jostain sitä energiaa kuitenkin tarvitaan kun hiili, öljy, kaasu ja turve poistetaan.
”Erään laskelman mukaan (Weissbach et al. ) ydinlaitoksen EROI-luku on 75, vesivoimalaitoksen 35 – 49, hiilivoimalaitoksen 30, kaasuvoimalaitoksen 28. Tuulivoiman EROI-luku on [puskuroituna] 3,9, biomassan 3,5 ja aurinkoenergian 1,5 [puskuroituna], joten ne eivät ole riittävän kannattavia energiamuotoja. Suomen hallitus määritteli joskus tukipolitiikkaa niin ettei itsessään kannattamatonta teollisuutta tueta valtion varoilla. Periaate hylättiin tuulivoimatuen myötä.”
Tuon mukaan homma on kannattavaa kun on muutakin energiaa. Ei tässä nyt kuitenkaan kaikkea energiaa ole tarkoitus tuulella tuottaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ihmisten ei tarvitse asua vieressä ja ympäristöhaitta nyt on keksittyä.”
Tanskassa puretaan puolet maalle pystytetyistä pienistä tuulivoimaloista. Uusia isompia voi pystyttää kun lunastaa lähimmät talot markkinahintaan. Joten Tanskassakaan ei tarvitse enää asua tuulivoimalan vieressä.
Mistä keksit kirjoittaa, että ympäristöhaitta on keksittyä.
Yleensä kun heittelee arvioita joistakin asioista pitäisi se perustua jonkunlaiseen näyttöön ja varmaan tietoon.
Vertaisarvioituja tieteellisiä tutkimuksia on runsaasti olemassa tuulivoimalan aiheuttamista ympäristöhaitoista.
Saksassa ympäristöjärjestöt vastustavat tuulivoiman rakentamista metsään juuri ympäristöhaittoihin vedoten. Onhan ne haitat sielläkin keksittyjä.
Ilmoita asiaton viesti
”Mistä keksit kirjoittaa, että ympäristöhaitta on keksittyä.”
Suhteellisuuden tajusta.
Jos tuolla nyt on betonijalustalla joku masto, ropeli ja generaattori niin joo, kyllä siinä varmaan rakennusvaiheessa voi jotain tulla mutta ei nyt näytä savuttavan mitenkään tai päästävän hiilidioksidia ja jos surisee niin se ei voi vaikuttaa kuin lyhyellä etäisyydellä.
Täällä nyt jotkut puhuvat ulkonäöstäkin että se olisi mukamas ongelma mutta savusumut ei.
”Saksassa ympäristöjärjestöt vastustavat tuulivoiman rakentamista metsään juuri ympäristöhaittoihin vedoten. Onhan ne haitat sielläkin keksittyjä.”
Niissä ei ole suhteellisuuden tajua. Vaihtoehtoina kun on vaikka maailman loppu tai potkureita niin jos tässä on ongelma niin millä tavalla ihmiset sitten sen energian tekisivät? Pieremällä pulloon ja polttamalla kerättyä metaania?
Käytännössä kaikessa ihmisen toiminnassa on jotain haittaa johonkin ympäristössä. Olennaista on se, että onko haitat kertaluonteisia ja paikallisia vai puhutaanko jostain jatkuvasta resurssien haaskauksesta ja globaalista haitasta.
Kyllä minusta on täysin järkevää kaapia turpeet pois patoaltaiden tieltä koska kyseessä on kertaluontoinen haitta eikä siinä ole jatkuvaa resurssihukaa. Pitää pyrkiä rakentamaan ns. ikuisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Suuri huoli siitä että ”hiili, öljy, kaasu ja turve poistetaan”, ei tuulivoimaloita rakentamalla parane. Ympäristöön tuulivoimaloiden rakentamisesta aiheutuvat haitat ovat hyvin moniulotteisia, terveyshaittojen lisäksi
– Pitkän aikaa on ollut haitat tiedossa ja ne pitää vieläkin paikkaansa.
Melumallinnukset tehdään niin ettei ohjearvot ylity, vrt. Peittoon ”tuulivoimapuisto Porissa” ja sitten ollaan vaan hiljaa ja odotetaan mitä väki ympärillä asiasta saa aikaan.
http://www.laakariliitto.fi/uutiset/lausunnot/laus…
– Betonin pimeä puoli!
http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/…
”Lisäaineita kehittävän kemianyhtiö BASF:n Jan Klügge kertoo, että
kuutiometrissä betonia on tavallisesti 1–15 kilogrammaa lisäaineita.
Ja sisältää vaikkapa metakrylaattihappoa, 1,4-dioksaania, etyleenioksidia, arseenia ja bisfenoli A:ta, tälle ei Echan mukaan ole estettä. ”Näistä kemikaaleista minkään käyttöä betonissa ei valvota tai ole rajoitettu. Ainoastaan arseeni, jos se esiintyy arseenihapon muodossa, on lisätty erityistä huolta aiheuttavien aineiden ehdokasluetteloon”, virastosta vastattiin lehden kyselyyn. Arseeniakin saa silti käyttää. Arseenia päätyy betoniin lähinnä sen seosaineesta lentotuhkasta.”
”Sementtiteollisuuden synnyttämä CO2 määrä on lähes 900 kg CO2 jokaista 1000 kg tuotettua sementtiä kohden. Euroopan unionin energian ominaiskulutus sementtiklinkkerien tuotannossa on vähentynyt noin 30% vuodesta 1970. Tämä vähennys primäärienergian vaatimukset vastaa noin 11 miljoonaa tonnia hiiltä vuodessa vastaaviin etuuksiin CO2-päästöjen vähentämiseen. Tämä osuus on noin 5% ihmisen aiheuttamista CO2.”
http://spacebimbom.com/kategoriat/tiede/sementti.php
Betonivalun tilavuus: 600,00 m³ = keskimäärin betonivalu jalustassa.
http://www.finnsementti.fi/tietoa-betonista/tietoa…
”Betonin koostumus Kuutiometrille Valuun tai noin
Sementtiä 300 kg/m³ 180000 kg 7200 säkkiä”
– CO2 vapautuu 162000 kg, yhdestä tuulivoimalan jalustasta!
Betonin koostumus on muuttunut radikaalisti nykyaikana. Esim. yhdessä kuutiossa voi olla jopa 15 kg lisäaineita. Seosaineina teollisuuden sivuvirtoja. Eli nykyisissä betoneissa on paljon enemmän kaikenlaisia liukeavia haitallisia aineita. Pohjavesialueelle ei missään nimessä saa tällaisi ryhtyä rakentamaan.
Myös tuulivoimaloiden rakennusaikainen riski pohjavesille tulee huomioida. Maanrakennuskoneet ja nosturit joita tarvitaan kokoonpanossa, sisältävät runsaasti hydrauliikkaa. Litra öljyä pilaa lopullisesti järjettömän määrän pohjavettä. Ja kun on kyse hydrauliikasta, niin ennemmin tai myöhemmin on öljyä ympäriinsä. Tämän voi varmasti allekirjoittaa kaikki jotka ovat tekemisissä hydrauliikan kanssa. Nythän sitten on myös nämä niinsanotut ”Bio-öljyt” joita voidaan käyttää hydrauliikassa, perusöljyhän on kasvipohjaista (sitäkään ei lasketa hanasta joka ruuvataan puun kylkeen) mutta sekin on lisäaineistettu, eikä ollenkaan niin ”ympäristöystävällistä” kuin monesti mainostetaan. Harvahan näitä ”Bio-öljyjä” edes kalliisiin koneisiin laittaa, koska näiden lämmön- ja kylmänkesto, kulumisen esto ym. ominaisuudet ja hinta eivät ainakaan vielä tänä päivänä kohtaa. Hydrauliikkaletkut jotka ovat olleet järjestelmässä jossa käytetty ”Bio-öljyä” ovat lyhytikäisiä, Bioöljy ei ole niillekkään ystävällinen. Valmiin suuren tuulivoimalan konehuoneessa on öljyjä n. 2500 litraa ja vaseliinia n. 170 kg. Pelkässä vaihdelaatikossa öljyä on 700 litraa. https://www.gamesagearbox.com/producto/gbox5-0/
Puhtaasta, juomakelpoisesta pohjavedestä tulee vielä yhtä haluttu luonnonvara, kuin öljy on nyt. Sitä ei kannata riskeerata vastuuttomalla rakennustoiminnalla. Suomessa sitä on vielä jopa viemäriin valutettavaksi, mutta näin ei tule olemaan aina. Tuulivoimala siirtää värähtelyenergiaa maaperään ja samentaa ja tukkii vesisuonet alueella, ei missään nimessä voi tuulivoimalaa rakentaa lähelle pohjavesialueita.
Ilmoita asiaton viesti
”Suuri huoli siitä että ”hiili, öljy, kaasu ja turve poistetaan”, ei tuulivoimaloita rakentamalla parane.”
Kyllä tuulivoimalla voi todistettavasti tuottaa sähköä. Se vaan vaatii tehokkaasti toimiakseen energian varastointia ja säätövoimaa, sekä kulutuksen säätöä.
Se ei toimi että rakennetaan pelkäästään ropeleita. Pitäisi kaapia turpeet pois parin patoaltaan tieltä, ja kerätyt turpeet ja hyvin vähäinen tasainen kasvatetun biomassan keräys päälle että saadaan puskuria ja hiilen kierrosta säätövoimaa. Noilla saa perstuntumalla 100MW säätövoimaa. Lisäksi sitten tutkimusta ja satsausta siihen, että energiaa varastoidaan paineilmana kallioon ja veden massaan (vettä voi lämmittää ja sillä voi tehdä kaikkea kivaa).
Kulutuksen säätöä voidaan sitten tehdä huimasti, että tuotetun tuulivoiman määrän mukaan säädellään kulutusta. Tätähän ei nyt tehdä oikeastaan yhtään.
Tuulivoima ei ainoastaan toimi sähkön tuotannossa, että kyllä sillä voi pumpata vaikka vettä vesitorneihin (ja vesitornin veden taso toimii energian varastona) ja ihmiskunta on tuhansia vuosia kulkenut tuulivoimalla vesireittejä pitkin.
”Sementtiteollisuuden synnyttämä CO2 määrä on lähes 900 kg CO2 jokaista 1000 kg tuotettua sementtiä kohden.”
Rakentaminen on kertaluontoinen investointi. Tarkoitushan on tietystikin se, että kun rakennetaan niin sillä pärjää stiten muutama tuhat vuotta. Onhan roomalaisten akveduktejakin käytössä vielä.
”Betonin koostumus on muuttunut radikaalisti nykyaikana.”
Koostaa betonin eri tavalla sitten ilman haitallisia lisäaineita. Tuollaiset asiat eivät ole esteitä eivätkä muuta tuulivoiman perus toimintatapaa mitenkään kelvottomaksi. Roomalaiset tekivät kestäviä betonijuttuja tuhansia vuosia sitten niin miksei mekin tehtäisi?
Kyllä se nyt on selvä asia, että pohjavesiä ei paskota mutta väität että se olisi jotenkin väistämätöntä. Rakennusalan ongelmat eivät ole tuulivoiman ongelmia.
Lähtökohtaisesti meidän yhteiskunnassa ongelma on kestävän kehityksen puutteessa ja asioita tehdään juosten kusemalla, jatkuvasti uusittavana krääsänä eikä tehdä ikuisesti toimiviksi tuleville sukupolville. Vika ei siis ole tuulivoimassa, se on todellakin kestävää kehitystä. Muualla vikaa voi olla paljonkin ja ne asiat ratkotaan siellä missä se vika on.
Tuulivoiman ongelma on se, että ei tuule aina ja sitä energian tuoton vaihtelua pitää ratkoa muualla infrassa.
Ilmoita asiaton viesti
Eija-Riitta Korhola kirjoitti jo v. 2010, kun asia oli esillä ja Suomen panostusta ulkomaisen tuulivoimateollisuuden tukemiseen harkittiin:
”Tämä on ideologista, maailmankatsomuksellista sähköä. Kun haitat joskus tulevat ilmeisemmiksi, nykyiset kannattajat ovat ehtineet kääntää takkinsa ja niin sanotusti tajunneet, etteivät itse asiassa koskaan tuulivoimaa kannattaneetkaan. Mutta se on jo toinen juttu.”
https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/20…
– Eduskunnasta poisjäänti-ilmoituksia on jo tullut, samoin kuin takinkääntäjiä ym. ”enhän minä mitään, mutta kun nuo toiset” selittäjiä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa kävi luennoimassa maailman kuuluisimpiin infraääni tutkijoihin lukeutuva Mariana Alves-Pereira. Luennot eivät tuulivoimapäättäjiä kiinnostaneet, myös lehdistö loisti poissaolollaan.
”Melualtistus aiheuttaa terveysongelmia” by SYTe
”Tuulivoima & ympäristöterveys -seminaarimme pidettiin 8.-9. syyskuuta 2018 Ahlaisissa ja Kalajoella. Seminaarit onnistuivat erittäin hyvin. Kiitos kaikille osallistujille ja järjestelyissä mukana olleille!
Toinen seminaarien puhujista, professori Mariana Alves-Pereira Lusófonan yliopistosta Lissabonista oli Suomen Uutisten haastateltavana heti Suomeen tultuaan. Alves-Pereira on suorittanut korkeakoulututkinnot fysiikasta ja biolääketieteistä sekä tohtorin tutkinnon ympäristötieteistä.”
https://syte.fi/blogi/
https://syte.fi/2018/09/11/melualtistus-aiheuttaa-…
Kalajoelta vielä Mariana Alves-Pereiran luento:
https://www.youtube.com/watch?v=V3XCz_6PKmQ
Ilmoita asiaton viesti
”Infraäänen ja matalataajuisen melun tutkimusaiheeseen Alves-Pereira törmäsi ensi kerran vuonna 1988 työskennellessään teknisenä kääntäjänä Portugalin ilmavoimissa. Tukikohdassa oli biolääketieteellinen tutkimusryhmä, joten suorittaessaan ensimmäisen tutkintonsa USAssa hän oli jo tietoinen matalataajuisen melun problematiikasta.
Professori Alves-Pereiran erikoisalaa on vibroakustinen oireyhtymä, VAD. Aihe on nyky-yhteiskunnassa edelleen hyvin kiistanalainen, koska sen aiheuttajana on tekijä, jota ei havaita. Tutkimusryhmän mukaan pitkäaikainen altistuminen infraäänille ja matalataajuiselle melulle voi aiheuttaa vibroakustisen oireyhtymän.”
https://syte.fi/blogi/
Turkkila, M. (2018). Suomessa vieraileva portugalilainen professori: Melusaaste aiheuttaa terveysongelmia (video). Suomen Uutiset 9.9.2018. Siteerattu 10.9.2018. Saatavilla: https://www.suomenuutiset.fi/suomessa-vieraileva-p…
Verkkomedia Perussuomalaiset 9.9.2018. Professor Mariana Alves-Pereira explains vibroacoustic disease (video). YouTube. Saatavilla: https://www.youtube.com/watch?v=M83SReL9WrI
Ilmoita asiaton viesti
Liikenteen melu ja asuminen parin sadan metrin päässä isosta tuulivoimalasta voi tehdä.
Poistamalla liikenteen melun (esim. autoliikenteen minimointi) ja tuulivoimalat parin kilometrin päähän asutuksesta pitäisi ratkaista tuon.
Ilmoita asiaton viesti
Liikenteen melu on erilaista, se on korvissa kuultavaa melua. Tuulivoimaloiden matalataajuisen ja vaihtelevasti sykkivän ilmanpaineen vaihtelua, värähtely energiaa ei ihmiskorva kuule. Se värähtely tuntuu elimistössä, ja kun toiminta on yöaikaan pahimmillaan pinta inversion takia. Tuulivoimaloiden infraääni haittaa mitataan yli kymmenen kilometrin päässä. Liikenne lähes pysähtyy yöllä, tuulivoima toimii aina jos tuulee. Tuulivoima alueiden lähellä nukkuminen on tuulesta, tuulen suunnasta ja tuulen nopeudesta riippuvainen.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän joo miten infraääni toimii, että ei niitä isoja ropeleita voi talon viereen laittaa. Matalat taajuudet kantaa myös kauas, että puolikilometriä on jokseenkin varmasti aivan liian vähän. Olen itse asunut 6km etäisyydellä jättiropeleista 18v ajan eikä ne missään tunnu. Ovat vielä veden äärellä missä pääsee ääni etenemään.
En aisti niitä ja ihan sama vaikka mitattaisiin. On tässä tietysti seinät ympärillä. Se on sivuseikka jos ne on mitattavissa ulkona mutta melut ei saa vaikuttaa sisällä. En sitten osaa sanoa monta kilometriä on turvallinen etäisyys asua jättiropelin vieressä. Pieni ropeli menisi vaikka katolla.
Ilmoita asiaton viesti
Tanskassa poistetaan puolet maalle pystytetyistä pienistä tuulivoimaloista.
”Ecocide is the extensive damage to, destruction of or loss of ecosystem(s) of a given territory, whether by human agency or by other causes, to such an extent that peaceful enjoyment by the inhabitants of that territory has been or will be severely diminished.”
http://eradicatingecocide.com/the-law/what-is-ecoc…
https://www.allgemeine-zeitung.de/lokales/mainz/na…
Ilmoita asiaton viesti
Vika ei ole tuulivoimassa kun jenkkilässä ei ole ollut mitään ongelmia pienten tuulivoimaloiden kanssa ja niitä ollut tilojen pihoilla 1800-luvulta saakka.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä ei ole olemassa niitä pieniä tuulimyllyjä enää.
”Store vindmøller laver mest lavfrekvent støj
Danske forskere viser i førende tidsskrift, at store vindmøller støjer meget mere end mindre møller. Resultaterne skærer sig ind i aktuel og stormfuld debat om store vindmøller i Danmark.”
https://videnskab.dk/teknologi/store-vindmoller-la…
Ilmoita asiaton viesti