Hallitus bisnesenkelinä toi suuret tappiot Suomelle

Minne katosivat valtiomiehet ja – naiset hallituksen riveistä? Ei valtion tukipolitiikan varaan menestyksensä luoneet henkilöt ole yhteiskunnan etua edistämässä olleet enää pitkään aikaan. 

 

"Valheella on lyhyet jäljet", no niin, näin sanotaan, mutta riittävän pitkät kuitenkin, että unelmien luojilla on oma tulevaisuus valtion takuulla rahallisesti turvattu. Olisipa ihanaa jos energia Suomeen saataisiin ilmaiseksi tuulesta ja auringosta, sekä samalla pelastettaisiin globaali ilmasto uhkaavalta maailmanlopulta. Lyhyen ajan valtionapu vain ei riittänyt, eikä pitkään jatkuvaan apupakettiin ole varaa. Nyt on eletty hetki unelman varassa, rahaa kulutettu unelman ylläpitoon, samalla jäytää sisuksissa totuus unelman särkymisestä. Totuus on tullut esille jo niin laajalla rintamalla ettei sitä pääse pakoon enää millään ilveellä. Ympäristö- ja terveyshaitat ovat länsirannikolla katastrofaalisessa tilassa massiivisten ulkomaisten tuulivoima sijoitusten takia.

https://syte.fi/2018/09/26/matalataajuiselle-melulle-altistuminen-on-tod…

"Nerokas tariffi" ja "ääni on kuin jääkaapin hyrinää" olivat valetta, niin myös "euron tuki tuulivoimalle tuo jopa yli kymmenen euroa takaisin yhteiskunnalle". – "Enhän minä mitään, mutta kun nuo muut". Nämä ei uppoa enää, luottamus on mennyt ja mitä jää jäljelle? – Ei yhtään mitään.

 

Oman edun politiikassa menestyneet ovatkin jättämässä ns. "kansanedustajan" työt uusille henkilöille, toivottavasti saa asiantuntijoiden äänet muutoksen aikaan ja valtion omaisuus alkaisi pysymään paremmin yhteiskunnan käsissä. – Sähköverkot, rautatiet ja liikenneväylät ovat verorahoilla rakennettu, ei tällaista perusinfraa saa ulkomaisiin käsiin myydä. Miettikää jo tehtyjä kauppoja, mitä on seurannut? – Tappioita ja konkursseja, jatkuvaa hinnan nousua (sähkön siirtohinnat ja sähkövero), sote sotkut jatkuu ym. – Terveyttä vaarantava ympäristöhaitta rakentaminen veronmaksajien kustannuksella pitää lopettaa.

 

Ei ole helppoa sakemanneillakaan:

"Saksan liittovaltion tilintarkastusvirasto on syyttänyt hallitusta vihreän energia-siirtymän ( Energiewende) katastrofaalisesta väärinkäytöstä . Varojen tuhlaus on "ennennäkemätöntä". 

– Jutun väliotsikoissa näkyy jo kuinka unelmat särkyy, saksalaisten on taas nieltävä pettymyksen karvas kalkki.

"Ennennäkemätöntä" resurssien tuhlausta; Rahoitusmekanismit ovat "tuskin läpinäkyviä" enää; Hallituksen mukaan "ei tarvitse toimia"; Kansainvälinen uraauurtava rooli menetetty;

https://www.thegwpf.com/germany-risks-complete-loss-of-control-of-energiewende-federal-audit-office-warns/

 

Lahdessa asuva ministeri Iiro Viinanen pohtii kirjoituksessaan hyväveli-verkostoja. Kirjoitus on julkaistu Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla 5.6.2017.

 

"Suomalainen yhteiskunta on omaksunut erikoisen tavan vaieta havaituista epäkohdista ja siten tehdä mahdolliseksi jatkaa entistä menoa, vaikka se olisi yhteiskunnan kokonaisedun vastaista." 

 

"Kunpa joku edes hieman pöyhisi niin sanottujen hyväveli-verkostojen toimintaa ja henkilökytkentöjä, niin saattaisivatpa syyt löyhään palkitsemiseen paljastua." 

https://www.ess.fi/Mielipide/art2375499    

 

Joitakin pintaraapaisuja on tehty jo, mutta "maan tapa" pitää korjaantua totaalisesti ja välistävetäjät on saatava kuriin niin hallinnossa kuin yhteiskunnassa, valtion velka on liian suuri.

 

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu