"Susi lammasten vaatteissa" ottaa päivän politiikassa ensin omat edut.

Ilmastonmuutos, tuulivoima, oma etu, korruptio, manipulaatio jne.. – Kaikki keinot politiikassa ovat käytössä bisneksen hyväksyttävyyden edistämisessä. Yhteiskunnan edun mukainen politiikka on taakse jäänyttä elämää, nykyään kaikki on hurskastelua, hyvillä lupauksilla tehdään oman edun mukaista bisnestä. Saavutettu vaalikausi on aikaa hoitaa oma henkilökohtainen talous kuntoon, niin se hoidetaan ja kaikki muu jää sivuosaan. Hyviä esimerkkejä on saatu lain laatijoiden toimesta rasittamaan veronmaksajan, ja kuluttajan osaa esim. paskalaki, valtion sähkölinjat sijoittajalle, jne. ja vielä härskein ympäristön pilaamisessa on tämä tuulivoimalle ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi runnottu syöttötariffi.

 

Pekkarinen, Tarasti, S-ryhmä, Taaleritehdas, ym. hyvä veli yhteisöt edunsaajina. Sähkölaskujen nousuna tämä toimenpide vaikutti heti, asian hyväksyttävyyttä edistämään palkattiin ns. "kaikenmaailman dosentteja" ja ministeri Tarasti teki selvityksiä hallitukselle. Haitat naureskeltiin suohon, plasebo lääkityksellä ongelma hoituisi ym. Don Quijote ja räjähtelevät lepakot.. hah haa. Asioita on sittemmin selvitelty poliittisen suunnan mukaisesti, eikä mitään virheitä olisi muka lakiin kirjattu, vaikka perusteet ovat murentuneet niin sähköntuotannossa kuin ilmastonmuutoksessa. 

– Tuulivoima aiheuttaa enemmän haittoja kuin mitään hyötyjä, ja ilmasto jäähtyy eikä lämpene, luonnollisen järjestyksen mukaan.

 

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä". = vanha tuomarinohje, ja ohje pätee vieläkin. Kaikki virheet voidaan korjata, kuitenkaan ei uusilla ja suuremmilla virheillä mitään korjata. Niin kuin päästökauppa yksityishenkilöille, voitaisiin ostaa rahalla päästöoikeuksia jostain kaupasta, tai voidaan myydä omat päästöoikeudet rahalla ostajalle? – Huuhaa olisi hyvä bisnes, niin kuin tuulivoima.

 

Sähkönsiirtohintoihin vaikuttavia tekijöitä selvitellyt professori Jarmo Partanen on tuulivoimayhtiö Tuuli Saimaa omistaja: 

TuuliSaimaa Oy

Ownership structure                         %

Lappeenrannan Energia Oy             9,66

Petteri Laaksonen                             9,66

Jorma Laukkanen                              9,66

Netstra Oy (Jarmo Partanen)            9,66

Vauterin Consulting Oy (Juha Pyrhönen) 9,66

Olli Pyrhönen                                      9,66

Tejusa Oy (Tuomo Rönkkö)                9,66

Dakar Oy (Dan Karlsson)                    1,35

LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö 9,95

LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö 9,95

Raija ja Ossi Tuuliaisen Säätiö             9,95

TuuliSaimaa staff (shares combined) 1,21

                                                          ———————

                                                            100,0

http://www.esatky.fi/2018-sivusto/tuulisaimaa/files/assets/common/downloads/publication.pdf

 

Mutta niin hän vain valikoitui selvityksen tekijäksi jonka ministeri Kimmo Tiilikainen julkisti.  

– Ja kuinka hienosti arvon professori selvittikään sähkönsiirtohintoihin vaikuttavat tekijät; – ei sanaakaan tuulivoimarakentamisen haitoista ja kustannuksista, joita sitten veronmaksajat ja sähkön kuluttajat joutuvat maksamaan. Säästöjä tulisi kun olisi pakko käyttää sähköä, tai sitten:

 "Käytännössä tämä tarkoittaisi verkkoyhtiölle mahdollisuutta irtisanoa liittymiä, joilla ei ole ollut sähkön käyttöä useaan vuoteen."

 

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/selvitys-sahkon-siirtohintoihin-vaikuttavista-tekijoista-ja-toimintavarmuuden-toteuttamisen-vaihtoehdoista

 

Onhan tätä roskaa syötetty jo kauan tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi oman edun takia, esim: Olli Pyrhönen on sähkötekniikan ja tuulivoimateknologian professori Lappeenrannan teknillisessä universtaassa (LUT), ja Juha Pyrhönen sähkötekniikan professori. On sidonnaisuuksia, kytköksiä ja istuivat tuulivoimayhtiöiden hallituksissa, mm. Tuulisaimaa  ja Tuulimuukko. Saattoivat olla myös STY:n hallituksessa kun tuulivoimasta piti tulla pelastus maailmanloppuun, ja näiden herrojen julkaisuja media levitti kansalle joka nieli tarkoituksellisen manipulaation todesta.

 

Olli Pyrhönen aikoinaan mm. vähätteli YLE:n annossa tuulivoimaloiden jäänheittovaaraa: 

https://yle.fi/uutiset/3-6932632

 

Uusi vaalikausi lähestyy, nyt olisi vielä aikaa miettiä miksi vaalit pidetään ja minkälaisia ihmisiä me valitaan kansanedustajiksi.

Psykiatri Abigail Brenner neuvoo Psychology Today -sivustolla, miten välttyä joutumasta manipulatiivisen ihmisen pelinappulaksi.

 

– Valppaana olo, varautuminen tulevaan ja itsensä muistuttaminen siitä, mikä on totta ja mikä ei, auttavat välttämään ristiriitatilannetta ja ylläpitämään eheyttä oman itsensä suhteen.

 

Brenner luettelee yhdeksän piirrettä, joista manipulaation voi tunnistaa.

 

1. Kontrolloivat, hyväksikäyttävät ja manipuloivat ihmiset eivät kyseenalaista itseään. Heissä ei ole vikaa, vaan ongelma on jossakussa muussa. He eivät välitä siitä, mitä muut ajattelevat, tuntevat tai haluavat.

 

2. Manipulatiiviset ihmiset eivät ymmärrä rajojen käsitettä. He tekevät mitä vain saavuttaakseen haluamansa eivätkä välitä siitä, keitä matkalla satuttavat. Kyse voi olla niin fyysisistä, henkisistä kuin psykologisista rajoista. Vastapuolelle kokemus voi olla uuvuttava ja nöyryyttävä.

 

 

3. Manipuloija välttelee vastuun ottamista omista teoistaan ja vierittää syytä muiden niskoille. Hän ei näe siinä mitään väärää. Muille ja muiden tarpeille ei ole sijaa.

 

4. Manipulatiiviset ihmiset käyttävät hyväksi muiden heikkouksia, herkkyyttä sekä tunnollisuutta. Aluksi he voivat ylistää toisen hyvyyttä ja kiltteyttä, mutta aikaa myöten niiden merkitys häviää. Vain sillä on väliä, mitä hänen itsensä hyväksi on tehty.

 

5. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millä tavalla he puhuvat muista ihmisistä. He puhuvat selkäsi takana sinusta samalla tavalla kuin miten he puhuvat sinulle muista heidän selkänsä takana. He ovat mestareita aikaansaamaan yhteisöön kilpailuasetelmia, vehkeilyä ja kateutta.

 

6. Ihmisiin, jotka eivät millään ymmärrä sinua, ei kannata tuhrata aikaa. Ei kannata jäädä odottelemaan muutosta ja yrittää saada heitä ymmärtämään sinua ja pitämään sinusta, sillä et ihmisenä kiinnosta heitä.

 

7. ”Tee päätelmäsi ihmisestä hänen tekojensa perusteella, niin hän ei kykene sinua sanoin huijaamaan.” Sitaatti muistuttaa, että usein se, mitä joku sanoo, ja se, mitä hän tekee, ovat kaksi erillistä asiaa. Usein kannattaa luottaa siihen, mitä näkee ja mitä on havainnut.

 

8. Jos panostaisi olemaan hyvä ihminen yhtä kovasti kuin teeskentelee olevansa sitä, voisi todellisuudessakin olla hyvä ihminen. Sanonnan tarkoituksena on tähdentää ensivaikutelman merkitystä. Ensikäsitys ja ensivaikutelma ihmisestä värittää paljon siitä, minkälainen suhteesta muodostuu. Jos näkisimme alusta asti, ettei henkilö olekaan ihan sitä mitä antaa ymmärtää, olisimme ehkä enemmän varuillamme.

 

9. Ihmisiä pystyy helpostikin kontrolloimaan valheiden avulla, sillä elämme paljolti uskomuksiimme pohjaten ja uskomuksemme ovat alttiita manipuloinnille. Tästä syystä on tärkeä käydä säännöllisesti omia arvoja ja uskomuksia läpi. Elämän edetessä uskomukset ja asenteet voivat muuttua. On syytä pohtia, miten ne meihin vaikuttavat. Omista arvoista ja uskomuksista epävarma ihminen on helpompi maalitaulu tarkoitukselliselle manipuloinnille.

 

 "Kun on kyse ihmisten hallitsemisesta, ei ole parempaa instrumenttia kuin valheet. Koska ihmiset elävät uskomuksissaan, niin kuin hyvin tiedetään. Ja uskomuksia voidaan manipuloida. Valta manipuloida uskomuksia on ainoa asia joka vaikuttaa." – Michael Ende

 

Lähde, Psychology Today:  https://www.psychologytoday.com/us/blog/in-flux/201610/9-classic-traits-manipulative-people

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu