Ministerivastuulaki, korruptio ja energiapolitiikka

Normaalisti ministerien toimien lainmukaisuutta valvotaan ministerivastuulailla ja ylin valvoja on eduskunnan oikeuskansleri. Lisäksi eduskuntatyöskentelyn perustuslain mukaisuutta valvoo eduskunnan puhemies. – Tuulivoima on eri asia, sitä ei valvo mikään eikä kukaan, tuulee jos ei ole pläkä keli.

Suomeen masinoitiin tuulivoimalla tuotetun sähkön tuotantotuki, laki (1396/2010) syöttötariffijärjestelmä, ns. Pekkarisen "nerokas tariffi", johon voitiin hyväksyä säädetyt edellytykset täyttävät tuulivoimalat. Tuki oli Euroopan avokätisin, tämä mahdollisti tuottamaan Suomeen ulkomailta maailman suurimmat maalle rakennettavat tuulivoimalat, eikä mitään perusteellisia laskelmia tai selvityksiä haittavaikutuksista katsottu tarpeellisiksi, vain sokea ja epärealistinen ideologia ohjasi päättäjiä. "Valtio maksaa, hei mehän tienataan ilmastonmuutos bisneksellä".. – Suuri valtion tuki tuotti Suomessa mittaamattomia ympäristö- ja terveyshaittoja, niille viitattiin naureskellen kintaalla. Vastustajia pilkattiin kaikenmaailman herjoilla joita media mielellään vielä suurenteli julkaisuissaan. (Don Quijote, varokaa lepakot räjähtää, jne.)

 

Korjattavissa olevien vahinkojen osalta pyritään normaalisti siihen, että vahingon aiheuttaja (hankkeesta vastaava) korjaa vahingot. Jos tuulivoima vahingon alulle saattajan esimerkkiä katsotaan niin vahingot korjaa joku muu mutta ei aiheuttaja..

 

– Laki runnottiin eduskunnassa läpi ministeri Mauri Pekkarisen johdolla, vaikka oli tiedossa ministerin esteellisyys joka jätettiin tutkimatta. – "Ne on ihan härskejä"

http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000898114.html

"Tässäkö Kepun vaalikompastus – IM selvitti Pekkarisen vävyn tuulivoimakytkökset"

http://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/266362-tassako-kepun-vaalikompastus-im-selvitti-pekkarisen-vavyn-tuuulivoimakytkokset

 

Eduskuntatyö tuotti kuitenkin rahakkaan tuloksen, nyt Pekkarisella on tarkoitus luistaa vastuusta kuin koira veräjästä ja jättää tuulivahingojen selvitykset tekemättä, ihan kuin syöttötariffilaki puhdistaisi likaisen työn. (Miljardien eurojen yritystukipotti ja leikkausryhmän johtajana Pekkarinen, yllätys: – ei löytynyt mitään leikattavaa) Tuliko tästä nyt maan tapa, edistetään korruptiota eikä yritetä kitkeä edes härskimpiä juttuja pois oman edun tavoittelussa.

"Pekkarinen mieltää itsensä keskustan kärkiehdokkaaksi eurovaaleissa."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/36b53a41-22eb-4c2c-af82-f2604be1ee25

 

Entä muualla EU:n alueella: "Useat Euroopan maat, muun muassa Saksa, ovat äskettäin rakentaneet tai aikovat rakentaa uusia hiilivoimaloita. Tässä esitetään joitakin esimerkkejä tällaisista suunnitelmista."

http://airclim.org/acidnews/germany-still-constructing-new-coal-power-st…

 

Puolassakin edetään varovaisesti, toisin kuin mitä Suomi tekee, 300 metriin ulottuvia tuulivoimaloita kaikki paikat täyteen valtion tuella:

"Varovainen eteneminen on järkevää ja jokainen maa tekee tämän. Katsokaa vaikka Ranskaa, jossa hallitus hidastaa suunnitelmia poistaa joitakin sen hiilivoimaloita vuoteen 2020 mennessä, koska on selvää, että nämä laitokset tarvitsevat tietyillä alueilla luotettavaa ja kohtuuhintaista ​​energiaa kansalaisilleen ennen kuin muita lähteitä ja saatavuutta hankitaan.

 

Kuten kaikki muutkin maat, niin Puolankin on edelleen arvioitava energialähteiden yhdistelmää energiavarmuuden sekä ympäristö- ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällä hetkellä Puola kohtaa yhä enemmän energian kysyntää eri puolilla maata, jotkut ovat avoimia viemään naapureihin kuten Baltian maihin, jotkut tarvitsevat vakauttamaan ja turvaamaan verkkoansa ottamalla käyttöön yhä enemmän ajoittaista uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvien energialähteiden ajoittainen katkeaminen, mukaan lukien siihen liittyvät kustannukset, on synnyttänyt entistä joustavamman, luotettavamman ja perustasoisen energian tarpeen, jota vain uudet laitokset, kuten Ostroleka, voivat tarjota, ja viimeisimmän ylikriittisen hiili-teknologian ja ilmanlaadun valvontajärjestelmien avulla voimme tehdä tämän tavalla, joka on linjassa Puolan hallituksen taloudellisten ja ympäristöä koskevien tavoitteiden kanssa."

http://biznesalert.com/ge-power-ostroleka-power-plant/

 

Hiilivoimaloiden teknologiaa käydään opiskelemassa Suomen CHP laitoksissa jotka on tarkoitus purkaa, vaikka ne ovat maailman puhtaimmin energiaa tuottavia laitoksia suodatin ym. tekniikan ansiosta.

https://kuntalehti.fi/uutiset/paatoksenteko/helsinki-sinetoi-hanasaaren-…

 

”Huulivoimasta” riita – nyt puhuu Satu Hassi: ”Vanhentunutta tietoa” – Ettekö ihmettele, alan asiantuntijan puheita, suuri valtion tuki olisi muka kuitenkin sähkön hintaa alentava.. – hah haa.

http://demokraatti.fi/huulivoimasta-riita-nyt-puhuu-satu-hassi-vanhentunutta-tietoa/
 

Ja näillä jatketaan, uutta preemio, kompensaatio, tukirahaa huutokaupataan hallituksen toimesta ja maailmanlopun meininki saa jatkua. Syylliset palkitaan huippuvirka nimityksillä tms. säätiö (Sitra) paikoilla jos ei EU:n parlamenttiin pääse piiloon, ja syyttömät (kansa), tuomitaan maksamaan kaikki kulut bonuksineen. – Ei hyvältä näytä, kun jo lasten hyväksikäyttötoiminta otetaan ilmastonmuutos ahdistuksen esille nostamiseen, esim. Ylen toimesta ja lapset pääosissa. Myös Oulussa ja kouluissa tulokset näyttävät pahalta, viattomat lapset nyt ainakin olisi säästettävä maailman pahuudelta ja antaa kasvaa rauhassa aikuisiksi ilman mitään aivopesua.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu