Energia sekoilua suomalaisittain

Kun tiedetään että ongelmat pitää ratkaista niiden syntysijoilla, niin tulee vaan mieleen Suomen poliitikkojen järjetön yritys ratkaista maailman ongelmat Suomessa meidän tappioiksi, eikä mikään korjaannu paremmaksi ja suomalaiset kärsivät suunnattomia tappioita hölmöläisen hommista. Ei Suomen lopettaminen/alas ajo paranna tilannetta Intiassa tai Kiinassa, eikä muuallakaan. Voidaan ihan hyvin ajaa suomalaiset takaisin aikaan ennen itsenäisyyttä, ei olisi autoja, eikä mitään mikä saastuttaa ympäristöä, – mitä hyötyä tulisi, – ei mitään, tyhjän takia kaikki ja tuloksena pelkkiä tappioita niin ympäristöön kuin terveyteen ja yhteiskunnan kehitykseen. "Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla", virheet realisoituvat ennen vaaleja kiihtyvällä tahdilla.

 

"22 maailman 30 saastuneimmasta kaupungista on Intiassa"

https://edition.cnn.com/2019/03/04/health/most-polluted-cities-india-china-intl/index.html?no-st=1551791064

 

"Satelliittimittauksia ilmansaasteista tehty suomalaisvoimin jo 13 vuoden ajan", mutta ei näistä media mitään johtopäätöksiä uutisoi, ollaan vaan hiljaa ja parannetaan maailmaa, lopetetaan maailman kehittynein CHP hiilivoimala ja siirrytään polttamaan puuta.. Voi helvetti mitä hölmöilyä, puut on muualta Euroopasta jo kaadettu eikä uusia puita ole istutettu takaisin, ja nyt tehtäisiin samat virheet Suomen metsille, energiaksi vaan tukit ja risut, niin voidaan pelastaa maailma. Ydinvoiman hyväksyttävyyden edistämiseen ei monikaan poliitikko pistä tikkua ristiin, unelmoidaan tuuli- ja aurinkovoima ratkaisusta, hinta on sivuseikka, unelma on kaunis mutta se ei riitä.

 

https://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/426785029?fbclid=IwAR2HjTBgaB8wGgFd5Xt92GKRRRaovpbpAaPtLZOLKYgumZ7uxifEZbyjbv8

 

No, muuallakin on tähän hölmöilyyn jo reagoitu, puuta ei saa tuhlata teollisissa polttolaitoksissa:​

​​EU haastettiin oikeuteen puun polttoa tukevasta politiikasta – "Uusia puita ei välittömästi ja taianomaisesti ilmesty samaan paikkaan"

Pitäisi muistaa että sentin vahvuinen humuskerros kasvaa 300 vuodessa, joku tolkku pitäisi olla turpeen poltossakin. Turve on maanparannusaine, kasvuturvetta käyttävät kasvihuoneet ym. – ei maailman ilmasto parane turvetta polttamalla.

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metsa/eu-haastettiin-oikeuteen-…

Suomessa metsä on arvokas kansallisomaisuus jota ei meillä ole varaa hävittää, tuulivoimalat ovat jo metsän hävityksessä oman osansa näyttäneet, sitä ei uusilla vielä suuremmilla töppäyksillä voi parantaa.

 

​Opettavia esimerkkejä on Saksan energiamuutoksen epäonnistumisesta, myös Englannissa Margaret Thatcher järjesti "hiilisodan" jo 1980 luvulla kaivosmiesten lakkoilua ja määräävää asemaa vastaan, tarkoitus oli suunnata investoinnit ydinvoimaan. Ilmaston katastrofaalinen lämpeneminen ihmisten aiheuttamana oli poliittisena syynä jo silloin. Ensin täytettiin hiilellä varmuusvarastot yli puolen vuoden tarvetta varten ja 1984 irtisanottiin yli 20000 kaivostyöläistä.

Tappioita tuli, mutta "rautarouva" ajoi suunnitelmansa läpi. Nykyään Britannia on energiassa tuontiriippuvainen ja eroaa EU:sta. Tammikuussa 2018 Britanniassa oli jäljellä kahdeksan kivihiilivoimalaa, tarkoitus on sulkea kaikki ja rakentaa lisää ydinenergiaa. Ydinvoima tekniikka kehittyy eikä Suomella ole mitään syytä sitä vastustaa, parempaan pitäisi aina kannustaa ja hitaasti mutta varmasti ydinvoimaan muuallakin siirrytään.

"Tammikuussa 2019 maailmassa tuotettiin sähköä 454 ydinreaktorilla 30 eri maassa. Niiden teho oli yhteensä 400 285 megawattia.​"  ​https://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinvoima

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu