Liian "vahva vaikuttaja" Brysseliin

Tuulivoima tulee kalliimmaksi kuin mikään arvio ennusti, sosialistinen illuusio valtavien valtion rahamäärien avulla kaatuu ja nyt ilman rahaa tulevaisuus näyttää synkältä. – Ilmasto kylmenee!

Energiewende, Saksan esimerkki maailmalle on katastrofi, vaikka se on päättäjien vaikea hyväksyä. Ehtiikö Pekkarinen Brysseliin vaikuttamaan niin ettei tuulivoiman tukirahat lopu, jää nähtäväksi. 

 

Suomessa tuulivoiman tukijalla on ollut poliittisesti ja rahallisesti vahva päättäjien tuki; – asiaan myönteisesti suhtautuvilla tutkijoille ym. on hyväpalkkaista työtä tarjolla vieläkin.

”Professoreiden lobbaus herätti ihmetystä”  

https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/212463-suljettu-piiri-jatkaa-vaaristelya-uusiutuvasta-energiasta-10-professorin

 

Kallio-lehden julkaisussa on professori Lundin etäisyys teorian innoittamana arkkitehdin visio siitä, miltä näyttäisi tuulivoima 600 m etäisyydellä asutuksesta, tässä tapauksessa kauppatorin ympäristössä olevista. Etäisyys asutukseen on professorin mielestä 600 m jota hän on mainostanut riittäväksi.. 

Vastaus paljastaa taas kerran miten asioista on korkealla tasolla sovittu. – Tuulivoimaa ei Helsinkiin haittavaikutusten takia rakenneta, sen sijaan voidaan rakentaa Porin Tahkoluodon ja Reposaaren väliin lähimmillään 500 m rannasta ja valtion tuella demonstraatio, offshore tuulivoimapuisto, ja sieltä sitten sähköä Hesan tarpeisiin. Kuinka demonstraatio onnistui, voimalat ovat olleet jo lähes kaksi vuotta toiminnassa ja ainakin kerran on Meri-Porissa sähköt olleet jonkun päivän poikki, muuntajan rele kärähti, olisiko sähköpiikit haittana tms. syy jota ei ainakaan tuulivoiman syyksi voida sanoa.

https://www.satakunnankansa.fi/a/200217499  
 

Peter Lund: "Valitettavasti arkkitehti Sten Liljedahl ja toimittaja ovat irrottaneet lausumani asiayhteydestä.
En ole ehdottanut tuulivoimaa 600 m päähän Kauppatorista.
Tuo 600 m suoja-alue liittyy nykymääräysten mukaiseen minimisuoja-alueeseen mm. melun osalta. Sen lähemmäksi asutusta ei saa missään tapauksessa tuulivoimaa rakentaa, ei haja-astutusalueillakaan. Käytännössä YVA-menettely edellyttää suurempia suoja-alueita, ja se itse asiassa poissulkee tuulivoiman rakentamisen tiheästi asutuille alueille.

Kaupunkialueella kaavoitus yms. seikat edellyttävät aivan toisenlaista sijoittelua. Jos Helsingin kohdalla haluttaisiin rakentaa tuulivoimaa, täytyisi se olla merituulivoimaa eli kaukana kaupungista. Luultavampaa on, että Helsinki rakentaisi tuulivoimansa länsirannikolle, josta se johdetaan tänne.
Eli kyseessä ei ole väittämäni, vaan tämä uutinen menee niin sanoakseni ’valeuutisten’ piikkiin. Näitähän on nykyään paljon liikkeellä."

 

"Professoreiden kirjoituksia yhdistävän teemalauseen mukaan maailma etenee energiaratkaisuissa hurjaa vauhtia eri suuntaan kuin Suomi." – Hahhaa

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82052-professorit-heraa-suomi-jattibisnes-syntyi-jo 

 

Tosiasioiden vääristelyä ja peittelyä on tuulivoimarakentaminen ollut alusta alkaen, illuusiota yritetään vieläkin pitää ehjänä, vaikka kokemusta valehteluista ym. väärinkäytöksistä on enemmän kuin tarpeeksi. Tuulivoima saasteessa ryvettyneistä poliitikoista osa jätti eduskunnan ja osa siirtyi syrjään, mutta meidän vahvin tuulivoima kokemuksia omaava satraappi pyrkii EU-parlamenttiin.

http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/137052-vihrea-mafia-pyorittaa-tuulimyllyja 

 

Porin Peittoossa 4,5 MW:n voimalat on rakennettu 2,5 MW Fuhrländer voimaloiden melupäästö arvoilla ilman YVA tarkastelua. Gamesan 4,5 MW:n voimalat olivat ensimmäisiä prototyyppejä eikä voimaloilla ollut vielä melupäästön takuuarvoa olemassakaan, ja nämä Tuuliwatti Oy sai siksi ostaa halvalla. Aiemmin kyseisiä voimaloita oli rakennettu vasta 2 kpl, toinen Pohjois-Espanjaan Gamesan koe-alueelle, ja toinen Kanarian saarille. Peittoossa lähin asunto jäi alle 600 metrin, ja asukkaiden puolen vuoden sietämättömän meluhaitan takia Tuuliwatti Oy (S-Ryhmä) osti kiinteistön ns. huoltomiesten taukotilaksi.

Peittoon ympärillä asukkaat ovat alusta alkaen valittaneet sietämättömästä meluhaitasta, Tuuliwatti on tehnyt tarkastuksia ja mittauksia eikä mitään virheitä eikä ylityksiä muka olisi, Porin kaupunki on hyväksynyt Tuuliwatin toiminnan asianmukaiseksi. S-Ryhmä on vahva vaikuttaja Suomessa, veronmaksajien kustannuksella S-ryhmä saa valtiolta syöttötariffi tukena enemmän mitä sähkö ryhmälle maksaa.

 

Syöttötariffi laki runnottiin eduskunnassa läpi ministeri Mauri Pekkarisen johdolla, vaikka oli tiedossa ministerin esteellisyys joka jätettiin tutkimatta. – "Ne on ihan härskejä"
http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000898114.html

"IS: Asiakirjat paljastavat Mauri Pekkarisen perheen tuulivoimakytkökset"

"Ilta-Sanomien mukaan Mauri Pekkarisen vävy, sijoitusyhtiö Taaleritehtaan tuulivoimasta vastaava johtaja Taamir Fareed toimi asiantuntijana, kun pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kakkoshallitus laati vuonna 2008 Suomelle pitkän ajan ilmasto- ja energiastrategian. (asiantuntijana toimi vihreiden kansanedustaja, valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkynen)
Ministerityöryhmän puheenjohtajana toimi Taamir Fareedin tuleva appi, silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Selonteko sisälsi tuulivoiman tukemiseen liittyviä laskelmia."

https://www.verkkouutiset.fi/is-asiakirjat-paljastavat-mauri-pekkarisen-perheen-tuulivoimakytkokset-33782/ 

Entäs sitten kuinka Saksan energiateollisuus onnistuu tuulivoimaan siirtymisessä, – vahva tuki ei riitä, rahat loppuu ja tuulivoima firmat katoavat tappioiden myötä. – "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa."

"Saksan energiapolitiikka, joka tunnetaan nimellä Energiewende, on tuomittu epäonnistumaan ennemmin tai myöhemmin.
Vaikka Saksan valtavirran lehdistö, joka on paljolti samanlainen kuin Amerikassa, on lujasti vasemmistolaisten käsissä, jotka ovat uskollisesti laulaneet Energiewenden ylistyksiä mallina koko ihmiskunnalle."

"Spiegel myöntää, että nykyiset 1,2 miljoonaa aurinkosähkölaitosta ja 30 000 tuulivoimalaa pystytettiin "valtavien valtion rahamäärien" avulla, ja ilman niitä tulevaisuus näyttää synkältä."

https://climatechangedispatch.com/germany-green-energy-transition-failing/

"Viimeinen asia, jota Der Spiegel ei halua kertoa meille. Kaikki nämä suuret menot eivät maailman hiilidioksidipäästöjä vähennä, kunhan suurimmat saastuttajat, Kiina ja Intia, saavat jatkaa hiilidioksidipäästöjä esteettömästi. Toisin sanoen Energiewende oli turhaan!" 

Kommunismi ei toimi, ja ilmastonmuutos tapahtuu luonnollisesti.

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu