Mission impossible ja seuraukset siitä

"Suomi esittelee puhtaan energian ratkaisuja alan johtavassa tapaamisessa Vancouverissa", – mihin on unohtunut terve maalaisjärki kun professoritason ihmiset puhuu läpiä päähän ja asettaa Suomen naurunalaiseksi koko maailman silmissä: -"meillä on paljon halpaa tuulivoimaa", – niin mitä? – Kenelle se on halpaa, ainakin minun sähkölaskut ovat vähintään kaksinkertaistuneet  syöttötariffi asetuksen jälkeen. Mutta kun valtio maksaa tukea, tuulivoimalat ostetaan kaikki ulkomailta, huolto ja pystytys hoidetaan ulkomaisella työvoimalla, ja valvomot ovat ulkomailla, sähkön määrän ja tuotantotavan todentajien tehtävä on konsulttien käsissä, kuka valvoo todentajien työtä, – ei ainakaan valtio joka syöttötariffi laskun maksaa. Ja vielä Suomessa on valta kansalla, kansa muodostaa valtion.  Ajatelkaa vähän minkä kuvan suomalaisista maailmalla esitätte, meitä saa huijata ihan niin paljon kuin vaan joku lipeväkielinen poliitikko haluaa. Miten kävi vaaleissa Kepu kärsi pahimman tappion sataan vuoteen, eurovaaleissa ei enää vaivauduttu Pohjanmaalla edes uurnille, soon loppu lähellä.

 

Metsää kaadetaan pois tuulivoima tuotanto-alueilta valtavia määriä, betonia ja terästä tuodaan suunnaton määrä metsään, harvinaiset maametallit generaattoreissa, komposiittirakenteiset pitkät siivet (ongelmajätettä), kuljetetaan yli 75 metriä pitkällä rekkakyydillä yksitellen satoja kilometrejä pelipaikalle ja herrat puhuu puhtaasta energiasta.. – Tuulivoimaa varten on aina saman verran säätövoimaa valmiudessa, tuuli on Suomessa puuskittaista, eilen oli tuulinen päivä mutta tänään onkin taas pläkä keli. Mutta kun valtio tukee ja on tämä takuuhinta niin bisnes on varmasti kannattavaa, vielä kun rakentamisessa on hallituksen toimesta purettu esteet pois eikä mitkään ympäristö, eikä terveyden suojelun määräykset päde tuulivoiman rakentamisessa. Pohjanmaalla on kaavailtu jo 300 metriin ulottuvia tuulivoimaloita, olisivat sitten "Kaukaa komioota ku kyrölääset", kun niitä jossain Vancouverissa mainostetaan. Kuka korvaa paikkakuntalaisten kärsimät tappiot?

 

Valtioneuvoston sivuilla : "Mission Innovation (MI) on 23 maan ja Euroopan komission (EU:n puolesta) maailmanlaajuinen aloite, jonka tarkoituksena on nopeuttaa puhtaan energian innovointia ilmastonmuutoksen torjumiseksi, energian saatavuuden parantamiseksi ja puhtaan energian saatavuuden parantamiseksi." –  "Esimerkiksi, kun meillä on paljon halpaa tuulivoimaa, voimme ladata lämmitysvarastoa tällä sähköllä ja käyttää näin varastoitua lämpöä myöhemmin lämmityskysyntähuippujen tasaamiseksi. "

-Voi helvetti mitä valehtelua, tuulivoima ei ole halpaa eikä puhdasta, ei vähennä päästöjä. Haittoja on kaiken kaikkiaan enemmän kuin hyötyjä, on terveys- ja ympäristöhaittaa, tappaa lintuja ja lepakoita, romahduttaa asuntojen arvot ainakin puolella lähi-alueella ja pahimmillaan asunnot ja mökit jäävät kylmilleen, arvottomiksi. . Tämän kaltainen poliittinen mielivaltainen kansalaisten kohtelu hakee vertaistaan 30-luvun itä-naapurista. Myös Joseph Göbbelsin ja  Albert Speerin tyyli oli tehokasta aikansa, vaiennetaan kritiikki uhkailulla ja pelottelulla, levitetään sen sijaan valheellista "tietoa" ilmastonmuutoksesta, maailmanlopusta ja kuinka tuulivoima olisi ilmaista energiaa jne..

 

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/suomi-esittelee-puhtaan-energian-ratkaisuja-alan-johtavassa-tapaamisessa-vancouverissa

 Tämän linkin lopussa voi antaa palautetta …

 

Päätökset tehdään suppeassa piirissä, lobbareiden osuus on määräävä. Eli pieni porukka keskenään päättää, että näin tehdään. – Pekkarisen runnoma syöttötariffi tuulivoimalle on tästä hyvin kallis esimerkki, ja kallista tukea tuulivoimalle maksetaan vielä kymmenen vuotta vaikka kuinka herrat puhuu että tuulivoima pärjää jo omillaan. – Tuulivoima ei koskaan pärjää omillaan sähköntuotannossa, itsessään tuulivoima ei ole kannattava sähköntuotantomuoto.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu