Syöttötariffin eli takuuhintajärjestelmän lopettamisesta

Yhteiskunnan etu ei ollut päällimmäisenä poliitikkojen toiminnassa kun laki syöttötariffista eli takuuhintajärjestelmä tuulivoimalle vietiin läpi eduskunnassa, ministeri otti edun perheelleen liian härskisti. Seuraavassa hallituksessa piti lopettaa vahingollisia tukimuotoja, sama ministeri johtamassa komitean työtä, eikä lopulta mitään tukea voitu lopettaa. Jokainen kyllä tiesi mitä olisi pitänyt tehdä, ja mikä olisi ollut oikein, sitä ei vaan tehty. Komiteaan oli kutsuttu pelkurimaisia oma etu poliitikkoja. – Kepu kärsi vaaleissa suurimman tappion kuin koskaan aiemmin. – Nyt hallituksen pitäisi säätää laki tuulivoimaloiden rakentamisen kieltämiseksi sekä rahanpesun ja tuulivoima terrorin rahoittamisen estämisestä, – laki olisi jo kiireellinen, mutta taas Kepu maalivahtina.  Poliitikot ovat vastuussa kansalle työssään. Valtion takuuhintajärjestelmä tuulisähkölle ja ns. paskalaki ovat hyviä esimerkkejä vääryydestä jonka poliittinen korruptio on aikaansaanut Suomessa. Hyvä veli verkostot esittävät mitä tahansa maailmanlopun uhkia saadakseen valtion rahat omiin huuhaa start up bisneksiin. Ihmisen syyllistäminen ilmaston lämpenemiseen johti tuulivoimaa suosivan mielikuvan luomisessa. Tosiasiassa ilmasto viilenee, eikä lämpene. Vesien saastuminen pistettiin osaksi paskahuussien syyksi, piti muka ostaa joku kemiallinen suljettu järjestelmä muovi säiliöineen. Start up firma (valtion tuella) tahkosi hetken rahaa, ja taas poliitikko kahmi rahat, eikä muovi järjestelmistä ollut kuin haittaa. Huussit ovat maaseudulla ekologinen järjestelmä, muoviroska sen sijaan ei ole.

Tuulivoima tuottaa kelvotonta vaihtelevaa sähköä, tappaa linnut ja syö valtion verovaroja, sotkee energiamarkkinat, uhkaa kantaverkon vakautta ja huoltovarmuutta, sotkee maiseman ja jättää käyttöikänsä päättyessä purkukustannukset veronmaksajalle ja nostaa sähkön hinnan pilviin kuten on Saksassa käynyt. Tämä johtuu siitä kun tuulivoimaa rakennetaan Pohjanmaalle tai Lappiin, mutta kulutus tapahtuu etelämpänä ja tarvitaan kalliit investoinnit siirtoyhteyksiin. Ei tuulivoimalat ole päästöttömiä, ne sisältävät piilopäästöjä joita salataan markkinoinnissa. Voimaloiden materiaalihankinnat ovat moninkertainen ympäristörasite, koska tuulivoimalla on niin heikko hyötysuhde. Perustamis/raivaustyöt ovat rasite luonnolle ja käytönaikaiset huolto ja lämmityskulut syövät kannattavuutta.

Tuulivoimaloiden vaikutukset kuntatalouteen ovat negatiivisia. Tuulivoimaloista saatujen kiinteistöverojen määrä vähentää valtion tukien määrää, osa kiinteistöveroista siirretään verohallinnon tiedon mukaan maakuntatasolle kattamaan sotepalvelujen kustannuksia. On jopa mahdollista, että maakunta uudistuksen myötä kunta menettää kokonaan voimaloiden kiinteistöverot. Voimaloiden kallein osa on konehuone, joka ei kuulu kiinteistöverotuksen piiriin, joten verotuloja kertyy huomattavasti kunnan arviointeja vähemmän. Kun mukaan lasketaan vielä 2,5 % vuotuinen vähennys, haittavaikutusten takia väkeä muuttaa pois ja  aiheuttaa verotulojen ja palvelujen tarpeiden vähenemisen,  ne kaikki yhdessä vaikuttavat negatiivisesti kuntatalouteen. Tästä esimerkkinä on Honkajoki, jonka talous on pahasti miinuksella tuulivoimaloiden kiinteistöveroista huolimatta. ”Honkajoki listattiin kriisikuntien joukkoon”, SK. 1.6.2019. Tuulivoimalat eivät pelasta kuntataloutta missään, joten ei ole ainoatakaan syytä, miksi kunta pilataan tuulivoimala roskalla.

Tuulivoima vaatii aina saman verran säätövoimaa tukemaan sähköntuotannon häiriöttömyyden. Itsessään tuulivoima ei ole kannattava sähköntuotantomuoto. Nyt on hävitetty metsää, tapettu lintuja ja lepakoita, sähkölaskut ovat kolminkertaistuneet lyhyessä ajassa eikä ilmasto lämpene vaikka mitä tehtäisiin. Ilmasto muuttuu luonnollisesti ja säätilat vaihtelevat paikallisesti, nyt tuulivoimaloiden aiheuttamaa vahinkoa yritetään pimittää, ollaan hiljaa, annetaan ajan kulua ja valtion tukirahoitus syö jokaisen veronmaksajan hyvinvoinnista jatkuvasti isompaa osaa. Jokainen tietää mitä pitää tehdä ja mikä on oikein, sitä ei vaan tehdä, ei uskalleta edes vaatia ääneen oikeutta asiaan. Jos joku korottaa ääntään ja vaatii korjaamaan väärinkäytökset, hänet vaiennetaan tai lopetetaan työsuhde eikä media ota asiaa esille. Pelkureita päättäjät on joka tasolla kun eivät pysty myöntämään virheitään, eikä viranomaiset uskalla kieltää toimintaa jota korruptoitunut järjestelmä tukee. – Järjestelmä on mätä, parannusta toimintaan vaaditaan pikaisesti.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu