Poliittinen bisnes on ainoa mikä tuottaa varmasti voittoa.

Eturistiriitaa, vai mitä mieltä olette kun samat asiantuntijat konsultoivat niin valtion hallintoa kuin tuulivoimatoimijoita.  Tuulivoima-alan asianajotoimisto auttaa mm. YM:ä ympäristöasioita koskevissa laki-asioissa (esim YVA), energia-alalla ja rakentamisessa. – HPP Asian­ajo­toi­mis­to Oy on erikoistunut olennaiseen. – ”Panostamme asiakkaidemme liiketoiminnan kasvattamiseen tarjoamalla korkean lisäarvon juridisia ratkaisuja. Tämä edellyttää asiakkaidemme liiketoiminnan syvällistä ymmärtämistä sekä sitä, että asiakkaillamme on aina käytössään juuri oikea määrä oikeanlaista juridista projektiosaamista.”  https://www.hpp.fi/yritys/

Ympäristöministeriö on käyttänyt/käyttää konsultteina tuulivoimarakentamisessa myös mm. Pöyryä (meluasiat/Carlo Di Napoli; sekä maisema-mallinnusten laatijat), Rambollia (Janne Ristolainen ym.), FCG (esim. linnusto- ja luontoasiantuntijat), tuulivoimaloiden tekniikka (Feodor Gurvits), jne.

”Ympäristöministeriö myönsi avustuksia tuulivoimarakentamisen kaavoitukseen.”  ja  ”Laadukkaan kaavoituksen avulla selvitetään, minne uudet voimalat on järkevintä sijoittaa”, aluesuunnitteluneuvos Ulla Koski sanoo.  https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Tiedotteet_2011/Ymparistoministerio_myonsi_avustuksia_tu(932)

Jos taas yksityinen ihminen pyytää melumallinnuksesta kolmannen osapuolen puolueetonta lausuntoa, joka osoittaa konsultin mallinnuksen väärin tehdyksi, niin ei se vaikuta kaavan hyväksymiseen mitään.

Ei nämä päätökset tervettä ja puolueetonta toimintaa ole. – Samat konsultit pyytää rahaa ja puoltaa hyväksyvää päätöstä yhteiskunnassa. Hyvä on muistaa myös että STY:n Anni Mikkonen oli mukana tuulivoimaloiden ulkomeluasetusta valmistelleessa työryhmässä. Työryhmän työn tuloksena esim. loma–asuntojen ulkomeluraja nostettiin aiemmasta 35 dB(A):sta 40 desibeliin. Asiasta kirjoitti Janne Salonen US:n puheenvuoroon plogin (on poistettu jostain syystä) ”Heikentääkö valtioneuvosto kansalaisten oikeuksia tuulivoimamelun suhteen?”
http://janne1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190120-heikentaako-valtioneuvosto…

Näin meillä oikeusvaltiossa toimitaan. Aluesuunnitteluneuvos ympäristöministeriössä suunnittelee tuulivoimapuistoja Suomeen tuulivoimatoimijoiden säännöillä.
 
https://www.raahenseutu.fi/uutiset/tuulipuistossa-myrkytetty-tienpielia-…
”Ainoastaan ojanpientareisiin”, – ojanpientareiden ojat samoin kuin ”tuulivoimapuiston” muutkin vedet johdetaan laskuviemäreihin ja jokiin/järviin ja siitä edelleen mereen. Todellista ”eko-terroria”.

Metsä- ym. teiden varret muualla niitetään kerran tai pari kertaa kesässä jos kasvillisuus haittaa. ”Tuulivoimapuistoissa” noudatetaan tuulivoima lakeja, – ympäristösaasteet ovat puhdasta energiaa.

USA:n presidentti on ihan oikeassa tuulivoimaloiden suhteen. Samaa odottaisin myös Suomen presidentiltä, joskus tuulivoima  kusetus on pakko lopettaa, rahat ei riitä ylläpitämään itsessään kannattamatonta teollisuutta. Haitat ovat liian suuria, hyöty on pelkästään tukirahojen saajilla.
Presidentti Trump: ”Jos tuulimylly on kahden mailin päässä talostasi, talosi on käytännössä arvoton”.
“They make noise, they're intermittent, they kill your birds, they break down all the time, you have to replace them every ten years.”

President Trump criticises wind power and says he has “ended the war on American energy” by putting “our coalminers back to work”.
https://twitter.com/Channel4News/status/1157232950917943297
https://www.rollingstone.com/politics/politics-news/trump-windmills-canc…

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu