Hallitus on työnsä tehnyt, hallitus saa poistua.

Ei meillä ole rahaa
”Suomesta uusiutuvan energian mallimaa? Kokonainen vetytalous aiotaan herättää henkiin EU:n elvytysmiljardeilla
Valtion yksi tukieuro toisi yhdeksän euron investoinnit yrityksiltä, arvioi valtiovarainministeri Matti Vanhanen.
Aurinko- ja tuulienergian nykyistä laajempi hyödyntäminen vaatii sähkön varastoimista. Vety tarjoaa siihen keinon.

Hallituksen mukaan käytännössä tällä ”vihreällä siirtymällä” laitetaan vauhtia aurinko-, tuuli- ja biokaasuenergian sekä hukkalämmön talteenoton hyödyntämiseen.

Puhdas vetytalous tavoitteena

vihreän siirtymän investoinneissa jokaista julkisen vallan maksamaa tukieroa kohti yritykset laittavat pottiin peräti yhdeksän euroa omaa rahaa. Vanhasen mukaan laskelma perustuu tietoon vireillä olevista hankkeista.”
Kuulostaa tutulta, aiemmin euron tuella tuulivoimaan saatiin jopa yli kymmenen euron tulot takaisin. (hurjat oli lupaukset, yli 1,5 miljardin tuki mennyt ja niistä yhteiskuntaan palautuu muutama miljoona euroa) Nyt kepulikonsti on vety. Vety ei itse ole energianlähde, vaan energian kantaja. Vety on aina valmistettava, tuotantoteknologiaan tarvitaan suuri pääoma ja tuotantoprosessi kuluttaa sähköä erittäin paljon. Markkinaehtoisesti näyttää toivottomalta bisnekseltä, en haluaisi olla kolarissa vety-auton kanssa. Tuulivoima on jo näyttönsä antanut, – ei jatkoon, kokeilu tuli jo tähän mennessä liian kalliiksi. Riittää jo, ”pohja se on miunkii säkis!”
Jari Suominen vastaa Iltalehden kysymyksiin: ”Te vakuutitte Satakunnan Kansan haastattelussa, että yhden euron tuki tuulivoimalle tuo kymmenen euroa tuloina takaisin yhteiskunnalle. Millaiseen laskelmaan tämä perustuu?”
Tuulivoimaloiden tarkoitus oli hillitä ilmaston lämpenemistä hiilidioksidin tuotantoa vähentämällä, mutta siinä kävi heti alkuun virhe, ensin ilmasto muuttuu luonnollisesti ja sen jälkeen hiilidioksidi arvot nousee/laskee. Ihmisen osuus ei ilmaston lämpenemistä tai kylmenemistä hetkauta oikein mihinkään, saatikka sitten suomalaisten 5,5 miljoonan osuus. Meitä kyllä syyllistetään ja verotetaan koko maailman puolesta, tämä hallitus tukee turvevoimalaa Ruandaan samalla kun Suomessa turvevoimaloiden toiminta kielletään??

Miksi hiilidioksidia pitäisi vähentää? ”Kun CO2 saavuttaa kynnystason 150 ppm:ää ja menee sen alle, kasvit alkavat ensin ”nälkiintyä” ja sitten lakkaavat kasvamasta kaikki yhdessä ja sitten kuolevat. Ei vain puuvartiset, vaan kaikki kasvit.” – Patric Moore
http://docplayer.fi/69955966-Patrick-moore-pitaisiko-juhlia-hiilidioksidia-co2.html

”CO2 seuraa lämpötilaa keskimäärin 800 vuoden viiveellä viimeisimmän 400000 vuoden ajalla, mikä osoittaa, että lämpötila on syy, kun syy ei koskaan tule seurausten jälkeen.” – Patric Moore

Metsänhakkuu aina paikallisesti lisää hiilinielua, aukkohakkuu tehdään kun siemenpuiden alla on taimikko jo nousemassa, maa on tiine, ja kun isot puut on poissa niin taimikko ryöhähtää kasvuun. – Hiilinielu kasvaa.
Metsä kasvaa aina paremmin mitä enemmän hiilidioksia se saa.

Hallitus on tullut ennen aikojaan tiensä päähän, näytöt on annettu, työt on tehty ja hallitus saa lähteä. – Ei voi sanoa kuin pai pai hallitus, kuud pai.

+14
hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu