Hulppeat kiinteistöverotulot tuulivoimaloista kunnille = suuri huijaus.

vihreä siirtymä
Markkinaehtoisessa järjestelmässä ei kannata ottaa tuulivoimaloita kunnan riesaksi, Helsinki teki tuulivoimaloiden rakentamisesta kaupunkiin mittavan ja tarkan selvityksen 2000 luvun alussa, lopputulos oli ja on edelleen ettei kaupungin alueelle ole yhtään tuulivoimalaa rakennettu.
Olkiluodossa oli tuulivoimala koekäytössä muutaman vuoden, ne purettiin vähin äänin pois alueelta, haittaa oli enemmän kuin mitään hyötyä.
  https://www.tvo.fi/ajankohtaista/tiedotteetporssitiedotteet/2017/hFLS3zj9w.html

 

Viime vuoden lopulla tuulivoimaloita oli 824 kpl, ja valtion tuki 320 milj. euroa/vuosi. Keskimääräinen tuulivoimatuki on 388000 euroa/voimala/vuosi.
Kantaverkkoinvestoinnit on 200 milj. euroa/vuosi, siitä on tuulivoiman vaikutus 75% (arvio) eli 150 milj. euroa/vuosi.
Tuulivoiman osuus 182000 euroa/vuosi/voimala.
Tuulivoiman kustannukseksi tulee näin 470 milj. euroa/vuosi, eli 570000 euroa/voimala/vuosi.Tuulivoima kustannukset/kiinteistövero, (panos/tulos) = 470 milj./15 milj euroa = 31,33 eli veronmaksaja, sähkön kuluttaja saa 31 kulutettua euroa vastaan vain yhden euron takaisin tuulivoiman kiinteistöverotuottona.. – olisiko syytä muuttaa käsitystä hulppeista kiinteistöverotuloista kun suunnitellaan tuulivoimaloiden rakentamista kuntiin? Siis 31 eurolla yhteiskunta saa 1 euron takaisin kiinteistöverona, aivan järjetön sijoitus. Sähköntuotantoon tuulivoima tarvitsee aina saman määrän säätövoimaa, eli rakennetaan tupla määrä sähköntuotantoa josta saa ulos vain toisen tuotannon määrän sähköä.Ja tämä olisi muka pakko toteuttaa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, poliittinen juoni verottaa kansalta tyhjästä suuret rahat omille suojelijoilleen.

Kaikkien Suomen top-5 tuulivoimakuntien tuloveroprosentti ≥ 21%.
Edes massiivinen tuulivoimarakentaminen ei näytä alentavan kunnan tuloveroposenttia, päinvastoin.
hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu