Ilmastohysteeriköt pellolle, ilmastorealisti ohjeistaa

Tämä tohtori laittaisi ihmiset pellolle töihin koneiden sijaan. Laittaisi monta muutakin asiaa järjestykseen 😉
Intialainen tohtori Shiva laittaa palikat paikoilleen, ja toteaa, että ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus kulkevat käsi kädessä. Hiilidioksidimolekyylien lisääntyminen ilmakehässä ei aiheuta itsessään ilmastonmuutosta vaan on oire ja seurausta luonnon monimuotoisuuden kaventumisesta ja raskaiden maanmuokkauskoneiden käytöstä, jotka köyhdyttävät maaperää hiilestä yhdessä keinotekoisten lannoitteiden ja kemiallisten torjunta-aineiden käytön kanssa.
Kun taas maaperän mikrobitoiminta ja sienirihmasto kerryttävät maaperän hiiltä, jota tarvitaan maaperän kasvukunnon ylläpitämiseksi. Kompostilannoitus ja kiertoviljely lisäävät myös luontaisesti maaperän hiilipitoisuutta.
Ja fotosynteesin avulla kasvit yhdessä ilmakehän hiilidioksidi molekyylien, veden ja auringonvalon avulla muodostavat glukooseja ja happea, joista kaikki elolliset eliöt ovat riippuvaisia. Joten mitään noista edellä mainituista ei saa ryhtyä rajoittamaan. Hän tuomitsi myös ns. geomuokkauksen stratosfääriin ruiskutetulla sulfaateilla, joilla pyritään himmentämään auringon säteilyä. Onneksi Ruotsin saamelaiset saivat estettyä tämän Harvardin projektin, hän mainitsi. Tällainen geomuokkaus heikentää porojen ja saamelaisten elinmahdollisuutta pohjoisilla alueilla.
Oheisella videolla monta muutakin mielenkiintoista asiaa nousee esille! Englanninkielinen tekstitys valinnainen.
Hyvä muistaa, että luonnossa on käänteensä:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pysayttava-video-tulivuori-purkautui-rajahtaen-filippiineilla-massaevakuointi-kaynnissa/8182358
Se, että veivataan kaikki uuteen uskoon, ja sen jälkeen revitään kaikki juuriltaan, on työtä, ja tuottavuudeltaan voidaan mennä tapissa.
Mitä tuo tallominen on pitemmän päälle, ei ole reaalitaloutta.
Samaan aikaan, voi uuden tuominen olla tosi vaikeaa ja esteellistä. Voikin ajatella, että kun intoa on, miten paljon oikeasti on mukana uutta, mikä horjuttaa.
Tulosta odottavaa tarkastellen, oletus mentävä päinvastaisesti.
Onhan tässä lupa odottaa helppoa, ja mennä muuhunkin kuin ylämäkeen, umpihangessa. Se, että tekee ja tarvitsee päinvastaista, voisi olla tiedostetumpaa.
Kyseessä on systeeminen kulkua koskeva piirre. On kuin peruslait, fysiikan puolella.
Ilmoita asiaton viesti
Poliittinen ilmastonmuutos vaatii hiilineutraalia elämää, kuinka se tuossa Filippiinin tapauksessa olisi estetty, luonto pitää ilmaston tasapainossa. Ihmisen osaa pidetään määräävänä tekijänä, jota se ei ole. Vahinkoa nämä ilmaston hyväksi tehdyt poliittiset ratkaisut, esim. tuulivoimaloiden rakentamiset aiheuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Sama hallitsemistapa painottuu.
Kunhan on voitu olla mukana, voidaan odottaa tyytyväisyyttä, ja kuuluvuuden täyttymistä, paikan uudelleenlunastamista, katkokohdassa.
Mitä aikaansaannokset oikeasti on, ja miten tietävämpi näihin voi reagoida, … ei aina ole niin mielissään.
Lääkärin on luonteva tarjota asiakkaalle pilleri. Menee kivemmin episodit. Win-Win, ja muille potkut.
Tulipalojen hallinta joskus käynyt myös mielessä, näitä toimintoja seuraillessa.
Kun on palokunta, kaikki pitää oletuksellisesti sammuttaa. Sama nuotioissa. Onhan se kyteminen hankalaa, jos hiillosta jää, ja vaikka tuuli yltyy, nuotiopaikalta poistumisen jälkeen.
Perusasia palamisessa on, että jos polttoaine on loppu, palo tyssää, eikä voi jatkua. Jos tällaiseen tilanteeseen pääsee, on aika varmoilla.
Edellinen tarkoittaa toisaalta sovellettavuutta myös palojen leviämiseen. Kyseessä poltetun maan taktiikka, suoraan tulen kanssa.
Jonkin verran kannattaa antaa palaa ympäriltä sitä, mikä on palavaa. Sen jälkeen on paljon rennompi olo, kun ei tarvitse olla jatkuvasti vahtaamassa tulta.
Vähän sama kuin turvavälin kanssa, muuten turvallisuusmaksimoidussa autossa. Ei kelpaa, ei myy.
Näissä on paljon tosiaan ekonomista se, että luovuttaa, eikä pidä hallintaa niin vahvana. Kun energia loppuu, on aika luovuttaa, hyvin perustein. Perusteet saatu kuntoon, näyttävällä ja tunnustusta tuovalla tavalla. Jees.
Jos luovutuksen voi tehdä jo aiemmin kuin energiakadon kautta, jää mukaan paljon parempi kyky toimia. Ja mikä parasta, ei tarvitse ola luovuttamassa, tai tekemässä jotain äärivaihtoehtoa.
Ihmisen mieli on tässä tärkeää seurailtavaksi, kun ihmisen perustoilailuista kuitenkin kyse, tai säätelytoimintojen primitiivisyydestä.
Vastapalo massiivisena, voi olla menetelmä, mm metsäpalojen yhteydessä. Erillistoimi ei voi kuin myydä. Mikä jottei, ainakin joskus.
Joku voi kokea tällaisen kirjoituksen offtopiccina.
Suoritusten taustojen penkominen, ei voi kuulua kuin huippu-urheiluun. Se ansaitsee tällaista perusteellisuutta. Ei tällaiset. Sitä paitsi, kuka näistä voi kertoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun Filippiineistä on kyse, niin pitänee taas muistuttaa, että muuan Ville Niinistö muutama vuosi sitten tällä alustalla kirjoitti, kuinka hänen kaverinsa Manilassa ovat huolestuneita Manilan sataman tulvariskin lisääntymisestä.
Villen mukaan me (suomalaiset) olemme siihen syyllisiä, mutta filippiiniläiset eivät ole.
Manilan sataman maaperä on tosiaan romahtanut lähes metrin 50:ssä vuodessa. Muualla ei ole moista ilmiötä havaittu. Lähimmällä rannikolla mantereella suhteellinen merenpinta on laskenut.
Villehän tietenkin viittasi meidän aiheuttamamme ilmastonmuutoksen nostamaan merenpintaan. Satamiljoonainen Filippiinien kansa on siis täysin syytön siihen, mitä on tapahtunut sen maaperällä, mutta viisimiljoonainen Suomen kansa on siihen syyllinen.
Varmaan me olemme käyneet raiskaamassa heidän kaikki metsänsäkin, ainakin Villen mielestä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deforestation_in_the_Philippines
Ilmoita asiaton viesti
Mannerlaatat on hyvä esimerkki, mitä tulee tasapainotilaan kokonaisuutena. Laatat liikkuvat sulan päällä, ja siinä kun pintaa nousee jossain, syntyy painetta toisaalla, ja laatan osaa vajoaa jossain, kohden Maan uumenia.
Mikä sitten on merin osuuden muutos trendinä, jos Maapalloa ajattelee alkuajoilta. On vuoria, tosin ei niin paljon vaihtelua, kuin mitä Kuussa. Siellä mentäisiin, kuten fantasiamaailmoissa.
Maa voi kuoreltaan olla kohden laakeampaa. Jääkausi teki tätä pohjaisessa, eikä ole kuin osa eroosiota. Jään sulaminenkin on pannukakkuuntumista, siis kohden laakeutta.
Painovoiman hidasta, ja vääjäämätöntä vaikutusta, ainakin pohjasuuntana. Tarkoittaa tasaisuutta pitemällä aikavälillä. Tiedä sitten muiden vastavaikuttajien osuudesta.
Jos laakeus on jotain, mitä ei voi estää, ehkä se on sitten hyväksyttävä. Vaikea sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
”Ihmisen osaa pidetään määräävänä tekijänä, jota se ei ole.”
Juurihan kirjoitit blogin, jossa todetaan, että hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on ”seurausta luonnon monimuotoisuuden kaventumisesta ja raskaiden maanmuokkauskoneiden käytöstä, jotka köyhdyttävät maaperää hiilestä yhdessä keinotekoisten lannoitteiden ja kemiallisten torjunta-aineiden käytön kanssa.”
Kuka sitä maaperää koneinensa muokkaa ja keinotekoisia lannoitteita käyttää, jollei ihminen?
Ilmoita asiaton viesti
Niemeläinen kirjoittaa; ”Juurihan kirjoitit blogin, jossa todetaan, että hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on” – seurausta luonnon monimuotoisuuden kaventumisesta ja …
Niemeläinen sekoittaa ymmärtämättömyyttään tai tarkoituksella kaksi asiaa keskenään, ilmakehän ja maaperän.
Blogissa oli kyse maaperähiilestä. Maaperähiiltä on menetetty eniten maapallon vehnän- ja riisinviljelyalueilla.
https://scx2.b-cdn.net/gfx/news/2015/soilslargeca.jpg
Mutta kyse ei ole nyt siitä, että CO2 olisi menetetty ilmakehään.
Tehokkaan viljelyn ja lisääntyneen ilmakehän hiilidioksidin ansiosta satotasot ovat nousseet näillä alueilla (kartalla sinisenä).
Jotta näillä alueilla saadaan maaperähiiltä palautettua takaisin maaperään, pitää pellot ottaa kiertoviljelyn ja laidunnuksen piiriin. Näin on tehty esim. Brasiliassa ja USA:ssa.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt uutisoidaan joka tuutissa kuinka helle ja kuumuus tappaa ihmisiä ympäri maapallon.
Hetki sitten Yle kertoi:
”Kylmyys tappaa noin 20 kertaa enemmän ihmisiä kuin kuumuus. Ja nimenomaan kyse on lievästä kylmyydestä, ei ennätyspakkasista.”
https://yle.fi/uutiset/3-10336288
https://roskasaitti.wordpress.com/2021/06/30/tappaako-ilmaston-lampeneminen-vai-vahentaako-kuolemia/?fbclid=IwAR0OC6iuy9RaWlFGXibIVvW71pyGnDylsEYCXUHVMbZXbaRV8q067yWfFDI
Ilmoita asiaton viesti
Missähän päin nyt kylmyys tappaa ihmisiä?
Eiköhän nuo vähäiset Antarktikallakin osaa kylmällä pysyä pirtissään?
Ilmoita asiaton viesti
Nykyään Suomessa on useimmilla asunnottomillakin jonkinlainen majapaikka, mutta vielä 60-luvulla pultsareita kuoli pakkaseen joka talvi kymmenittäin.
Ilmoita asiaton viesti
Aha – miks?
Ilmoita asiaton viesti
Ilmaston lämpenemisen mallia, ei ole käännetty kansan kielelle, vaikka tämä voitaisiin tehdä, saavuuttean samalla melko hyvä yksityiskohtien olemassaolo.
Näistä tulee väistämättä mieleen sama, mitä on epäilty koronan yhteydessäkin. Maailmaa viedään suuntaan, johon on valta ja kyky, ja johon ei ole vastavoimaa.
Entä jos ilmastoa kyetään jo muokkaamaan, siinä missä biologisia ja tekijöitä? Talous on pitkälle yksien hallussa, ja poikkeukset vahvistanee säännön. Tarkoittaa resursseja toteutukseen.
Yleisesti, maailman seuraamisessa, eräs tärkeä kohta on se, mitä asioita myydään, ja millä tavoin. Varsin relevantti kysymys.
Tila kokonaisuutena, on tietysti vaikeampi, koska sisältää niin paljon erilaista, eikä kohdentaminen kaikkeen oleelliseen, ole helppoa.
Ilmoita asiaton viesti
Hiilihumppaa saa soittaa maailman tappiin eikä hiilen kiertoa voida pysäyttää. Ei onnistu New Yorkissa eikä missään.
https://wattsupwiththat.com/2021/06/27/new-york-has-no-idea-whatsoever-how-to-decarbonize-its-electric-grid/
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastokeskustelu käy tulikuumana, mutta on niitä lämpimiä päiviä ollut ennenkin.
https://suomenilmasto.info/2021/07/01/suomen-vakioitu-hellehistoria-1925-2020/
Ilmoita asiaton viesti
Aika ”jännää” että itl mittaushistoria alkaa vasta 1961 kun oli kylmää. Kuitenkin porukat kaivaa avoimesta datasta esiin noita mittauksia jopa 1800 luvulta.
Suomen kaikkien aikojen lämpöennätyskin on mitattu vuonna 1933 ja on 37.4°C.
Tossa näkyy se mitä ”vanha kansa” on kertonut, -30 luvulla oli erittäin lämpimät kesät kun taas nykyään on erittäin kylmiä kesiä välillä.
Ilmoita asiaton viesti
University Alabama Huntsville (UAH) ylläpitää satelliittimittausten perusteella kuukautista globaalia lämpötila-anomaliaa, eli kuukauden lämpötilaa verrataan vuosien 1991 – 2020 keskiarvoon.
Kesäkuun 2021 osalta se vertaus näyttää – 0,01 °C
https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/
Ilmoita asiaton viesti