Ilmastojuhlat on ohi, tuulivoimaloilla onkin päinvastainen vaikutus kuin piti olla

Loppui kuin kanan lento
Professori Martti Tiuri kirjoitti jo v. 2011 viisaasti mm. tuulivoimaloiden rahoittamisesta valtion tukipolitiikalla: ”Juhlat ovat ohitse. Uusiksi menee nyt tutkimusmäärärahojen jako, päästökauppa, energiatuet tuulivoimalle jne.

Meillä on nyt edessä kuitenkin mittava haaste. Miten löydämme sopivia perääntymisstrategioita niille poliitikoille, Ilmatiteenlaitoksen tutkijoille ja median edustajille, jotka ovat sinnikkäästi väittäneet, että ilmastonmuutos johtuu ihmisen tuottamasta hiilidioksiidista?​”

Suomessa media on varonut kritisoimasta poliittisesti korrektiksi päätettyä tiedettä.
https://www.tiede.fi/keskustelu/53442/ketju/ilmastojuhlat_ovat_ohitse

Ministeri Pekkariselle löytyi heti suora tie Brysseliin eikä häneltä enää tuulivoimaan liittyvää kommenttia ole tullutkaan, 12 vuotta kestävä laki antaa miljardeja euroja valtion tukea ulkomaiselle tuulivoimala teollisuudelle, se aukaisi esteet ​ja komissaarin palkka n. 30000 euroa/kk pitää ministerin tyytyväisenä, Suomelle aiheutettu n. 10 miljardin euron tappio ei ministeriä karvastele, omatunto on puhdas.. (ei ole koskaan käytetty).

 
Tuulivoimaloiden rakentamisen piti ratkaista sähköntuotannon lisäksi ilmaston lämpeneminen, lämpenemistä piti ehkäistä rakentamalla​ ​tuulivoimaloita mahdollisimman paljon. Syöttötariffin jälkeen tukea tuli preemio nimellä v. 2019 alkaen, v. 2018 ilman valtion tukea ei rakennettu yhtään uutta tuulivoimalaa Suomessa, nyt tuulisähköä myydään puhtaana energiana päästökaupassa. Puhtaus tuulivoiman hyödyntämisessä on kaukana jos koko tuulivoimalan elinkaari lasketaan päästöihin mukaan, elinaikanaan tuotettu tuulisähkö ei tuulivoimalan päästöjä kompensoi. Tuulivoima pitäisikin luokitella likaiseksi energiaksi aiheutettujen haittavaikutusten takia. (lapsityövoimaa Kongon koboltti kaivoksilla, Kiinassa valtavia myrkyllisiä jätevesialtaita harvinaisten maametallien tuotannon jäljiltä, miljoonia tonneja lapajätettä kaatopaikoilla, jne.. metsäpaloja, tuulivoimaloiden kaatumisia)
Itsessään tuulivoima ei ole kannattava sähköntuotantomuoto. Joskus tuulee hetken, toisinaan ei tuule.
Politiikka ei saisi koskaan ohjata teknistä kehitystä, tekniikka kehittyy markkinaehtoisesti hyväksi havaittujen tuotteiden voimalla. Start up rahat ja tuulisähkön tukirahoitus valtion kustannuksella olivat pahoja töppäyksiä, joku rikastuu ja kansa köyhtyy, eikä kehitystä tapahdu.
 
”Tuulivoimapuiston aiheuttama pinnan lämpeneminen on ilmastollisesti havaittavissa jopa 10 kilometrin päähän tuulipuiston paikasta.
Joten laajentamalla dramaattisesti tuulivoiman käyttöä kattamaan yhä suurempia osia maan pinta-alasta tulevina vuosikymmeninä ”vihreän” energian tuulivoimapolitiikalla on itse asiassa päinvastainen vaikutus kuin sillä oli tarkoitus.”
https://notrickszone.com/

Ns. ”vihreä siirtymä” on tuonut pelkkää tappiota kaikkialla missä tätä politiikkaa on yritetty tukirahoituksella väkisin tehdä. Suomi, kylmä ja harvaan asuttu maa kärsii kaikista suurimmat tappiot nykyisellä ilmasto- ja energiapolitiikalla, ajatelkaa nyt itsekin kuinka järjetöntä on rakentaa länsirannikolle ja Lapin tunturien rinteille tuulivoimaloita ja sieltä sähkönsiirtolinjat Helsingin seudulle tuulisähköä ostaville asiakkaille, Fingrid on jo ilmoittanut kuluttavan 200 miljoonaa euroa vuosittain siirtolinjoihin, tuulivoimaloiden osuus kustannuksista on n. 75 %, – 150 miljoonaa euroa, sähkölaskuissa kulut maksaa jokainen sähkön kuluttaja. Sähköntuotanto pitää olla lähellä kuluttajia, nyt hakataan surutta metsää pakkolunastamalla alueet sähkönsiirtolinjoja varten. Tuulivoimaloita rakentavat yksityiset firmat ulkomaisella rahoituksella, ei se ole yleistä etua jos ulkomaiset sijoittajat rahastavat suomalaiset köyhiksi vuokramaille rakennetuilla tuulivoimaloillaan.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu