Kuka uskoo tuulivoima bluffiin, se kaipaa hyväksyttävyyttä sähköntuotannossa.

Suomen n. 10 vuoden muodikas tuulivoiman hyväksyttävyyttä edistävä tukipolitiikka on järkyttävän suuri virhe joka kantilta katsottuna. Pelkkää valehtelua ja suurta huijausta, puhutaan totuutena sitä minkä itse kukin puhuja tietää valheeksi. Tuulivoima oli alunperin tarkoitettu vitsiksi Don Quijote tarinoilla höystettynä, mutta poliitikot päättivät ottaa siitä kaiken hyödyn itselleen. Nyt poliitikot ohjaavat lakien ja verotuksen avulla kuka saa sähköä tuottaa ja kuka sitä pystyy käyttämään. Vielä kun rakentavat jonkun valvovan komission josta pitää anoa sähkön käyttöön lupia, komission johtoon valitaan tietysti joku puolueeton punaisen vihreä kommunisti, näin sähkönkulutus olisi hallussa.
Tuulivoimahömpötys ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi oli muutamien poliitikkojen oma etu bisnes. Viisaasti aikaansaatu kusetus, kuntien kaavasuunnittelun monopoli murrettiin suurilla kiinteistöjen verotulo lupauksilla jotka toisi kuntaan rahaa tuulivoimaloista.. mutta kun se tulo tuleekin valtion tukipolitiikalla ja tuulivoimatoimijoiden kautta, suurin osa tukirahoista jää näille ketkuille. Valtiolle olisi ollut paljon halvempaa antaa se tukiraha suoraan talousahdinkoon ajautuneille kunnille, – ilman välikäsiä.
Nyt nostettiin persaukiset tuulivoimatoimijat miljonääreiksi veronmaksajien tuella, sen se Pekkarisen syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle sai aikaan, – ja rahastus jatkuu. Vielä pitäisi maksaa yli 2 miljardia syöttötariffina tähän puhallukseen.. ilmasto muuttuu ilman tuulivoimaloita joka tapauksessa, siitä ei nämä poliitikot halua kuulla eikä nähdä mitään selvityksiä.

”Maapallon valtamerien alueet ovat jatkuvasti lämpimiä ja viileitä. Mutta äskettäin Golfvirtaan kehittyi epätavallisen voimakas poikkeama. Yhdysvaltojen ja Euroopan sää riippuu paljon tästä merivirrasta, joten on tärkeää, että ymmärrämme tämän vahvan poikkeaman koko tarinan ja merkityksen.”

Tuulivoimapuhallus Suomessa, Hannu Walterin hyvä kirjoitus puhkaisee tuulivoima kuplat:
”On tammikuun 14. päivä ja kaksi turverekkakuormaa vastaisi 800 tuulivoimalan sähköntuotantoa. Jo kaksi pakkaspäivää ajaa Suomen nykyisen energiatuotannon äärirajoille. Entä kun Ruotsi ei myy enää energiaa kun se tarvitsee kaiken itse? Jäätyvätkö vesiputket ja mummot asuntoihinsa?

Tuulivoima on muuten pakkasilla hiilivoimaa. Tuulivoima tarvitsee rinnalleen säätövoimaa tasaamaan tuulen energian vaihteluita. Säätövoimaksi käytetään usein kivihiilivoimaa.

EKOKATASTROFI

• Jokaista tuulivoimalaa varten pitää raivata kaksi hehtaaria metsää.

• Sen lisäksi alueelle pitää rakentaa huoltotiet ja voimalinjat.

• Talvella lapoihin ruiskutetaan helikopterilla jäänestoainetta.

• Betoni on itse perkele ilmastolle. Näin meille kerrotaan laajalla rintamalla.

• 135 metriä korkea tuurivoimala tarvitsee 2.800 tonnia terästä jalustaansa ja lavat 3 x 20 tonnia hiili- ja lasikuitua.

• Tuulivoiman betoniperustukset 3.500 tonnia betonia.

• Kauanko tuurivoimalan tulee pyöriä saadakseen kompensoitua hiilitasevoiton verrattuna hiilivoimalaan, joka jo seisoo paikallaan?

LUONNON MONIMUOTOISUUS VÄISTYY ”VIHREIDEN” TUULIVOIMAPUISTOJEN TIELTÄ

Suomeen rakennetaan 200 tuulivoimalaa vuosittain, erämaata tuhotaan tuulivoimaloiden alta 400 hehtaaria.

SIIVET

•  Tuulimyllyjen lapojen kierrätystä on kehitetty jo yli 30 vuotta, mutta edelleenkään lapoja ei voi kierrättää.

• Fortumin ongelmajätelaitos ei suostu ottamaan tuulimyllyjen siipiä vastaan, koska niille ei pystytä tekemään siellä yhtään mitään.

• Sen vuoksi siivet täytyy kuljettaa Saksaan takaisin laitetoimittajalle, mutta ei niille pystytä tekemään Saksassakaan yhtään mitään.

• Saksaan toimitus perustuu ainoastaan laitetoimittajan kanssa sovittuun palautusvelvollisuuteen alkuperäistä myllykauppaa tehdessä.

• Siipiä ei yksinkertaisesti pystytä hävittämään muuten kuin hautaamalla ne maahan.

• Yhden lavan pituus on 65–70 m ja lapa painaan 20 tonnia. Kuuden käyttövuoden jälkeen Simossa neljän voimalan siipiä vaihdettiin 12 kappaletta, joten ongelmajätettä syntyi 240 tonnia. Porissa lapoja vaihdettiin 6 voimalaan viime vuonna ja tänä vuonna on tarkoitus vaihtaa loppuihin Peittoon alueen voimaloihin uudet lavat.

• Tuuliwatti Oy:llä on Simossa 37 voimalaa. Näistä syntyy kuuden vuoden väliajoin 2.220 tonnia lapa-ongelmajätettä, jota ei pystytä kierrättämään Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa.

• Tämä ei ole mikään pikkuongelma. Saksassa on 6 000 tuulimyllyä, jotka on pakko purkaa. 6.000 x 3 x 20 tonnia tuulimyllyjen siipiä.

• 360.000.000 tonnia ongelmajätettä jota ei voi kierrättää. Tuulimyllyjä mainostetaan puhtaana, päästöttömänä ja ympäristöä säästävänä energiantuotantomuotona.Tämä jos mikä on kuluttajien harhaanjohtamista. Onko politiikassa kuluttajanoikeuksia? Voidaanko meille myydä mitä tahansa väitteillä missä ei ole mitään tolkkua?

POLIITTISET ARVANHEITTÄJÄT JA TURVE

• 5.12.2000 eduskunnan suuressa valiokunnassa käytiin keskustelu, onko turve uusiutuva luonnonvara vai ei. • Koska asiasta oltiin erimielisiä, suoritettiin äänestys, joka päättyi tasatulokseen 12 – 12.

• Koska asia haluttiin ratkaista, niin sääntöjen mukaan suoritettiin arvonta.

• Arvalla siis ratkaistiin Suomen energiantuotanto ja elinkeinopoliittinen asia.

• Ruotsin parlamentti on taas vastaavasti PÄÄTTÄNYT luonnontieteeseen perustuen, että turve on uusiutuva luonnonvara ja sitä voi hyödyntää biopolttoaineena!!

• Suomen arpajaispäätöksen seurauksena hukataan miljardien investoinnit turpeen tuotantoon ja samalla tuhannet työpaikat katoavat.

• Pakkastalvien energiankäyttöpiikkien tasaamiseksi tullaan käyttämään ilmeisesti ”luontoystävällistä vihreää” kivihiiltä. Turve-energialaitokset vaihtavat turpeen tuontihakkeeksi Venäjältä.

LOPPUUKO TURVE?

Suomen pinta-alasta on 30 % suota ja vuotuinen turvevarannon kasvu mahdollistaisi kolminkertaistaa turpeen käytön ja tuotannon.

• Laskennallisesti Suomen turvevarannon arvo on 300 miljardia euroa.

• Aikamoinen kansallisvarallisuus siis ja verrattavissa järkipäätöksiä tekevän Norjan öljyvarallisuuteen.

POLIITTISEN ARVANHEITON SEURAUKSENA

• Tuhansia työttömiä, yrittäjien miljarditappiot, karjatalous ilman kuivikkeita, huoltovarmuuden menetys…

• Ilmastokriisiä vinkuvat ovat aiheuttamassa ekokatastrofin ja huoltovarmuuskatastrofin ja johtavat Suomen energiapulaan. Kun Sitran ja Ilmastopaneelin ”asiantuntijat” julkistivat että tarvitaan turveveron korotus, koska päästöoikeuden nouseva hinta ei ole riittävästi ajanut alas Suomen omavaraista energiantuotantoa. Näiden ”asiantuntijoiden” päätökset eivät perustu tutkimuksiin vaan tyhjiin ilmastohokemiin joita ei löydy tieteen termipankista. Arpajaispoliitikkojen budjettiriihi kaksinkertaisti turpeen veron ja kehitti vielä merkillisen lattiahintamallin takaamaan, että huoltovarmuus heikkenee, ekokatastrofi on edessä ja energian hinta kotitalouksille nousee.

HIILIJALANJÄLKIUSKOVAISILLE

Niille jotka laskevat vielä CO2 jalanjälkiä, niin 2020 energiaturpeen päästöt ovat 3 % Suomen CO2 päästöistä.Ihmisten osuus globaalista CO2 tuotannosta on 4%. (Luonto 96%)Suomen osuus globaalista ihmisten CO2 tuotannosta on 0,14% josta esimerkkinä liikenteen osuus on 20%.Eli suomalaisen liikeenteen hiilidioksiidituotanto on 0,0012% maapallon kokonaistuotannosta.

• Näin voidaan myös arvioida paljonko Suomen vaikutus on Celsius-asteina vuodessa.

• Lämpeneminen vuodessa on ollut +0.014 °C.

• Tästä saa Suomen osuudeksi 0,00000016 °C/vuosi. Poliittiset arvanheittäjät eivät tietenkään puhu näistä luvuista, vaan korvaavat tutkimukset ja tilastot sanoilla ”ilmastokriisin torjunta, nollapäästöinen, kotimainen päästökauppamalli = tulette maksamaan enemmän kaikesta”

Eli muodikas tuulivoima ilmiö on bluffi, todellisuus perustuu faktoihin.

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu