”Nerokas tariffi”, (Pekkarinen) ei ollut viisas ratkaisu

Tuulivoima = poliittinen pikavilppi. Luvattiin liian paljon ja liian hyvää ollakseen totta, ei se ollut totta tälläkään kertaa. Pekkarisen masinoima valtion takuuhinta/syöttötariffi, ”nerokas tariffi”, antoi tuulivoimaloiden ”helppoheikeille” ja sijoittajille ylivoimaisesti parhaan tuoton tuulivoima sijoituksille. Työ tehtiin tarkoitushakuisen älykkäästi oma etu edellä, nepotismi vaikutti iltapäivälehtien mukaan. Millään mittarilla mitattuna laki ei ollut viisas eikä Suomen edun mukaisesti tehty. Ilmastonmuutos ja ilmaston lämpenemisen hillintä oli perusteluna tuulivoima farssissa. Eikä vastaväitteitä tai neuvoja otettu vastaan, ei edes kuunneltu tosiasioita, vain tuulivoimaa ylistävät puheet julkaistiin mediassa. Haittavaikutuksilla ei ollut osaa eikä roolia tässä murhenäytelmässä, pelkkää ylistystä ja pitkään jatkuvaa raivoisaa suosionosoitusta vastaanotettiin mediassakin mieluusti. – ”Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä”. Tuulivoimaa suosivan ministerin moraali ei kestä päivänvaloa.

Laki aiheuttaa tappioita vielä melkein kymmenen vuotta yhteiskunnassa, ympäristörikoksesta voidaan syyttää jokaista ”tuulivoimapuisto” kaavan laatijaa ja kaavan hyväksyneitä päättäjiä. – Jälki luonnossa on niin rumaa ettei sitä voi ennallistaa koskaan. Päättäjillä ei ole varmaan mitään käsitystä kuinka raskaasti tuulivoimapuistojen ympäristössä asukkaat kiroavat tuulivoimaa ihannoivat ministerit ja kanisterit, sun muut pienemmät tuulella ratsastavat nuoleskelijat.

Kokemuksien perusteella terveyshaittaa aiheutuu jokaiselle asukkaalle tuulivoimapuiston ympäristössä. Osa sairastuu, ja kaikkia vaikutus heikentää. Taloudellinen tappio lähellä asuville on suuri, kiinteistöt jäävät tyhjilleen arvottomina, ei niitä osta kukaan. Näyttää siltä että hallituksella on päämääränä saada Suomi heikoksi näillä keinoin, mitä ”viides kolonna” saa aikaan seuraavaksi? – jää nähtäväksi.

Nyt voidaan vaan todeta että kansaa huijattiin muutaman miljardin edestä, ja laki velvoittaa jokaisen maksamaan oman osansa ilman ehtoja. Vääryydellä aikaan saatu laki rahoittaa ympäristötuhoon syyllisiä vielä lähes kymmenen vuoden ajan.
Laki olisi mahdollista kumota ja lopettaa tukirahoitus tuulisähkön tuottajille, poliitikot voivat korjata edellisten hallitusten virheet, se olisi Suomen edun mukaista työtä eduskunnassa. Väärin saatu, ei ole saatua ja vahingon aiheuttaja korvaa vahingon.  ”Vastuu yhteisen ympäristön säilymisestä kuuluu kaikille – sitä ei voi odottaa vain muilta.” https://oikeusministerio.fi/esite-perustuslaista

Palovaroitus jatkuu toistaiseksi
Palovaroitus jatkuu toistaiseksi..

 

Sekundasähkön tuotanto ei ole apurahan arvoinen, katsokaa mitä tapahtuu Saksassa: – Tuulivoimalat luokitellaan sähköntuotannossa katastrofiksi. – Juhlat on juhlittu, rahat on loppu ja jälkien siivoamiseen haetaan apua vahingoista kärsimään joutuneelta kansalta.

hannuaro1

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu