On pidellyt ilmoja, nyt on kesä.

viilenevään suuntaan mennään (Teksas)

Jo pitkään on tiedetty paleolimnologien tutkimuksiin nojautuen, että maapallon ilmasto on ollut syklistä ja ilmaston luontaiset muutokset ovat voineet olla myös nopeita ja jyrkkiä.

Ns. Mannin ”lätkämailalla”, jossa nykyinen lämpeneminen on lapa ja ennen esiteollista aikaa tapahtunutta ilmastonmuutosta kuvattiin muuttumattomana tai korkeintaan hitailla muutoksilla, kuvaannollisesti jääkiekkomailan vartena, annettiin ihmisille vähintäinkin väärää tietoa ilmaston luonnollisesta muuttumisesta ja harhautettiin ihmiset uskomaan hiilidioksidin lämmittävään vaikutukseen. No onhan sillä sellainenkin, mutta lämmittävä vaikutus ilmenee ilmakehän hiilidioksidin pienillä pitoisuuksilla ja se vaikutus laskee logaritmisen taulukon mukaan pitoisuuden tuplaantuessa. Ilman vesihöyryä hiilidioksidin osuus kasvihuoneilmiössä on vähäpätöinen.

Ilmasto on siis muuttunut ilman ihmisen tuottamaa hiilidioksidia. Viimeaikaiset tutkimustulokset koralliriutoilta antavat tarkkaa tietoa vedenpinnan lämpötiloista, lämpötilamuutosten ajoituksesta ynnä muista ilmastoon liittyvistä asioista.

Mitä korallit kertovat ilmastonmuutoksesta, katso linkit!

Source: IPA, Ljungqvist, F. C., (2010) A new reconstruction of temperature variability in the extra-tropical Northern Hemisphere during the last two millennia.

Julkisten asioiden instituutin vanhemman tutkijan tohtori John Abbotin uusi artikkeli paljastaa, että elävien ja fossiilisten korallien tietueet osoittavat lämpötilan luonnollisia vaihteluita tuhansien vuosien taakse.

Tohtori Abbot soveltaa tutkimuksissaan kerättyjen korallilevyjen todisteita kritisoimaan tohtori Michael Mannin kuuluisaa ”jääkiekkomailaa”, mikä vaikutti tasoittaneen viime vuosituhannen lämpötilatietoa ja korostaneen merkitsevän nopeaa nousua viime aikoina. Sitä vastoin tohtori Abbotin mainitsemat korallitutkimukset osoittavat, että merenpinnan lämpötilat ovat nousseet noin vuodesta 1790 jKr. Ainakin muutaman vuosisadan laskun jälkeen.

A new paper from Dr John Abbot, Senior Fellow at the Institute of Public Affairs, reveals that records from living and fossilised corals show natural variations in temperature stretching back thousands of years.

+13
hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu