Poliitikko se vaan ketunhäntä kainalossa lakeja laatii

Muutamia ennusteiden mukaisia maailmanloppuja on ohitettu ilman suuria mullistuksia. Mutta ei se riitä, tulevaisuus tuo aina uusia bisnesenkeleitä hakemaan rahanarvoisia hankkeita joita varten pitää nostaa tikun nokkaan joku maailmanlopun ennuste, ilmastonmuutos, ilmasto lämpenee, jäätiköt sulaa ja merivesi nousee kaupunkien kaduille. Riittävän kauan ja jatkuvasti kun pidetään yllä pelottelua niin kyllä sillä voi lopulta päästä päämääräänsä jota toivottiin, ja niin kuin varoituksena sanotaan, vaarallisempia ovat ne ihmiset jotka puhuvat totena sitä minkä itse hyvin tietävät valheeksi. Tuulivoiman yhteydessä aina joku ohittaa vanhat virheet kertomalla että tekniikka kehittyy ja uudet tulossa olevat suuremmat kolmilapaiset voimalat olisivat jo parempia ja niistä olisi haitat pienempiä. Se on valehtelua, pelkkää itsekästä rahanhimoa. Julkinen tukiraha, syöttötariffi tai preemio, on se vaikutin jonka perusteella tuulivoimaloita rakennetaan, kaikki muu on asian peittelyä ja selittelyä omien etujen säilyttämiseksi. Hälyttävää on jo kun viranomainen puhuu totuutena sitä minkä varmasti tietää valheeksi. Markkinaehtoinen, teknologianeutraali tuki, – ei nämä sovi samaan lauseeseen tuulivoimaa mainostavan tukipolitiikan kanssa. Poliittisesti säännelty sähkömarkkina ei ole markkinaehtoinen, mutta pakko on vääntää valheita kun ei muuten pärjää. Säännellyillä energiamarkkinoilla ei voi rakentaa markkinaehtoisesti, koska rakentamispäätös on tehty uusiutuvan energian preemion eli tuen varaan. Vuonna 2018 oli tuulivoimalla markkinaehtoinen kehitys, – ei yhtään uutta tuulivoimalaa rakennettu.

Itsessään tuulivoima on tappiollinen sähköntuotantomuoto.

”Kun menee sutta pakoon, tulee karhu vastaan.” 
– Ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttama, on yksinkertaisesti valeuutinen, tahallaan levitettyä väärää tietoa, jota välittää Yle ja osa sanomalehdistä. Valeuutisen tarkoituksena on harhautus taloudellisen tai poliittisen hyödyn saavuttamiseksi. ”Kuta koulu kovempi, sitä oppi selkeämpi.”  Nyt on jo maksettu miljardi euroa tukea tuulivoimalla tuotetulle sekunda sähkölle, on aikaansaatu länsirannikolle suuren mittaluokan ympäristöhaitta, on kehittymässä vaarallisia terveyshaitta-alueita ”tuulivoimapuistojen” ympärille. Tutkimustuloksia odotellessa uusia hankkeita viedään eteenpäin entistä ulkokultaisimmilla mainoksilla, tuulivoimalat ulottuvat 300 metrin korkeuteen, pidemmät siivet, entistä tehokkaampia, vähemmän meluhaittaa, yläilmoissa on paremmat tuuliolosuhteet, paikkakunta saa enemmän rahaa ja verotuloja, tuuli on ilmainen energia. – Tänä vuonna kylvetään tuuleen tukea 300 miljoonaa euroa, – ilmainen tuuli on liian kallis. Jokaisen pitäisi ymmärtää vanha poliisin ohje: ”Jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei se ole totta”. Lupauksilla on aikaansaatu tuuleen sijoittajille hyvä bisnes poliittisella tuella, ilman omaa vastuuta, valtion takuuhinta ja etuajo-oikeus sähköverkkoon takaa rahan tulon. Vastuu on ns. poliittinen vastuu näillä hankkeilla, mikä tarkoittaa että kuka on maanvuokrasopimuksen allekirjoittanut tuulivoimalalle vastaa lopulta kaikesta:

”Kurikassa eräät metsänomistajat yrittivät irtisanoa vuokrasopimuksen sillä perusteella, että tuulivoimaloita ei ole rakennettu määrätyssä ajassa. Syyte sopimusrikkomuksesta ja haaste käräjille kolahti heidän postiluukustaan välittömästi. Viimeistään silloin heille selvisi vuokrasopimuksen laatineen lakimiehen nerokkuus. Pitkittyneet kaavavalitukset ja syöttötariffikiintiön täyttyminen vuonna 2015 on kirjattu sopimukseen ikuisena force majeurena eli rakentamisen pitkittymiseen johtaneena ylivoimaisena esteenä. Tuulivoimayhtiö voi vedota niihin määrittämättömän ajan päästä, ehkä vielä vuosikymmenten kuluttua.”
http://tripodienaika.blogspot.com/2019/05/naita-vuokramiehia-et-sitten-voi-haataa.html

Jäätiköt sulaa, ihmisen syytä jne.. ”Ihminen on ihmiselle susi”. Hyvä video klippi tarkoitushakuisesta valeuutisoinnista.

”Twitterissä sattui silmiini tuulivoimalatutkimuksesta viesti (Linkki). Viesti kertoo, että tuulivoimalat lämmittävät USA:ta. Linkin takaa löytyy laajempi uutisartikkeli CFACT-sivustolta (Linkki). Tästä käy ilmi, että mallinnustutkimuksien mukaan sähkön tuotanto USA:ssa pelkästään tuulivoimalla lisäisi alueen lämpötilaa keskimäärin n. 0,2°C ja öisin yli 1°C:een.”

”Joka tuuleen kylvää, se myrskyn niittää”, sanotaan. Poliittisen vastuun kantaa poliitikkoa äänestänyt ihminen, vaalitulos ei kuitenkaan armahda omaetu poliitikkoja. Syöttötariffi, preemio, vihreä valhe, Caruna, jne. Nyt näyttää ettei Suomi kuulu enää suomalaisille kun valta on EU:ssa, ei perustuslaki suojaa suomalaisia EU:n tuulivoima ym. CO2 ja ilmastonmuutos määräyksiltä. Eduskuntalaitos onkin marionettiteatteri jossa EU langoillaan ylhäältä käsin esittää omia esityksiään. Surullista itsenäisen Suomen kannalta, nyt meillä on suuri joukko turhanpäiväisiä paskanpuhujia esittämässä nukkehallitusta, liikaa kallispalkkaista väkeä turhanpanttina ja taakkana veronmaksajille. – Pitää tehdä ainakin ilmastovallankaappaus, ja antaa säät ja ilmat säätää oikeus takaisin luonnonvoimille, nyt on liian monta kokkia hämmentämässä soppaa.

hannuaro1

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu