Ranska pysäytti villiksi ryöstäytyneen tuulivoiman rakentamisen, samat säännöt ja lait on Suomessakin

4500 kuutiota betonia ja raudoitus.
Rakentaja on vastuussa tarpeellisista luvista, ennalta varautumisen periaate koskee myös tuulivoimaloiden rakentajia. ”Ennalta varautumisen periaate on riskinhallintaa koskeva toimintamalli, jonka mukaan sellaisten ihmisiä tai ympäristöä mahdollisesti vahingoittavien politiikkojen tai toimien, joiden alalla ei ole vielä saavutettu tieteellistä yksimielisyyttä, toteuttamista ei pitäisi jatkaa.”
Ranska näyttää nyt mallia miten hallitus korjaa villiksi ryöstäytynyttä diktatorista tuulivoimaloiden rakentamista tolkullisiin mittoihin.
https://vindkraftsupplysningen.se/resurser/historiskt-beslut-fran-frankrikes-statsrad-annullering-av-tillstand-for-vindkraft-far-stora-konsekvenser-for-energifragan

Suomessa Ympäristöministeriö on samoilla jäljillä mutta valvovat viranomaiset eivät korviaan lotkauta ja antavat lainvastaisten toimien jatkua.

Kauniita sanoja ym. hyvää ja luontoa suojelevaa sopimustekstiä löytyy Ympäristöministeriöstä kuten muistakin ministeriöistä, kukaan ei vaan valvo eikä välitä, pääasia on, että palkka juoksee.
Esim; – Euroopan unionin (EU) toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 191 artiklassa. ”Unionin ympäristöpolitiikka perustuu ennalta varautumisen periaatteelle sekä periaatteille, joiden mukaan ennalta ehkäiseviin toimiin olisi ryhdyttävä, ympäristövahingot olisi torjuttava ensisijaisesti niiden lähteellä ja saastuttajan olisi maksettava.”Olisi ja olisi, tyhjää puhetta kun tiedetään ettei periaatteita noudateta. Itsepetos on maailman typerin petos.

https://ym.fi/documents/1410903/163016068/Ajatuksia+varovaisuusperiaatteesta,+lupien+my%C3%B6nt%C3%A4misen+edellytyksist%C3%A4+ja+lupien+tarkistusmenettelyn+palauttamisesta.pdf/52671251-1593-0501-16ab-6d2c63b913a0/Ajatuksia+varovaisuusperiaatteesta,+lupien+my%C3%B6nt%C3%A4misen+edellytyksist%C3%A4+ja+lupien+tarkistusmenettelyn+palauttamisesta.pdf?t=1685105958113

 

 

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu