Tuulivoiman tukipolitiikassa on liikaa välistävetäjiä

Niin se vaan on että uskovainen uskoo vaikka ei näe, sosialisti uskoo vaikka näkee.

Eniten tuulivoimaloita rakentaneissa kunnissa on korkeimmat kunnallisveroprosentit.

Valtio maksaa kunnille avustusta tuulivoimatoimijoiden kautta, kunnat saavat muka hulppeita kiinteistöveroja, = 3,2% maksetusta tuulivoimatuesta. Veronmaksajat hoitavat tappion joka järjestelystä aiheutuu. Välistävetäjiä on liikaa tässä tukipolitiikassa. Valtio voisi maksaa tukea kunnille ilman välikäsiä. Suomen tukipolitiikalla tuetaan ulkomaista tuulivoimateollisuutta, ja täällä kuluttajat maksavat sähkölaskuissaan kaikki tuulivoimasta johtuvat lisäkustannukset; uudet voimalinjat, raskaan kuorman kestävät tiet pitkin metsiä tuulivoimalasta toiseen, ja maksimi tuulivoimakapasiteetin kantaverkkoinvestoinnit yli 200 milj. euroa vuosittain.

Tuulisähkön tuotanto on hajautettu hyvin kauas etelän kulutuksesta, – kalliiksi tulee.

Tuulivoimatoimijoiden pitäisi tuottaa omalla kustannuksellaan säätövoima joka tarvitaan sekundasähkön korjaamiseen priima sähköksi, Wärtsilän kaasumoottoreita muualla käytetään, se vois vähän hillitä satunnaista tuulisähkön tuotantoa.

Ja jos taas valtio haluaa ottaa kunnilta pois kaavasuunnittelun monopoli oikeudet, niin varmaan siihen löytyy parempi ja järkevä ratkaisu. Onhan tässä jo nähty kuinka se monopoli ohitetaan lakeja säätämällä ja verorahoja jakamalla, selitykset ovat härskiä disinformaatiota, ilmasto muka lämpenee ym. vouhotusta ihan luonnollisista sään vaihteluista.
Tuulivoimaloilla ei ilmastoa säädellä, haittaa niistä on ympäristössään aina enemmän kuin mitään hyötyä yhteiskunnassa.

 

Vanha juttu tulee taas ajankohtaiseksi: ”Talonpojilla ei ole isänmaallista vihaa ensinkään; se kuuluu ainoastaan korkeammille säätyluokille. Alhaiset, jotka maksavat enimmän, koska ovat köyhiä ja joita jokainen uusi kuorma rasittaa, joita surmataan joukottain, joita pidetään vaan kanuunan ruokana koska ovat suurilukuisimmat, ja jotka vihdoin kärsivät julmimmasti sodan kauheasta kurjuudesta, koska ovat heikompia ja avuttomampia, he eivät käsitä laisinkaan tuota sotaista innostusta, tuota arkaa kunnian asiaa, noita petollisia valtiojuonia, jotka puolessa vuodessa hävittävät kaksi kansaa, niin hyvin voittajan, kuin voitetun.”

hannuaro1
Luvia

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu