Uhka kansanterveydelle, – tuulivoimaloista!

”Elinympäristön terveys kuuluu kaikille”, ja viranomaisten valvonta pitää tästä huolta? Maaseudulla ei ole viranomaisten valvontaa, valvonta on jätetty asukkaille, yksityisille ihmisille. Mitä kauemmin terveyshaittojen hyväksyminen jatkuu, sitä varmempi asia on, – kukaan ei välitä. ”Onhan Saksassakin 29000 tuulimyllyä”, ym. luulotautiseksi leimaamista on kuultu jo ihan riittävästi. – ”Jotain tarttis tehrä!”

Hallitus hyväksyy elinympäristön saastuttamiseen erikoistuneen tuulivoima teollisuuden tukemalla sitä syöttötariffi/takuuhinta lailla, kaavoituksen ja rakennuslupien sujuvoittamisella, on poistettu esteitä ja vaikeutettu valitusten tekemistä hallinto-oikeuksiin, – kaksinkertaiset hinnat ja nyt valituslupaa pitää KHO:lta ensin anoa.

Tuulivoimaloiden terveyshaitta on Saksassa tänään myönnetty, Suomessa sinnitellään.
”Saksan kansallinen yleisradio -MDR Mitteldeutsche Rundfunk – kertoi tänään, että Dessau-Roßlackin ympäristövirasto myöntää tuulivoimaloiden tuottaman infraäänen aiheuttavan terveysvaurioita.

https://www.mdr.de/wissen/windkraftanlagen-infraschall-gesundheit-100.html?fbclid=IwAR1oTBllJ1z9vDZqz869xoEj3ngcnT-i8CAN_v5HGxoxOO_hfCuNAi9gyjw

Viraston julkaisun mukaan tieteellinen tutkimus todistaa, että ihmisen korva aistii infraääniä. Infraääni vaikuttaa suoraan autonomiseen hermostoon. Kaikkia fysiologisia seurausvaikutuksia ei vielä tiedetä, kuitenkin unihäiriöt, huimaus tai päänsärky ja humina henkilöillä, jotka ovat olleet alttiina infraäänelle pidempään. Nämä ovat ääniä, joita ihmiset eivät itse kuule, mutta ne aiheuttavat yhä enemmän ongelmia.

Infraääni vähentää sydänlihaksen puristusvoimaa jopa 20 prosenttia. ”Infraäänellä on siten vaikutus sydänlihakseen”, todistaa Christian-Friedrich Vahlin tutkimuksen päätelmät Mainzin yliopistosta.
”Viraston erillinen tutkimus, ”Infraäänimelun vaikutuksista” julkaistaan hyvissä ajoin. On todettu, että ”sillä on fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia”, tiedottaja kertoi MDR Wissenille. Hän ei halunnut antaa lisätietoja ennen julkaisua.”, kirjoittaa MDR.DE uutiset.”

https://www.mdr.de/wissen/windkraftanlagen-infraschall-gesundheit-100.html?fbclid=IwAR0RxHh8dHrTMgAUN5qKIaQcVK0HDUPuWbKlldmKTDsmAglPa3vl869eC4Q

Suuressa tuulivoimalassa on suuret voimat ja virtaukset, ei ole vaikea kuvitella että tästä tulee jos jonkinmoista jyminää, voimalan runkoon kohdistuva vääntövoima on suuri ja vääntövoimakin on sykkivä.

Vaatimus vakio pyörimisnopeudesta ja siitä että tuulen nopeus on erilainen korkealla ja matalalla aiheuttaa sellaisia värinöitä ja vääntövoimia, että voimalaitos väistämättä hajoaa ennen pitkää. Ja ongelmat realisoituu lopullisesti:

Palovaroitus jatkuu toistaiseksi
Eikö muka olisi haittaa..

Terveyshaittojen lisäksi syntyy ongelmajätettä, – tuulivoimaloiden siivistä irtoaa myrkyllisiä päästöjä.

Ympäristönsuojelun tekopyhyys on taas päällimmäisenä, tällä kertaa bisfenoli A  päästöillä. 

”Me kaikki tiedämme, että yksi aine tuuliturbiinien siipien osista on bisfenoli A, joka hajoaa ajan myötä ja altistuessa säälle, tuottaa päästöjä ilmaan. Sisäinen Vestas-raportti, jonka mukaan yli yhden tonnin vaarallista jätettä syntyy jokaisen turbiinin terän tuotannolla, on dokumentoitu hyvin, ja siitä on keskusteltu useita kertoja tällä sivustolla. Bisfenoli A on yksi niistä jätteistä, joihin Vestas viittasi.”

Bisfenoli A on todettu karsinogeeniseksi, ja se käyttäytyy todennäköisesti elimistössä hormonin tavoin. – Pitäisikö olla huolissaan? -tuulivoimaloiden siivet ovat ongelmajätettä.

https://www.mdr.de/wissen/windkraftanlagen-infraschall-gesundheit-100.html?fbclid=IwAR1oTBllJ1z9vDZqz869xoEj3ngcnT-i8CAN_v5HGxoxOO_hfCuNAi9gyjw

Pulssaava ilmanpaine vaihtelu, infraääni, tuulivoimaloista aiheuttaa 100% varmuudella terveyshaittaa.

– Betonin pimeä puoli! – Betonia tuulivoimaloiden perustuksiin kuluu puoli miljoona kuutioita Suomessakin.
http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/11/Betonin_pimea_puoli_Kemia-lehti_11_11_2013.pdf

”Lisäaineita kehittävän kemianyhtiö BASF:n Jan Klügge kertoo, että
kuutiometrissä betonia on tavallisesti 1–15 kilogrammaa lisäaineita.
Ja sisältää vaikkapa metakrylaattihappoa, 1,4-dioksaania, etyleenioksidia, arseenia ja bisfenoli A:ta, tälle ei Echan mukaan ole estettä. ”Näistä kemikaaleista minkään käyttöä betonissa ei valvota tai ole rajoitettu. Ainoastaan arseeni, jos se esiintyy arseenihapon muodossa, on lisätty erityistä huolta aiheuttavien aineiden ehdokasluetteloon”, virastosta vastattiin lehden kyselyyn. Arseeniakin saa silti käyttää. Arseenia päätyy betoniin lähinnä sen seosaineesta lentotuhkasta.” (jätteenpolttolaitoksista)

hannuaro1

Eläkkeellä, laivanrakennuksessa mukana v.1969 alkaen erilaisissa tuotannon ja suunnittelun tehtävissä. Aluksi 1:1 uloslyöntiä, siitä jatkona kaikki suunnittelun vaiheet nykyään käytössä olevaan hienoon 3D-suunnitteluun saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu