En häpeä evankeliumia ja sen voimaa

 

Vihapuhe on aikamme iskusana. Valtavirrasta poikkeavia kristittyjäkin  on nimitelty sumeilematta. Takavuosina vain siedettiin, ei käyty elämöimään. Tosikristityt  ovat outoja  lahkolaisia . He ovat hihhuleita, tärähtäneitäkin ehkä. Yleensä nimittelyt ovat halventavia  ja ivaavia. Näitä herjoja heittelee usein suvaitsevat   idealistit.  Valtionsyyttäjä ei reagoi.

Henkilökohtaisesti kristinuskon  sanoman omaksunut kuuluu  usein johonkin vapaaseen kristilliseen   yhteisöön. Näitä on solvattu  lahkoiksi. Yleensä valtionkirkkojärjestelmässä jäsenistön enemmistö ei tiedä uskon asioista paljoakaan. On aika hassua ,että he muodostavat kuitenkin Suomessa  ”uskonnollisen normaaliuden”.

31-vuotiaana oli etsikkoaikani ja tulin henkilökohtaisesti tietämään Jeesuksen todellisuuden ja vaíkuttavuuden .Tulin uskoon. Ymmärsin, ettei kristillinen usko olekaan jäsenyyttä johonkin kirkkokuntaan. Se on suhde Jeesukseen, joka avaa Jumalasuhteen ja taivastien. Yhteys vireään paikallisseurakuntaan on tärkeä. Suuri osa  uskovista jää luterilaisen kirkon jäseneksi. Monien mielestä valtionkirkko ei  tarjoa  riittävän terävää raamatullista opetusta. He kuuluvat ns. vapaisiin suuntiin. Näitä ovat mm. helluntalaisuus , vapaakirkollisuus sekä monet  uudet karismaattiset yhteisöt.

Kansa ei tiedä, mikä on kristillistä, mikä ei.

Edellä mainittujen lisäksi Suomessa   vaikuttaa uskonsuuntia , jotka eivät ole kristillisiä. Näihin kuuluvat  mm. Jehovan todistajat ja Mormonikirkko . Kristityn vinkkelistä nämä ovat selkeitä harhaoppeja. Sen raamattu vahvistaa.

Allahin nimeen vannojia on maassamme lisääntyvästi lähinnä maahanmuuttajien joukossa.

Tunnustavan kristittyn  luontaisetu on  joutua vääristymien maalitauluksi. Suomessa julkisuus kertoo tästä lisääntyvästi. Jumala sanoo sanassaan  , että ilosanoma on voima kristitylle, maailmalle se on hullutus. Alkaa olla viimeinen aika  nousta uskonnollisuuden kuolettavasta unesta .Kristikansan on ensin herättävä, koska meidät  on kutsuttu olemaan päänä eikä häntänä. Jumalan viisaus ja voima on tarkoitettu vaikuttamaan . Valtakirkolla on suuri mahdollisuus herätä hengellisestä heikkoudesta   elämään ja vaikuttaa myös kansamme tulevaisuuteen. Halveeratuista  lahkoista voi nousta  todellinen hengellinen ja yhteiskunnallinen voima .  Niissäkin on riittävästi uneliaisuutta , mistä on herättävä. Useimmiten  Jumalan antama herätys ei ala komiteoista, vaan muutamista kutsumustietoisista kristityistä.Kristittyjen yhteydessä on kuitenkin  todellinen voima, niin Suomessakin.

Maamme tulevaisuus ei ole kiinni uskonnnoista  organisaatioina. Mutta, jos päätöksenteko  ja toiminnot  tukeutuvat uskoon  ja luottamukseen Jumalan Sanan uutta luovaan voimaan, seuraukset ovat siunaukselliset. Valitettavasti päinvastaisia uutisia saamme lukea päivittäin  sekularisoituvassa Suomessa. On myös hyvä muistaa, että kaikki olemme kuolevaisia. Seppä Högman sanoi aikanaan Paavo Ruotsalaiselle: Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki, Jeesuksen sisäinen tunteminen.

Saulus Tarsolainen vihasi ja tapatti  kristittyjä, kunnes kohtasi Jumalan todellisuuden . Hänesta tuli Paavali,  maailmaa muuttavan sanoman kirjoittaja. Roomalaisille hän totesi: En häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle   pelastukseksi. Sama mahdollisuus kuuluu jokaiselle suomalaiselle.

 

 

 

HannuHurri

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu