Kristillisyydestä Suomessa

Elämme aikaa, jolloin ihmiset etsivät elämän sisältöä kovin erilaista aatteista.Moni ideologia tarjoaa eväitä elämään, puhutaan paljon rakkaudesta.Ylivoimaisesti paras ohjeistus tähän löytyy kristinuskon perustasta, Raamatusta.Rakasta Jumalaa yli kaiken, älä tee muita jumalia. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.Tämä rakkauden kaksoiskäsky on tuttu enemmistölle Suomen kansasta.

Kristillisen seurakunnan tulisi olla edelläkävijä sekä tiennäyttäjä tämän toteutumiseksi.Mikä on seurakunnan todellisuus Suomessa 2019?Kansankirkkomme on valitettavasti häivyttänyt suuren osan hengellisestä valostaan. Murheellista on , että henkilökohtaisessa uskossa Jeesukseen olevat sysätään fundamentalismin ja vanhoillisuuden pilkkasanojen alle. Viime ajat osoittavat, ettei  sananvapauskaan ole kristitylle selvyys. Raamattukin on tulilinjalla.

Suomalainen ei keskimäärin tiedä mitä eroa on eri seurakunnilla. Luterilainen kansankirkkomme on jäämässä yhteiskunnan virtausten upottamaksi  ja sen suola on käymässä mauttomaksi.Toki valtakirkossakin on paljon arvokasta diakoniatyötä ja muutakin hyvää.

Suomessa on kymmeniä ns. vapaita kristillisiä seurakuntayhteisöjä, joiden jäsenistö on henkilökohtaisen uskonratkaisun tehneitä. Näitä ovat mm. helluntaiseurakunnat, vapaaseurakunnat ja monet uudet karismaattiset yhteisöt. Kyllä uudemmissakin  suunnissa on sekularisoitumisen  vaara.

Uskoontulo ei tee ihmisestä mitään pulmusta, mutta mahdollistaa kasvamisen hengelliseen aikuisuuteen ja kypsyyteen. Muutenkin avautuu mahdollisuus  mielen myönteiseen muutokseen. Raamatun sana  sisältää mitä moderneimmat ja toimivammat elämänohjeet.Anteeksiantamus on tehokkaimpien lääkkeiden joukossa. Valitettavasti sitä ei voi purkittaa. Eikä uskoa Jeesukseen voi purkittaa, sen voi vastaanottaa. On myös totta, että usko ilman siitä seuraavia hyviä tekoja, on kovin turhaa.

Lukemattomat suomalaiset ei tiedä, mitä uskoontulo tarkoittaa ja mitä siitä seuraa.Moni on istunut kymmeniä vuosia  kirkon penkissä tai valmistunut vaikka teologioan tohtoriksi omaamatta Jeesuksen henkilökohtaista tuntemista. Kristilllisyydessämme  on   liialti  fraseologiaa, rituaalejea ja muodollisuutta.  Uskonnollisuus kuivattaa elämää, usko Jeesukseen virvoittaa sitä.

Jeesus ei perustanut uskontoa, vaan valmisti mahdollisuuden elämään Jumalan yhteydessä.Jokainen voi tunnustaa syntinsä ja vastaanottaa Jeesuksen elämäänsä .Tähän Jumala antaa lupauksensa mukaan voiman haluavalle.

Takavuosien presidenttimme siteerasi raamatun sananlaskuja: Synti on kansakuntien häpeä, vanhurskaus sen koroittaa.Suomen historia todistaa, mitä Jumalan varjelus merkitsee kansakunnallemme. Yli 100 -vuotiaassa Suomessa olemme huimaa vauhtia unohtamassa   kristinuskon peruspilarit. Nyt on korkea aika muuttaa suuntaa. Jumalattomuus hukuttaa niin kansalaisia kuin kansakuntaa.Nooa on nykyään suosittu nimi . Älkäämme kuitenkaan odottako Nooan päiviä. Historista kannattaa oppia.

 

 

 

HannuHurri

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu